0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

  Другата седмица ще ходя на профилактичен преглед и цитонамазка.Пих антибиотици и имам течение,което искам да се разбере какво е и предполагам,че ще трябва да ми се пусне микробиология.Решила съм да си взема направление от личната лекарка.Понеже за първи път ще ходя на гинеколог по здравна каса й се обадих да разбера за какво става въпрос,защото не съм на ясно.Първо говорих със сестрата и тя ми каза,че за преглед и цитонамазка се дават 2 отделни направления.После говорих с лекарката и тя ми каза,че за 2-те неща се дава 1 направление(в крайна сметка, не можах да разбера как е,защото като чуха за направление ,не знам къде им бръкнах?).Искам и да питам за микробиологията,тя влиза ли си безплатно към направлението или за това също трябва друго направление?И така и така,ще ходя на лекар(може и вече да ставам нахална),дали ще мога с това направление да си пусна и хормони?
  Моля някое момиче,което е запознато да ми пише,че да не отида и да викам искам,искам,искам пък то да не може.Да не се излагаме и да нервим доктарите  :P
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: ? за преглед и изследвания по здравна каса
« Отговор #1 -: Януари 30, 2007, 19:35:06 pm »
личния лекар ти дава талон № 3 /направление/ за специалист - гинеколог. Той решава кви изследвания по каса да ти пуска. От личен опит знам, че не пускат МБ и цитонамазки с охота.
Re: ? за преглед и изследвания по здравна каса
« Отговор #2 -: Януари 30, 2007, 20:01:37 pm »
И аз знам, че по принцип личният лекар ти дава направление за гинеколог и той ти назначава останалите прегледи. Последния път аз като ходих на гинеколог с направление, той ми назначи изследване на хормони-пролактин и тестостерон, изледване на щитовидната жлеза, микробиология за бактерии и хламидия, но последното мисля, че не се заплащаше от здравната каса и трябваше да платя 15 лв. Освен това ми направи стандартния преглед и ме видя на ехограф. Определено отиди първо при личната си лекарка и бъди по-настоятелна при гинеколога. Пожелавам ти успех.
Re: ? за преглед и изследвания по здравна каса
« Отговор #3 -: Януари 30, 2007, 20:40:12 pm »
  Благодаря ви! :P
То изобщо като става въпрос за здравна каса с неохота час ти записват,пък какво остава за другото.Кафа вече! :x Само ходене по мъките.Плачаш си осигуровките,пък после фасони ти предават.Едните не ти дават направление,пък другите не ти го искат.Много съм бясна.Преди 2 месеца сложих очила и сега имам някакъв проблем не виждам с едното око и ся какво.Отивам на преглет оп 20лв,щото лекарката бързаше и не ми е определила диоптъра като хората и после оп 60 лв за стъкла.Направо ми писна!Аз да не съм милионерка!
Re: ? за преглед и изследвания по здравна каса
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2007, 17:43:30 pm »
Благодаря ви! :P
То изобщо като става въпрос за здравна каса с неохота час ти записват,пък какво остава за другото.Кафа вече! :x Само ходене по мъките.Плачаш си осигуровките,пък после фасони ти предават.Едните не ти дават направление,пък другите не ти го искат.Много съм бясна.

Точно заради същия повод съм бясна и аз днес.... ходене по мъките меко казано..
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: ? за преглед и изследвания по здравна каса
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2007, 13:28:36 pm »
и на мен ми писна, до тук от направление през 2005 успях да пусна 2 хормона за щитовидната жлеза след хиляди молби на моето джипи на ендокриноложката. след това ми е давала незнам колко направления за гинеколог, но от деситина идиота, един не ме прати за хормони, защото имало бременни???????????????? а ние дето имаме проблеми да забременеем- да чакаме ли???????????????????за микробиологии и цитанамазки не съм ги и питала. от джипито изкарах миналата година една ПКК и урина, много е гонита, направления бол но кво от това???????никой гинеколог, не ми даде повече нищо и на мен ми писна да си губя времето, парите за маршрукти, чакане по поликникини  идруги такива, събрах пари, отидох в клиника по стерилит и направих всичко. проблемите ги решавам в момента, на добрите неща се радвам и така..............всеки решава сам и пожелавам на всички да успеят през касата въпреки , че е трудно. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: ? за преглед и изследвания по здравна каса
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2007, 17:10:04 pm »
  То е ясно,че на здравна каса не може да се разчита  :x ,но до сега съм се осигурявала,пък не съм си ползвала полагаемото.За това ще ги тормозя и ще бъда безуууумно нахална. От което мога, ще се възползвам,от което не мога-здраве да е!
Re: ? за преглед и изследвания по здравна каса
« Отговор #7 -: Февруари 04, 2007, 14:50:55 pm »
Има и друг момент с тези направления от личния лекар както и с изследванията отпускани от специалист по ЗК. Те ги получават за три месеца - м.декември, януари и февруари. И тъй като са ограничен брой е най-вероятно да свършат още първия месец. Лекарите принципно могат да поискат още бройки от ЗК, но и да им увеличат лимита няма да е кой знае колко много. Следващото тримесечие е м.март, април и май. Така че най-голяма вероятност да получиш каквито и да е направления или да ти пусне необходимите изследвания специалиста /т.е. гинеколога/ е м.март. Това е моето мнение, защото и аз през последния месец се борих за направление и изследвания през ЗК.
Успех!