0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: След операцията от варикоцеле...
« Отговор #20 -: Август 27, 2008, 11:46:02 am »
Ami vmesto da rezhat vkarvat katetar ili naj-dobre vizh primerno tuk: http://www.varicoceles.com/treatment.htm
Kazvat, che ne e koj znae kakvo po-razlichno, no ima po-malka verojatnost za uslozhnenia sled operaciata. Tazi procedura se polzva i kato popravka na operativnata namesa. Shtom ima nuzhda ot popravka nali se seshtash? misalta mi kato tarsim takava informacia - vsiakakva- e che za nas ne e reshenie da reshim edin problem -da imame dete - a da sazdadem drug. Zatova tarsim optimalnia variant. Vse pak v imeto na tova da otgledame chovek i dvamata sme resheni da napravim zhertvi, no te triabva da sa v ramkite na dopustimoto.
Re: След операцията от варикоцеле...
« Отговор #21 -: Септември 03, 2008, 11:30:28 am »
това, което мога да споделя,е че 1,5 г след операцията на съпруга ми , спермограмата му се подобри значително.Преди това сперматозоидите бяха малко на брой и с намалена подвижност.Към днешна дата в клиниката по стерилитет ни казват, че е с доста добри показатели, даже отлична спермограма.Успех на всички!
*
Re: След операцията от варикоцеле...
« Отговор #22 -: Септември 09, 2008, 15:21:31 pm »
И при нас. Резултатът е налице  :D.

milica, благодаря за инфото.

Re: След операцията от варикоцеле...
« Отговор #23 -: Септември 10, 2008, 12:50:14 pm »
Много се радвам,когато прочета за двойки успели да се сдобият с бебок ,след сериозен проблем.
Ние за жалост още не сме успели.Но няма и как толкова бързо.Все пак са минали 2 месеца от операцията на мъжа ми.Поне сега сме малко по-спокойни ,защото се наблюдава повишение макар и много малко на показателите.Пък е все пак е ужасно рано за резултат.Само незнам дали това повишение се дължи на приема на Proxeed + или на операцията.Преди операцията активно подвижните бяха 20% , а сега са станали 24% , неподвижните от 65% са станали на 57%.
Сега са му предписали нови капсули /Profertil/,които все още не се внасят тук.Ще ги набавяме от Австрия.Доктора каза,че ,мъжете приемали тези лекарства още на първия месец имали съществена разлика в показателите.Докато пристигнат е започнал да приема ф.к, селен и вит.Е.
Искрено се надявам да имаме успех в близко бъдеще.Същото пожелавам и на всички ,които са в нашето положение.
ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #24 -: Септември 13, 2008, 19:27:11 pm »
Здравейте,
преди време бях писал по проблема ми-имам варикоцеле 1-ва степен след преглед от уролог и това донякаде ми даде отговор на вапросите ми защо имам нящо като парене и тежест в слабините...може ли някой д ами каже задължителна ли е операцията,а и какво е нормалното количесвтво семенна течност при едно семеотделяне,защото варикоцелето ми е от доста време и...се притеснявам.иначе съм на 21 години и съм решил скоро да се подложа на операциика.
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #25 -: Септември 14, 2008, 14:00:52 pm »
Здравей,
При мъжа ми варикоцелето се появи със болки в слабините.Това,което забелязах е ,че количеството и подвижността на спермата беше отлична - 6.0 мл обем на еякуат,51% сперматозоиди с нормокинеза,концентрация на сперматозоиди 48,9 ,лн/мл.
Оказа ,че имаме проблем с морфологията -8% по Крюгер.
Срещнахме се с няколко специалиста и разбрахме ,че не е изяснена точно връзката между варикоцелето и стерилитета.Тоест много мъже си имат варикоцеле и нямат проблеми със стерилитета.Аз съм чела и други публикации  ,където след операция им се оправят параметрите.
Д-р Кацаров ни каза ,че със времето може да се влоши положението ,затова да пробваме 3 месеца на лекарства и тогава операция ако се наложи.
Ти си млад ,съпруга ми е на 28 години.
Според мен трябва да си направиш разширена спермограма в клиника по стерилитет ,за да провериш дали имаш проблеми .Мисля,че след като имаш вече болки може и да се наложи операция.Крайното решение е на уролога.
*
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #26 -: Септември 14, 2008, 21:18:39 pm »
Има много мъже с варикоцели, които са със нормална спермограма.Доколкото zнам операция се препоръчва само, ако мъжът има оплаквания и/или влоШена спермограма. Но това само лекар може да го реШи.
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #27 -: Септември 14, 2008, 21:40:54 pm »
Мъжа ми също бе опериран от варикоцеле преди 2 месеца. Наложи се операция по повод стрилитет в продължение на малко повече от година.Обема на човечетата бе на различните спермограми м-у 4-6 мл.Това мился ,че не е проблем.При нас проблем са активно подвижните , морфолгията и количеството в еякулата.
Според мен е добре да се оперираш , естествено ако и лекар ти я препоръчва.Все пак един ден ще искаш да имаш наследници.
Но първо започни от спермограмата.
Успех
*
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #28 -: Септември 15, 2008, 10:03:56 am »
Беше писал, а ние бяхме ти отговорили. Щом са ти казали да си направиш оперция - направи я.
По принцип се увеличава количеството на еякулата, но не е задължително.
А що се отнася за връзката м/у варикоцеле и стерилитет - има я и то още как!

Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #29 -: Септември 18, 2008, 04:41:26 am »
Мъжът ми прави операция от варикоцеле през януари 2008. Преди операцията имаше много лоша спермограма. Междувременно пие всякакви антиоксиданти и витамини. 4 месеца след операцията имаше значително подобрение на повечето показатели от спермграмата. преди два дни правихме нова - значи 7 месеца след операцията и се оказа абсурдно лоша спермограма- много по-зле, отколкото и страшно лошите спермограми преди операцията... Ще имаме среща другата седмица с доки.   :(

Нямаме абсолютно никакво обяснение на тази голяма деградация... прост необяснимо е... и то 7 месеца след операцията...  :ask:

Момичета, давайте някакви съвети... какво повече да направим... и си пие хаповете мъжът ми... не е спирал. Не пие, не пуши...
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #30 -: Септември 18, 2008, 10:18:42 am »
Най-добре е доки да каже ,да не би да се е появило варикоцелето и от другата страна.Също може да поиска да изследвате хормони и генетични при мъжа.
Дано да се открие и да се разреши проблема възможно най-скоро
*
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #31 -: Октомври 04, 2008, 18:30:53 pm »
Мъжа ми също бе опериран от варикоцеле преди 2 месеца. Наложи се операция по повод стрилитет в продължение на малко повече от година.Обема на човечетата бе на различните спермограми м-у 4-6 мл.Това мился ,че не е проблем.При нас проблем са активно подвижните , морфолгията и количеството в еякулата.
Според мен е добре да се оперираш , естествено ако и лекар ти я препоръчва.Все пак един ден ще искаш да имаш наследници.
Но първо започни от спермограмата.
Успех


dorinda - мъжът ти имаше ли подобрение след това????


Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #32 -: Октомври 05, 2008, 11:05:31 am »
Котана , още е много рано да говорим за фрапиращо подобрение . Минали са почти 3 месеца от тогава . Преди около месец правихме спермограма , за да видим дали има подобрение след приема на Проксийд + , не от операцията. Активно подвижните бяха скочили на 24 % / от 20%/ ,неподвижните са намалели от 65 % на 57 % ,това  2 месеца след операцията.Процеса е много бавен , но се надявам,че ще има резултат от чакането. Сега имаме изписани едни нови лекарства " Профертил " , които чакаме да ни ги донесат от Австрия ,че тук няма внос. Имам надежда ,че те ще ни помогнат,з-то резултатите след приема му са били изненадващо добри.Като сложим и операцията,се надявам на успех.
Но определено има подобрение след операцията.Но се изисква голямо търпение.
При вас как е?
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #33 -: Ноември 19, 2008, 16:06:14 pm »
здравейте момичета, моят мъж е опериран от варикоцеле в началото на април 2008. Проблема при нас беше малко на брой сперматозоиди, ниска подвижност, ужасна морфология - 2% абе май всичко не беше наред.
Към днешна дата е увеличил броя на сперматозоидите от 7 млн. на 17 млн., покачил е обема от 2мл. на 3,5 мл, ужеличени са и броя на подвижните сперматозоиди, но за съжаление морфологията си е все още 2 %. Лошото е , че той не е приемал ниакакви медикаменти сле операцията. Предстои ни конслутация с док. за да видим какво да правим, защото с тези резултати и инсеминация ни казават че няма смисъл да правим
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #34 -: Ноември 19, 2008, 17:48:54 pm »
Здравейте,

и моят приятел е с варикоцеле 3та степен мисля и с азоспермия. Аз живея в Берлин. Урологът ни и ендокриноложката ми ни казаха, че сме са ТЕСЕ. По тяхна информация, една операция на веничката не води винаги до подобрение на спермиограмата и е напразна в случая.
Чета че в БГ често това се оперира, всимат се хапчета, чака се ?!?!
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #35 -: Ноември 19, 2008, 18:03:05 pm »
Здравей hoffnung195622,
На нас докторът ни каза ,че имаме шанс състоянието да се подобри с лекарства 30%,със операция 50%,така,че не е 100% гаранция една операция.
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #36 -: Ноември 19, 2008, 18:14:46 pm »
знам че една операция не е 100 % гаранция, че ще се намери материал за зъжаление....не знам защо на нас ни препоръчват директно ТЕСЕ- може би защото има комбинация на асоспермия, варикоцеле и вьzраста- 40г., затова се интересувам от това какво казват българските лекари.но се доверявам напълно на нашия уролог- тои един от най-добрите в Берлин. :wink:
*
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #37 -: Ноември 20, 2008, 14:20:00 pm »
Ей това съкровище, което виждаш, го имаме след операция на варикоцеле.
Една година след операцията забременях спонтанно, макар и на 37г.

Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #38 -: Ноември 20, 2008, 14:37:21 pm »
честито, голжам сладур! ами аз ще питам пак уролога какви са възможностите при варикоцеле- аз мисля че не споменах, че азоспермията и варикоцелето не са единствения проблем. Ас също имам хормонални проблеми, взимам хапчета са пролактина и имам дълг цикъл, фоликулите не се развиват много...имаме час за уролога на 11.12. и ще го питам още веднъж какви са възможностите.
Какво ще кажете са клиниката на щерев- добри ли са при ИKСИ- някой да знае???
*
Re: ВАРИКОЦЕЛЕ
« Отговор #39 -: Ноември 21, 2008, 11:16:26 am »
Правила съм две ИКСИ-та там. И двете са неуспешни. Не ти я препоръчвам. Не за това, че аз нямах успех. Далеч съм от тази мисъл. Поради други причини.