0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

azospermia
« -: Януари 15, 2007, 04:44:27 am »
                                          Zdraveite
« Последна редакция: Януари 23, 2007, 23:53:15 pm от (bez)nadejda »
Re: azospermia
« Отговор #1 -: Януари 15, 2007, 08:54:10 am »
Здравей, тук за астенозооспермията и варикоцелето са изписани купища  информация. Пускаш търсачка и четеш!
Биопсия не ти трябва, тя се прави когато в еякулата няма сперматозоиди. Правил си спермограма и хормонални, можеш да направиш и генетични.
Много ли е зле спермограмата, астенозооспермията може да е в различна степен, не ви ли препоръчаха АРТ-процедура, инсеминация, ИКСИ?

Успех!

ПС Без надежда, надежда има :)!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: azospermia
« Отговор #2 -: Януари 15, 2007, 09:10:59 am »
НАДЕЖДА ВИНАГИ ИМА!!!!!  :lol:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: azospermia
« Отговор #3 -: Януари 15, 2007, 09:23:51 am »
Диагнозата азооспермия е наистина тежка, но и оттам има изход.
Според мен направете генетични изследвания. Щом хормоналните са наред, би могло проблемът да е генетичен.
Не се отчайвайте, вашият път е икси с PESA или TESE. Можеш да прочетеш повече тук www.ivf-bg.com. Има двойки, който са успели по този начин  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Re: azospermia
« Отговор #4 -: Януари 15, 2007, 09:29:51 am »
Mиники, диагнозата е азооспермия, а не астенозооспермия :) Де да беше второто, щеше да е по-лесно на човека. Иначе вариант има, както е казала Грейс.
Винаги се надявай, и никога не се предавай!
Успех :)
Re: azospermia
« Отговор #5 -: Януари 15, 2007, 10:45:19 am »
Възможно е да направиш изследванията в Бг. Добре е да се уговориш предварително с уролог и да насрочите дата за биопсия, а също и оперативна диагностика на каналите /при нас ги правиха едновременно/. Трябват ти изследвания на кръв и урина, но доктора ще ти каже предварително какво точно и кога да пуснеш.
Успех, не се отчайвай!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: azospermia
« Отговор #6 -: Януари 15, 2007, 11:30:33 am »
Не трябва да губиш надежда. Биопсията е важно изследване, както и генетичната консултация, за да се изключат заболявания, които могат да се предадат на детето. Преди това обаче трябва да се изясни какъв тип е азооспермията. Зависи в коя държава си и дали си здравно осигурен там, ако искаш, надникни и във форума ни за чужбина, може би там ще намериш някаква полезна за тебе информация.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: azospermia
« Отговор #7 -: Януари 15, 2007, 12:58:32 pm »
Mиники, диагнозата е азооспермия, а не астенозооспермия :)

Ау, вярно, меа кулпа, но така е като се ползва маймуница.
При всички случаи желая на "Без надежда"много надежда и много вяра!!!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: azospermia
« Отговор #8 -: Януари 15, 2007, 21:05:35 pm »
здравей, първо си смени ника, защото надежда има и ние сме пример за това.
Мели ти е казала - трябва да се изясни какъв е вида на азооспермията - дали обструктивна или необструктивна, дали има начин да се накарат тестисите дапроизвеждат сперматозоиди. Добре е да направите и генетични изследвания и консултация - изследвания за кариотип и микроделеции на Y-хромозомата. В предната тема за биопсията и аз писах, че ние правихме такава - при нас беше оперативна диагностика - хирургът разгледа семенните канали, тестисите, взеха тъкан при биопсията и след това излезе хистологичен резултат със заключение.
Освен това е важно къде е правена спермограмата, дали в специализиран център , преди или след обработка, има ли някакви сперматозоиди единични или изобщо няма. Има доста неща за изясняване.
Прочети тази статия:
Aзооспермията. Може ли мъж с азооспермия да бъде биологичен баща?
Пожелавам ви успех и да знаеш, че надежда има!!!
*
Re: azospermia
« Отговор #9 -: Януари 16, 2007, 09:36:48 am »
Здравейте и от мен!
Много ме вълнува темата и реших да се включа. Накратко - нашия случай. (Извинявам се предварително за непрофесионалното обяснение!) Тестисите на съпруга ми не са слезли на мястото си когато е бил дете.(Родителска немърливост) По-късно е служил във Военна болница и там е споделил с лекарите проблема си. Тогава са го оперирали, но неуспешно. През 2000 г. когато започнахме да ходим по лекари, попаднахме на д-р Владимиров. Той назначи спермограма и консултация с уролог. Резултатите от спермограмата бяха слените:
обем - 1,3
рН - 8,0
Вискозитет - нормален
Левкоцити - 2-3 на поле
Забележка - плоски епителни клетки
Заключение - Azoospermia
(Цифри -няма!)
На направлението за консултация на д-р Владимиров - беше отговорено така: "Считам, че е уместно да се мисли за хетероинсеминация."(Медицинската диагноза не мога да я разчета - Refenfro testos Atrofolia ...)
Имаме още една спермограма от 2006г. от МЦ"РепроБиоМед", която е почти същата:
обем - 2,0
Вискозитет - N
цвят - N
мирис - S
коагулуми - не
аглутинация . не
забележка - 8-10 левкоцити на поле; епителни клетки 
Диагноза - Азооспермия
(пак цифри няма)
Разбрахме, че единственият шанс за дете е АРТ чрез донор. За това и сме направили досега 4 инсета през 2000-2001 г. на естествен цикъл и през 2006 още 3 със стимулация, последното, от които свърши с извънматочна бременност. Този месец ще пробвам пак. Док иска да подготвяме документи за ин витро, но аз като, че ли не искам.(щом ще е пак от донор) Извинявам се, че стана дълго, но като ви чета и мен започна да ме гложди нещо - дали пък няма някакъв шанс за съпруга ми?!(т.е. за нас, да си имаме собствено дете)
Мили момичета, какво ще ме посъветвате? Ще се радвам, ако се включи и Мели и каже своето мнение. Предварително ви благодаря за отговорите! Прегръщам ви силно и ви желая късмет!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: azospermia
« Отговор #10 -: Януари 16, 2007, 12:22:32 pm »
Душка, ако има атрофия на тестисите и те не произвеждат сперматозоиди, наистина единственият вариант е с донорски материал.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: azospermia
« Отговор #11 -: Януари 16, 2007, 22:12:58 pm »
Благодаря, Мели!
И аз така си мислех, но исках потвърждение или опровержение от някой. (особено ако е мед. лице). Но като че ли исках да чуя нещо по-различно. Това е за жалост горчивата истина. Все пак за мен поне има още шанс! ...Надявам се!... Още веднъж здраве и успех на всички борещи се!

Re: azospermia
« Отговор #12 -: Януари 17, 2007, 09:44:46 am »
Душка, успех ви пожелавам!  :bighug:
*
Re: azospermia
« Отговор #13 -: Януари 17, 2007, 12:39:39 pm »
Благодаря, *Vera!
Успех и на теб, на какъвто и етап да сте! :goodluck: :bighug: