0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #280 -: Август 11, 2015, 11:37:12 am »
Аз също забременях след стимулация с Клостилбегит. Бях направила всички изследвания - хормонални, хламидии, цветна снимка, мерене на БТ, съпругът ми направи спермограма. Всичко си беше наред, но бебе не идваше. Имах си нередовен МЦ и това си е. Пих лекарството само един месец, защото забременях веднага. Бях станала много чувствителна и ми падаше кръвното, но премина. Интересното е, че в листовката пишеше "вероятност за многоплодна бременност - 30%". Е, аз попаднах точно в тях и си имам близнаци. :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #281 -: Август 11, 2015, 15:54:45 pm »
чудесна развръзка, alice85! :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #282 -: Февруари 18, 2016, 11:53:34 am »
здравейте, имам въпрос за клостилбегит. от вчера го пия за първи път. предписан ми е за 6 дни х 3 на ден т.е 150 мгр. притеснението ми е следното - яйчниковият резерв вече ми понамалява и ме е страх от това лекарство да не ми се изчерпа. моля дано някой ми види въпроса и да ми отговори.
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #283 -: Февруари 18, 2016, 12:32:28 pm »
Лично аз имам много неприятна история с това лекарство. Други момичета имаха и успех ( дори и двоен). Надявам се д-р да ти го е изписал, защото е доста силно.
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #284 -: Февруари 18, 2016, 12:51:42 pm »
Radinella, изписвали са ми два пъти Клостилбегит (и аз бях с редуциран вече яйчников резерв). Всъщност това е един от най-леките варианти на стимулация и често лекарите предлагат да се пробва първо с това лекарство.
При мен тази стимулация не даде добър резултат и след това пробвахме с други медикаменти, но има много жени успели след прием на Клостилбегит, индивидуална е реакцията.
Кога трябва да отидеш на преглед отново, имате ли уговорка за ехографско проследяване на фоликулите до овулация?
« Последна редакция: Февруари 18, 2016, 12:54:56 pm от marsi »

Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #285 -: Февруари 18, 2016, 14:14:25 pm »
Аз също бях на клостилбегит  направих 2фоликула  и имахме успех всеки момент чакаме новият член на семейството
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #286 -: Февруари 20, 2016, 22:47:23 pm »
Благодаря ви за отговорите за Клостилбегита. Нещо бях се притеснила ....всъщност и в момента не съм мн спокойна, но се старая....да не "изтрещявам"
Да - разбира се, изписа ми го докторката в  клиника Надежда. за 6 дни, и във вторник съм на преглед. Аз не съм стигнала до опит все още. По принцип сме с Мъжки фактор, а освен това моето егн е напреднало, хаха.... и както ми каза "милата" докторка и аз имам "вина". В една клиника преди това правих 2 пъти "опити", фоликулометрия  - единият път на лимитиран цикъл с лека стимулация с гонодотропини, и 1 път на естествен цикъл - и резултата е , че и 2та пъти ми доктора ми изпусна фоликулите, преди пункцията се спукаха. И ми заявиха, че не могат да пунктират следобяда...било въпрос на организация....Извинявам се, отплеснах се....За Клостила  - някой знае ли какво е основанието да напишат в  листовката , за рака имам предвид?
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #287 -: Август 28, 2016, 11:12:14 am »
Здравейте аз този  месец съм на klostibegit i duphostоn вече чакам МЦ но се надявам да не ми дойде но често пишкане болките ниско долу от ляво и дясно бюста ми е подут досега никога не ме е боляло да ли е от лекарствата?
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #288 -: Януари 21, 2019, 12:30:00 pm »
Здравейте,

Пиша, защото имам нужда от съвет. Преди 5 месеца ми направиха цветна снимка за проходимост на тръбите в болница Щерев, бяха ми запушени, сега вече са добре. Тогава доктора ми каза, ако до 4-5 месеца няма успех със забременяване ела отново да видим какво да правим натам. Преди 3-4 дни отидох отново при доктор Билчев в болница Щерев, тъй като нямаме успех все още. Тогава той ми каза, че трябва да започна да взимам Клостилбегит за стимулиране на овулацията и яйцеклетките. До колкото виждам лекарството е хормонално и има доста странични ефекти, в такъв случай първо не трябва ли да се направи хормонално изследване преди да се започне с това лекарство? Как е било при вас?
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #289 -: Януари 21, 2019, 12:37:54 pm »
Tsvetelina, как ти се оправиха тръбите? Повторихте ли ЦС. Тя има давност 6 месеца май. Имаш ли спонтанна овулация? Спермограма партньорът ти правил ли е? Хормони пускала ли си? Иначе самото лекарство съм пила веднъж. Нямах никакви проблеми. Не усетих, че го пия. То има ограничен брой месеци, в които може да се взима. 6 месеца за цял живот е.
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #290 -: Януари 21, 2019, 12:52:00 pm »
Pav-la, не ми е проверявал тръбите втори път, и нищо не ми е казвал за овулацията дали е спонтанна или. Мъжът ми си направи спермограма и тя е много добра. Хормонално изследване не съм правила и точно заради това се учудих, че той ми дава това лекарство без изследване на хормоните.
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #291 -: Януари 21, 2019, 12:59:33 pm »
Цветелина, все пак как ти се оправиха тръбите?
Аз бих искала да ми пуснат хормони и също няколко месеца да правим фоликуметрии с таймиран секс, за да се знае каква е ситуацията с овулацията. Също и да се повтори ЦС евентуално. 24 сигурно ти е годините. Май ще е по- добре да се разбере за какво става дума и защо няма бременност. Имаш време :)
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #292 -: Януари 21, 2019, 13:02:47 pm »
За съжаление не съм на 24, 24 е датата ми на раждане, иначе съм на 30 :) Ами и аз не знам как са ми се оправили тръбите, това твърди лекаря. Може би трябва да се обърна към друг доктор за второ мнение, преди да започна Клостилбегит.
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #293 -: Януари 21, 2019, 13:06:38 pm »
Щом нямаш потвърдена проходимост на тръбите не е правилно да започваш стимулация. Може би няма да е лошо да потърсиш и второ мнение.
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #294 -: Януари 21, 2019, 13:09:59 pm »
Да, можете ли да ми препоръчате някой добър специалист по стерилитет за второ мнение?
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #295 -: Януари 21, 2019, 13:31:37 pm »
Аз в София не съм ходила на специалист. Не знам. Избери си клиника и просто гледай да нямат една година чакане за час. А и е много индивидуално с лекаря- не всеки допада на всички. Просто трябва да намериш своя.
http://www.zachatie.org/bibliotekata/kliniki-po-sterilitet-v-balgariya

Ето клиниките. Има и няколко нови май.
« Последна редакция: Януари 21, 2019, 13:33:50 pm от Pav-la »
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #296 -: Януари 21, 2019, 14:18:23 pm »
Благодаря :)
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #297 -: Януари 21, 2019, 14:24:27 pm »
Здравей, Цветелина. Учудена съм как са протекли нещата при вас. Нямам никакви наблюдения за клинка Щерев, но изказванията на лекаря ти са като на обикновен АГ специалист. Няма начин (какъвто и да е) с опипване, ехограф и т.н. лекар да ти каже дали са ти проходими тръбите. И обратното: няма как след запушени тръби с обикновен преглед някой да ти каже, че не са запушени вече.
Опити за забременяване със запушени тръби са мнооого опасни: първо е почти невъзможно по естетствен път, второ ако стане има много голям риск от извънматочна бременност(защото евентуално един сперматозоид ще успее да си намери дупчица, през която да стигне до яйцеклетката), но фибралния апарт на тръбите вероятно е повреден и ембриона не успява да се придвижи до матката и става страшно. Сигурна ли си, че диагнозата е била запушени тръби? Странно е да те пратят да правиш опити вкъщи след запушени тръби.

Относно Клостилбегит - за него се казва: само след проверка на проходимост на тръби и добра спермограма. При теб първото не е изпълнено. Моят АГ ми предписа Клостилбегит, за щастие и аз като теб прочетох за него и се стреснах. Тогава направихме спермограма и се оказа зле и се махнах от него.

Може да пишеш в темата "Правим опити", там има и момичета от София, които може да те насочат за второ мнение.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #298 -: Януари 21, 2019, 16:46:20 pm »
Да, след цветната снимка (септември 2018 г.) ми каза, че тръбите са били запушени, но ги е отпушил. И сега на прегледа преди 3-4 дни ми даде Клостилбегит, но не ми е проверявал тръбите, дали всичко е наред или не.
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #299 -: Януари 21, 2019, 17:02:21 pm »
Ако тръбите са запушени, то те няма как да се отпушат.Те не се запушват с нещо, което да се продуха в коремната кухина и да изчезне.В повечето случай запушването е в следствие на сраствания, възпаления или хидросалпингс.Срастванията, няма как да се отстранят.Пластики са отречени от години, а и вие не сте правили лапароскопия.Хидросалпингса, не се лекува, направо тръбите се прекъсват, защото течността от него е токсична за ембриона.Та тук идва въпроса, въобще запушени ли са били или той само ви е стреснал.И ако са запушени, защо не ви е предложена лапароскопия, по времето на която щеше да се види дали имате проблем с тръбите, какъв е той и да бъде решен.
Според мен преди да имате яснота за състоянието на тръбите си, няма смисъл да пиете каквото и да е за стимулация, защото не знаете стига ли яйцеклетката до матката или не.И дали ще се срещне въобще със сперматозоидите.