0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Разсимсли за.....
« -: Май 20, 2005, 09:03:17 am »
Пиша защото искам да чуя и вашето мнение. Става въпрос за следното: с мъжа ми сме женени от почти година...опити за бебче започнахме малко по-рано...вече става година от опитите ни. Всички знаят, че за сега при нас проблема е при мъжа ми...олигоастенотератозооспермия и варикоцеле. Преди два дена ходих на УЗ и докторката ме попита от колко време опитване. Обяснявам аз, къде е проблема и че искам да си следя с УЗ поне три месеца цикъла. Отговорът на докторката беше " Ама защо толкова бързате...имате само година опити. Защо толкова рано сте започнали изследвания 8O Вие от скоро сте семейство...не бързайте." И започна една плеяда как всички се шашкат като не стане от първия път и т.н. Аз пак и казвам, че вече имаме изявен проблем при нас ...спермата. А тя пак " Ама при вас не може да се говори за стерилитет...само от година пробвате...има време. Шапка на тояга" И защо трябва да чакам още не мога да разбера...не съм на много но не съм и на малко години...ще стана на 29 след три дена.  Говоря за една от 45-те ни доктори в Стара Загора дето всички се мислят за много умни а един за свят няма. Направо се ядосах.
Та разсъждама аз...кога започва да се говори за стерилитет...когато се открие проблем или когато минат години безуспешни опити. Защото според докторката е втория вариант, а според мен е първия. Извинявайте за дългия постинг и за разбърканите мисли но трябваше някъде да го излея. Защото имам проблем и той е емоционален ей за това пиша тука. Благодаря че ме прочетохте.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Разсимсли за.....
« Отговор #1 -: Май 20, 2005, 09:05:48 am »
Хич не и се впечатлявай на лекарката. Искай си прегледите и изследванията, макар че при тази диагноза при него, вероятно при теб няма причина. Но няма нищо сигурно на този свят.
Иначе една година опити си е страшно много време.
Успех.
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Разсимсли за.....
« Отговор #2 -: Май 20, 2005, 09:10:46 am »
Благодаря Лали..аз това и правя. Настоявам за своето но след дългиии обяснения...все едно съм в стая за разпити. А мисля, че няма нужда да давам такива обяснения и то най-малко на нея.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
Разсимсли за.....
« Отговор #3 -: Май 20, 2005, 09:54:33 am »
Здрасти Хера!

Според мен това, дето ти го е казала докторката, са пълни глупости! Какво, като няма достатъчно сп-ди, какво отношение има тук откога опитвате! Тя ще извади нова статистика, че независимо от сп-мата, шансът за забременяване е най-висок около 15-ти или 18-ти месец, (щом година било малко ...) що за nonsense! А дали примерно ако жена има отстранени две тръби на 15г, като тръгне да опитва, трябва пак да чака повече от година, преди да се говори за стерилитет?
Съвсем ясно е, че при проблеми със сп-мата, особено при по-големи отклонения, няма място за "шапка на тояга" и бездействие. Е, случвало се е в историята и естествено забременяване с кофти сп-ма, ама шансът не е толкова голям.

Смятам, че си съвсем права, много неприятно, че е трябвало да влизаш в "спор" с доктора! (Явно толкова си знае по въпроса...)
И аз преди години имах подобен проблем, след като най-големите специалисти в София ми препоръчаха да махна миомата, опрях до поликлиниката, само местната докторка можеше да ми даде талон, а тя ме прегледа (без УЗ!!!) и вика - каква миома бе, няма, а аз имам сто снимки :evil:  После пък вика - ми ти луда ли си, как ще се оперираш, ти не си раждала и т.н., като от друга страна никой не се ангажира с гаранция, че при евентуална бременност миомата няма да пречи (ако въобще стане забременяване). Наложи се да настоявам и да водя тъп спор с нея, след което тя се тросна и ми даде документа, с голяма забележка "по настояване на пациентката". Е, махнах миомата, сега и белегът (вътре) не личи къде е  8)

Поздрави! :D
Благодаря ти, Бени!







*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Разсимсли за.....
« Отговор #4 -: Май 20, 2005, 10:14:50 am »
Да ви кажа и аз се сблъсках с подобен проблем. Майка ми има една позната- акушерка в род. дом. Онзи ден са се видели и майка и е споделила как стоят нещата при нас търсейки съвет естествено. Тя и е обяснила, че в нашия град просто няма смисъл и ако искаме най- доброто трябва да отидем в Пловдив или Варна "щом толкова бързаме?????????" И това го казва жена изпитала нашите чувства, която преди две години си осинови дете, тъй като при тях нищо не стана да пределната възраст??????
След този случай вече нищо не ме учудва!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Емоционални проблеми
« Отговор #5 -: Май 20, 2005, 11:12:28 am »
Повторете изследванията на друго място.Лечението започнете веднага.Повече движение за съпруга.Мъжете се оправят по-бързо.Успех!                                                                                                                              :surfinga:
Разсимсли за.....
« Отговор #6 -: Май 20, 2005, 12:09:28 pm »
Не и се впрягай, да ти мери фоликулите и да си гледа работата, нали само за това си при нея.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Мари

Разсимсли за.....
« Отговор #7 -: Май 20, 2005, 12:37:59 pm »
И аз да кажа: не губете време, ами си действайте целенасочено. И аз за себе си съм установила, че има много лекари, които не се ангажират професионално с пациентите си. Не всички, но са много. И аз след година опити отидох при кварталната гинеколожка, на вратата й пише "Лекува стерилитет", казвам си какво, що, а тя започва: ама какво си се притеснила, я се успокой, има време, няма защо да бързате, ще стане, я ми кажи мъжа ти с какви очи и коса е да си представя бебето ви ! 8O После ме прегледа на ехограф, установи неспукан фоликул на 20 ден от М и знаете ли как го лекувахме-с 2 курса антибиотици! Ама аз тогава още не знаех за Зачатие, та си изпих антибиотиците. Ха сега някой да ми предложи антибиотик за фоликул да види как ще се разправяме в съда! :twisted:
Та, така Хера_76, на едни и същи години сме, концентрирайте се и взимайте мерки навреме и не слушайте непрофесионалисти! Стискам ви палци за успех!
Мари
Разсимсли за.....
« Отговор #8 -: Май 20, 2005, 14:31:05 pm »
Цитат на: Ledena_luna
Не и се впрягай, да ти мери фоликулите и да си гледа работата, нали само за това си при нея.



Добре казано!!! :balk_47:
Благодаря ти, Бени!







Разсимсли за.....
« Отговор #9 -: Май 20, 2005, 16:09:41 pm »
Фрешче, Хера наистина ходи при нея само за фоликулометрия, за да не търчи всеки ден до Пловдив, та за тва така казах. От няе се иска да мери и при добро желание да и прави по един запис на дискетка, защото си нямат принтер.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Разсимсли за.....
« Отговор #10 -: Май 20, 2005, 16:18:59 pm »
Направи ми тя запис...ама първо и това не искаше да прави...ама нали съм нахална та си поисках и това :D
Благодаря на всички.

Цитат
Та, така Хера_76, на едни и същи години сме, концентрирайте се и взимайте мерки навреме и не слушайте непрофесионалисти! Стискам ви палци за успех!
Мари

Аз мерки съм взела вече, въпроса беше както точно го е казала Луна...просто за да не ходя в Пловдив ходя на УЗ тук в Стара Загора.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
Разсимсли за.....
« Отговор #11 -: Май 20, 2005, 16:46:42 pm »
Здравей Хера, след като сте установили къде е проблема, няма какво да чакаш. Аз също минах през този път. Бях на 22 и отидох в кварталната поликлиника на гинеколог. Обясних на лекарката, че не мога да забременея и искам да ме прегледа, да ми назначи каквито изследвания трябва, за да се види дали има проблем. Получих същия отговор - да чакам година и половина. Лекарката не пожела да ми пусне дори една цитонамазка, само ме прегледа и ме прати да си вървя. Каза ми, че съм млада, да не се притеснявам и т.н.
След като се видя, че само с чакане няма да стане се почна едно ходене по лекари... Накрая се установи, че проблема е при съпруга ми, но неусетно бяха минали няколко години.
Още ме е яд за времето, което изгубихме, но тогава нямаше с кого да се посъветвам или да попитам.
Желая ти успех!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Разсимсли за.....
« Отговор #12 -: Май 20, 2005, 22:04:47 pm »
Хера, ти знаеш моето мнени, но да го кажа и тук.

Първо, у нас в Бг ужасно много се закъснява с търсенето на причините, да не говорим пък за лечението им. А така се губят определени шансове за добър изход.

Второ, щом има установена причина, то значи има стерилитет, дори и двойката да не е пробвала и 1 месец. Ако е с азооспермия какво - да чакат до свършека на света?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу