0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Кали

МАКА
« -: Май 13, 2005, 13:21:59 pm »
Здравеите, мили4ки!  :) Ре6их и тук да отворя една тема! Понеже става вапрос за една билка- МАКА. :roll:  Дали някои е 4увал не6то по вапроса? :idea:  Благодаря
*

    Кали

МАКА
« Отговор #1 -: Май 13, 2005, 13:28:38 pm »
Питам ви за6тото моят гинеколог ми я изписа и ми каза 4е се пие за стимулиране на яи4ниците! Продава се в една билкожа аптека на "Поп Богомил" за билки от Андите- Андииски центар. :?:
МАКА
« Отговор #2 -: Май 13, 2005, 14:20:19 pm »
Само това намерих!


Forever Multi-Maca съчетава легендарния перуански корен Мака с други полезни билки и внимателно подбрани съставки, за да ви предложи една от най-добрите хранителни добавки.
Маката, известна съща като Lepidium Meyenii, е едногодишно растение, отглеждано в Перу. Ядливият корен, който прилича на репичка е основна храна за местното население.
В Перу този корен се цени високо от над 2000 години. Легенди разказват, че воините на инките ядели мака преди битка за сили и издръжливост. Испанските конквистадори я наричали “секс билката на инките.” Днес маката е известна като перуанския женшен. Според съвременните изследвания маката може да окаже благоприятно въздействие върху либидото, сексуалната потентност и енергия.
Южноамериканките също използват мака от хиляди години, за да се предпазват от умора, да са по-издръжливи и да намаляват стреса. Перуанките започват да използват мака на тригодишна възраст и са здрави, плодовити, продуктивни и издръжливи до доста напреднала възраст. При ежедневно приемане, маката може да повиши женското либидо.
Хранителната стойност на изсушения корен от мака е висока, тъй като той съдържа съставки подобни на тези в зърнени култури като ориза и пшеницата. В състава му влизат 60% въглехидрати, 10% протеини, 8,5% влакна и 2,2% липиди. Легендарното въздействие на маката върху сексуалната потентност вероятно се дължи на високата концентрация на протеини и други жизненоважни хранителни вещества. Голяма част от протеиновото съдържание на перуанския корен е под формата на аминокиселини, необходими за много процеси в човешкия организъм, сред които и сексуалните функции и плодовитостта. Те също са нужни за производството на съединения, предаващи импулси в нервната система и играят ключова роля в процесите на сексуална възбуда и физическа издръжливост по време на секс. Основните аминокиселини, влизащи в състава на тези съединения са фенилаланин, тирозин и хистидин. И трите се откриват в значителни количества в състава на маката. Тя също така съдържа още една аминокиселина - аргинин, за която се смята, че играе роля в поддържането на мъжката плодовитост и жизненост.
Forever Multi-Maca комбинира легендарния перуанска корен с други билки и внимателно подбрани съставки с мощно действие, като Tribulus terrestris, муира пуама, катуаба, L-Аргинин, Serenoa repens и Pygeum africanum и коензим-Q10.
Tribulus terrestris(това са бабините зъби) е билка, растяща в Австралия, Азия, Африка и Америка. Много култури традиционно я използват като общо тонизираща организма и даваща енергия или като лек за импотентност. От нея се извлича фитохимичното вещество протодиосцин. Според някои изследвания Tribulus terrestris повишава сексуалния апетит и подпомага ерекцията чрез преобразуването на протодиосцина в DHEA (дехидроепиандростерон). Тази билка също съдържа сапонини, полизахариди, растителни стероли, флавоноиди и танини, които вероятно също участват в това действие.
Муира пуама, също известна като “дърво на потентността” представлява бразилски храст, който от дълги години се използва като мощен афродизиак в народната медицина. Клинично изследване, проведено наскоро, доказа безвредността и ефектинвността на муира пуама за повишаване на либидото и сексуалните функции.
Катуба е дърво от амазонската джунгла, което се среща и в други части на Южна Америка. То се употребява от дълги години в традиционната медицина като афродизиак. Индианците Тупи в Бразилия откриват свойствата на растението и през вековете са създали множество песни възхваляващи чудното му действие. Местните хора употребяват катуаба от поколения и тя е най-известния от всички бразилски афродизиаци. Растението е станало част от фолклора на страната. Бразилците казват, че “докато бащата навърши 60 години, синът е негов, след това синът е на катуаба.”
L-Аргининът е основна аминокиселина, срещаща се в природата, която участва в много и важни биохимични реакции в тялото. Тя повишава притока на кръв към долната част на тялото и затова често се препоръчва от природните лечители като добавка подобряваща сексуалните функции. L-Аргининът също демонстрира способността да повишава броя на сперматозоидите и така да подобрява мъжката плодовитост.
Serenoa repens е дребно палмово дърво, което се среща по атлантическото крайбрежие на Северна Америка. Индианците използват плодовете му за повишаване на либидото и се смята за афродизиак. Често се препоръчва и като хранителна добавка за поддържане дейността на простатата при мъжете.
Pygeum africanum е голямо вечнозелено дърво, което расте в Азия и Южна Африка. Стритата кора на това дърво се използва от много години в Африка за поддържане на дейността на бъбреците и простатата. Според изследванията Pygeum оказва различно, но допълващо се влияние върху простата и уринирането. Те също откриват, че билката подобрява секрецията на простатата и булбоуретралните жлези, както качествено така и количествено. Въз основа на гореспоменатите изследвания може да се заключи, че Pygeum може да повиши плодовитостта в случаи на намалена функция на простатата. Изследванията също така показват, че тази билка оказва благотворно влияние върху способността за постигане на ерекция при мъжа.
Коензим-Q10 е антиоксидантен нутриент, присъстващ във всяка жива клетка и незаменим за снабдяването на организма с достатъчно енергия за осъществяване на телесните функции. С напредването на възрастта, нивата на коензим-Q10 намаляват, което може да доведе до замиране на функциите в някои части на тялото. Лошите хранителни навици, стреса и инфекциите също могат да повлияят върху способността на организма да произвежда необходимите количества. Коензим-Q10 има свойства подобни на антиоксидантът витамин Е и повишава енергията, поддържа правилна сърдечносъдова и имунна дейност.
И накарая, но не по важност, Forever Multi-Maca съдържа специфичен вид ферментирал соев екстракт, наречен Нато, който се приема над 1000 години в Япония като традиционна храна. Нато съдържа натокиназа и пиразин - два ензима с мощно действие, за които е доказано, че поддържат добра сърдечносъдова дейност.
Комбинацията от всички тези съставки създава уникална и ефикасна хранителна добавка за повишаване на либидото, енергията и издръжливостта.



*

    Кали

МАКА
« Отговор #3 -: Май 13, 2005, 14:42:20 pm »
Благодаря ти за инфото! :wink:  :bighug:  :balk_111:
*

    кали

МАКА
« Отговор #4 -: Май 13, 2005, 14:52:02 pm »
А между другото д-ра ми каза 4е 3негови пациентки са забременяли с приемането на тази билка! Интересно :balk_88:
МАКА
« Отговор #5 -: Май 13, 2005, 14:59:28 pm »
Дано и при теб има такъв ефект :goodluck:
*

    Кали

МАКА
« Отговор #6 -: Май 13, 2005, 15:08:15 pm »
Благодаря ти! :lol: И на теб ти пожелавам от все сарце мн успех и  :sucky:  :nono:
*

    Anonymous

МАКА
« Отговор #7 -: Май 16, 2005, 09:40:23 am »
Цитат на: Кали
Питам ви за6тото моят гинеколог ми я изписа и ми каза 4е се пие за стимулиране на яи4ниците! Продава се в една билкожа аптека на "Поп Богомил" за билки от Андите- Андииски центар. :?:

Колко ти излезе като цена?
*

    кали

МАКА
« Отговор #8 -: Май 17, 2005, 19:49:57 pm »
23лежа за около 1месец.
Re: МАКА
« Отговор #9 -: Юли 14, 2006, 17:23:26 pm »
Малко позакъснял е отзивът ми, но чак сега видях темата, а и наскоро се регистрирах, така че може и да са полезни на някого впечатленията ми. Аз лично съм пила  билковите таблетки МАКА в комбинация с билката Сарсапарила. Двете се препоръчват при стерилитет и импотентност. Преди да почна да ги пия, бях чела за тях и мого се впечатлих, когато разбрах, че в Перу Маката я дават и на животните за плодовитост. Маката представлява растение, наподобаващо ряпата и цвеклото. Сарсапарилата, доколкото си спомням, е лиана.  Това са билки от Андите и Амазония, по-точно от Перу. Пих ги 3 месеца, преди да планираме първата бременност,  и забременях много лесно, друг е въпросът, че не беше за дълго. Не мога да кажа със сигурност дали те ми помогнаха да забременея лесно, но не пречи да опитате. Изключително популярни са тези билки в Русия, Съединените щати, UK. Ще намерите много материали на ключова дума MACA, ще ви излязат включително и сайтове от Перу. Особено Маката я наричат женската виагра, защото: подобрява образуването на половите хормони, стимулира функциите на яйчниците и повишава възможността за забременяване, но се използва и при проблеми с потенцията и сперматогенезата на мъжете. Продават се и в БГ и 100 броя струват 30 лв. малко е скъпичка, но пък човек не знае откъде понякъде може да намери решение на проблема си. Съпругът ми заедно с мен пи само Мака, но пак три месеца. Казваше, че му действа много възбуждащо. В БГ съм си ги купувала от Пловдив, но май се продават навсякъде.
 Повече информация можете да намерите на адрес: http://www.vilcacora.com

Дано да помогне на някоя от вас!
*
Re: МАКА
« Отговор #10 -: Април 21, 2011, 23:37:21 pm »
От къде може да се закупи тази билка...Има ли я по аптеките???Пълнее ли се от нея момичета и колко време може да се приема???
Re: МАКА
« Отговор #11 -: Април 27, 2011, 17:59:37 pm »
От къде може да се закупи тази билка...Има ли я по аптеките???Пълнее ли се от нея момичета и колко време може да се приема???

Аз си я взех от аптеки "Лечител"
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: МАКА
« Отговор #12 -: Май 01, 2011, 08:27:32 am »
Има я тук: http://www.iherb.com/Maca
Доставка до БГ 4$ - пристига за 2 седмици
Наричат я още Хормонален регулатор /стабилизатор/- затова се препоръчва  при безплодие, стерилитет и други сексуални разстройства
, Адаптоген е /т.е действа на Им.Система/ :) перуанската Виагра :)

Не се пълнее, казват че се отслабва /ако е вярно, че действа на хормоните - има логика :)/

Обикновено я слагат в сутрешните си шейкове /с протеина и витамините/

Облекчава също симтомите при менопауза и ПМС, подпомага също  растежа на  косата, костите, зъбите, подобрява мускулния тонус
« Последна редакция: Май 01, 2011, 08:38:19 am от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: МАКА
« Отговор #13 -: Май 01, 2011, 11:23:34 am »
Аз си купувам Мака на прах от био магазините. 250гр.-15лв. и си я разбивам в шейкър като закуска с мляко ,банан и каквото се сетите, по 1 чаена лъжичка.От време на време я комбинирам и със Спирулина на прах.
*
Re: МАКА
« Отговор #14 -: Май 01, 2011, 22:30:57 pm »
Момичета, мислите ли, че при имунологични проблеми /завишени НКТ клетки/ е подходяща за пиене?
*
Re: МАКА
« Отговор #15 -: Май 19, 2011, 12:15:45 pm »
Здравейте,
аз също пия от около месец MACA, взех я от iherb - денис е дала линк.
След десетина дни ще правя нови хормонални изследвания /тайно се надявам да не ми се наложи де/, че преди 2 месеца FSH беше повишен и ще видя какво е положението. Иначе този месец имам чувството, че графиката на БТ ми се подобри в смисъл има добра двуфазност.
*
Re: МАКА
« Отговор #16 -: Октомври 12, 2011, 09:54:42 am »
Мака на промоция: http://ofertomat.bg/offers/view/361.html
Re: МАКА
« Отговор #17 -: Ноември 13, 2011, 20:49:24 pm »
От къде може да се закупи тази билка...Има ли я по аптеките???Пълнее ли се от нея момичета и колко време може да се приема???

И аз съм взимала от Айхбърб,не мисля,че се дебелее от тази билка. Но при всички положения се изисква продължително лечение
Re: МАКА
« Отговор #18 -: Септември 27, 2014, 14:54:05 pm »
Може би най-важното качество на МАКАТА е повишаването на ПРОГЕСТЕРОНА при жените!!! Това е търсения ефект при жените с ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ - СПКЯ. Докторите ги тъпчат със синтетичен прогестерон (Дуфастон), а същия ефект , но без страничните ефекти могат да извлекат от МАКА-та (Аз я купувам от тук - http://goo.gl/AxBZk2 ). Билката повлиява отлично всички признаци на понижен Прогестерон:
- Напълняване
- Раздразнителност
- СПКЯ - синдром на поликистозните яйчници
- Вагинална сухота
- Нередовна менструация
- Намалено либидо
- Умора
- Депресия
- Мигрена
- Трудности с концентрацията
- трудно задържане на плода при бременност
* премахнато от модератор
Re: МАКА
« Отговор #19 -: Септември 27, 2014, 19:01:57 pm »
- трудно задържане на плода при бременност

Това означава ли, че може да се взима и по време на бременност?