0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #260 -: Април 28, 2012, 19:58:43 pm »
здравеите,ето ме и мен,каксте момие4ета,бяах се отказала от лекари и бъяах психи4ески много растроена 4е няама даимам никога дете,от 10 години мака,преди седмица    ходих   на преглед при доктор зарзаланов,град-русе,сас силни болки,в корема ими намериха,киста на ляав яаи4ник,както винаги    си   яа имам,преписахами дуфастон,след три дена ходих на преглед и кистата яа няама,направихами,снимка   на   трабите,остановисе 4е са проходими,много се зарадвах,4еса проходими ,никои несе се6тал досега дами направи цветна снимка на трабите,направихами- 4- оерации,несполо4лви,последната,пластика на трабите,ве4е- 2 -години няама ни6то,инеми даваха много обесненияа ,но сега сполу4их на лекар които дами обарне внимание, сега 6теми пуснат иследване  от  яаи4ника,давидяат  няакакв,хормон и дали оделяам яаициклетка,и дали е здрава,и имам ли оволацияа,6теми иследват,с4етовидната,жлеза,и ако и тяа е добре,неби тряабвало    да има проблем да за4еняа,наи касно до 8 месеца тряабвало да забременеяа ,ако нестане,дасе насо4а кам инвитро,в плевен,стискам палци на вси4ки господ дае свас и даси гу6ните наи скоро време ва6ето беб4е,самп искам да кажа 4е когато иска6 много силно и въарва6 и се бори6 до последно вси4ко ставадано скоро време дазабременеяа,6те споделяа радостаси сас голяамо йелание сас вас,успех на вси4ки. :oops: :kiss: :bori_010: :bori_023: :bori_022: osi_16 preggo
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #261 -: Октомври 23, 2012, 10:15:03 am »
Момичета, здравейте. Пия вече трети ден Клостилбегит (за първи път) Правени с ми всички изследвания, но въпросът не ми е свързан с това, а със страничните ефекти на лекарството. Не зная дали е от него или просто съвпадение, но от както го пия имам ужасно главоболие, лягам с него и ставам с него. Някой имал ли е тази реакция, чела съм листовката, но все пак да попитам и вас. Благодаря!
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #262 -: Октомври 23, 2012, 10:53:21 am »
 Аз съм пила Клостила на няколко цикъла, но го спрях именно по причината,че не ми бяха направени всички изследвания. Главоболие нямах, но имах чувството, че се издувам и най-вече се усештах отпаднала.


Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #263 -: Август 13, 2013, 22:19:30 pm »
   Сега вече много ме притеснихте! И на мен ми направиха стимулация с клостилбегит след утрогестан и не зная какво да мисля. Само кръв ми взимат и до там. В клиника Надежда все още никой не ми е казал да правя цветна снимка. В петък съм на пункция и... това е :oops:
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #264 -: Август 14, 2013, 11:36:57 am »
Narduca, доказаната проходимост на тръбите е абсолютно необходима дори задължителна ако се цели спонтанно забременяване. Тъй като ти говориш за пункция, вероятно на теб ти предстои инвитро/икси. При този вариант обаче цветната снимка дава яснота за наличието на хидросалпингс или други изменения в матката и тръбите, които биха могли да попречат на опита. Консултирай се с лекаря ти.
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #265 -: Ноември 25, 2013, 11:05:17 am »
Здравейте!
Откакто влязох в този форум, се  успокоих, че не само при мен има "смущения"...Реших да се включа в темата, тъй :?  като вече съм на ръба на силите си, не знам още колко отрицателни теста мога да понеса. На 27 години съм.
Преди около 2 години започнах да трупам килограми и се появиха симптоми, които свързвах със всичко друго, но не и със здравосовен проблем /депресия, високо кръвно, гадене/. Започнахме да правим опити за бебок, но сякаш повече разчитахме на случайността. След 6 месеца неуспехи се започна ходенето по лекари. Излезе, че имам завишени стойности на инсулин и пролактин, като гинеколога и ендокринолога решиха да оправят първо инсулина. Постепенно го смъквам.
 Направиха ми фоликулометрия, която показа, че няма овулация. Маправиха ми снимка, тръбите са напълно проходими. Спермограмата на партньора е отлична, тъй че дефекта си е само при мен. Слава Богу той напълно ме подкрепя! Сега съм в очакване на МЦ, за да започна с Клостил. Но не ми се иска надеждите ми отново да се окажат напразни... :(
« Последна редакция: Ноември 25, 2013, 11:10:19 am от Гери___ »
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #266 -: Май 16, 2015, 22:11:57 pm »
 Някой забременявал ли е след стимулация с клостилбегит. Нямам притеснение дали е правилно назначен или за моментните странични ефекти. Прочетох в листовката, че може да причини рак на яйчниците и увреждания на плода и меко казано се притесних. Опасността от това по-висока ли е отколкото ако не приемаме клостилбегит? Или просто го пишат за да се зАстраховат... Като ми го изписваха питах вредно ли е и ми казаха не :(
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #267 -: Май 17, 2015, 08:45:43 am »
Здравей, Пухчи. Аз забременях след стимулация с Клостилбегит. Моят АГ ми го изписа, т.к аз много исках да опитам ( на своя глава)  без да е направена ЦС за проходимост на тръбите. Той се съгласи да ми го изпише, т.к. вече имах една бременност( за съжаление неуспешна) ,с уговорката че ако до 3 месеца няма Б ще направя ЦС. Предопреди ме, че е доста силен препарат, който лекарите изписват контролирано и в съчетание с фоликуметрия, но за съжаление много момичета си го взимали без лекарски контрол. Попитах го дали е, свързано с рака на яйчниците и той се изсмя, че рак може да се хване и без Клостилбегит. Притеснителното било , че се предизвиква свръхстимулация и понякога има опасност от извъматочна Б. Имало случаи, в които момичета забременяват, вижда се плоден сак в матката, а ср оказва в последствие,че има и втори е маточните тръби. Каза,че това е по-опасно и по-вероятно да се случи, отколкото да хвана рак. Затова и трябвало да се следи с фоликуметрия.
При мен за щастие се получи от първия път без особени странични ефекти. Единствено, докато го приемах бях доста раздразнителна, дори бих казала леко агресивна.
 От поста ти разбирам, че си решена да използваш препарата, ако е така, нека АГ да те следи за нарастване на фоликулите.
 Пожелавам ти успех, независимо дали ще го ползваш или не. Надявам се в най-скоро време да се похвалиш.
 

« Последна редакция: Май 17, 2015, 09:00:59 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #268 -: Май 25, 2015, 23:29:34 pm »
Ами в крайна сметка го купих, но не го изпих :( Проходимост на тръбите не са ми правили още защото няма абсолютно никакви притеснения, че имам проблем с тях. Имала съм недостиг на щитовидни хормони от пубертета и нямам овулация, въобще нямам доминантни фоликули... Затова ми изписаха клостила, пия и хормони от 2 месеца и вече ТСХ ми е в нормата, но още няма резултат.
Засега реших да не го пия, но ако няколко месеца няма резултат явно ще се наложи. Някой чувал ли е за хапчета на билкова основа или други добавки, които помагат за овулация. Моя приятелка беше пила нещо за кисти на яйчниците, от което са и казали че постоянно ще е в овулация и го взимаше от билковата аптека, но не се сеща как се казва?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #269 -: Май 26, 2015, 10:04:41 am »
аз съм забременяла след стимулация с Клостилбегит.

лекарството е най-популярното в света за предизвикване на овулация, но не се препоръчва да се прилага повече от 3-4 цикъла последователно и повече от 6-10 цикъла общо през живота на жената.

затова е добре стимулацията с него да се направи както си е по наука, а не импровизирано да се гълта като бонбонки, за да не си гърмиш излишно патроните. тоест - провери си първо хормоните, провери си тръбите (нищо, че ти нямаш съмнения за тях - не случайно на хламидията й казват тихият убиец), партньорът ти задължително да си провери спермограмата и чак тогава почни да пиеш Клостилбегит - при това, следете как действа лекарството на фоликулите чрез неколкократни прегледи с ултразвук и изследване на хормоните в рамките на цикъла, в който приемаш лекарството.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #270 -: Май 26, 2015, 10:42:06 am »
Да всичко сме изследвали - и спермограма (супер е), всякакви видове хормони са ми в норма (освен тсх, което наскоро ми стабилизираха), за хламидия няколко пъти и двамата сме правили, да не говорим още колко неща си изследвахме..... само тръби не съм снимала още, но предполагам че и това ще направя, така или иначе не съм пила клостила. Просто има наличен проблем в следствие на който ми липсва овулацията за момента и ня този етап ми казаха че няма нужда да търся други причини вече, бях и при гинеколози по проблемно забременяване, и при ендокринолози и при др....
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #271 -: Май 26, 2015, 13:20:04 pm »
Jam,четейки поста ти се замислих и една питанка ако евъзможно да ти отправя?

Имала ли странични ефекти от Клостила и по време на приема или след това,ако си имала?
И в какво са се изразявали тези ефекти?



*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #272 -: Май 26, 2015, 13:56:46 pm »
ДАЛИНДА, някои жени съобщават за странични ефекти, но аз лично никога не съм имала никакви странични ефекти. Пила съм може би 6-7 пъти Клостилбегит.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #273 -: Май 26, 2015, 15:22:57 pm »
Благодаря Jam,имам някакъв дискомфорт,вероятно не е от Клостила,предишния път май си бях ок.
То в листовките пише какво ли не и аз не ги чета общо взето,а лекарката два дни я засипвам с въпроси и този и го спестих.Исках да сподели някой който е пил този медикамент...
А тук някъде прочетох,че Клостила можело да причини тумор...струва ми се несериозно,ама аз затова не ги чета листовките.



*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #274 -: Май 26, 2015, 16:07:19 pm »
Далинда, аз също имах дискомфорт при приема на Клостил( за щастие го пих само месец). Чувствах се краймо изнервена, напрегната и силно раздразнителна. Палех от най-малкото.


Всеки миг е още един шанс...
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #275 -: Май 26, 2015, 16:18:26 pm »
Далинда, аз също имах дискомфорт при приема на Клостил( за щастие го пих само месец). Чувствах се краймо изнервена, напрегната и силно раздразнителна. Палех от най-малкото.



Ааааа моя дискомфорт е друг,прималяло ми е,слабост в краката и такива разни.Възможно е да ми се отразява нещо атмосферно.Не съм изнервена и раздразнителна,напротив,лигава съм,с настроение съм си общо взета.
Аз метлата я яхам седмица преди да ми дойде МЦ.

А как така "само месец"?



*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #276 -: Май 26, 2015, 17:00:49 pm »
Забременях след първия месец на стимулация с Клостилбегит.


Всеки миг е още един шанс...
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #277 -: Май 26, 2015, 17:22:42 pm »
Забременях след първия месец на стимулация с Клостилбегит.



Супер,значи е ефективна стимулацията.
Дано и аз,тази ми е втора,стискам си палци.



Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #278 -: Май 27, 2015, 00:13:27 am »
Някой чувал ли е за хапчета на билкова основа или други добавки, които помагат за овулация. Моя приятелка беше пила нещо за кисти на яйчниците, от което са и казали че постоянно ще е в овулация и го взимаше от билковата аптека, но не се сеща как се казва?
Здравей,
относно билковите хапчета една приятелка ми каза, че нейна приятелка е пила такива хапчета и е забременяла : М2 Тон  http://www.himalaya.bg/product/68/m2-ton-grizha-za-zhenata.html тези били. Аз се чудя дали да ги пия, защото ме е страх за момента да пия клостила. В зачатие има тема и за тях а там има момичета с отрицателни коментари но и с положителни. Чудя се дали да пия билки за овулация и забременяване и в крайна сметка нищо не правя от много чудене. osi_11 osi_10 osi_2
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #279 -: Май 27, 2015, 00:32:19 am »
не може да си "постоянно в овулация"...

тия таблетки М2 Тон ги пиеха доста жени тук преди време, основно с изчерпващ се яйчников резерв. не знам някоя да е забременяла само от тях...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!