0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« -: Януари 12, 2007, 09:06:32 am »
Zdraveite na vsi4ki! Predi 2 dni bqh na lekar,sled kato mi zakasnqvashe ve4e 17 dni,az znaeh 4e sam bremenna,zashtoto -parvo,4e opitvahme s maja mi dosta uporito i estestveno si bqh napravila ve4e test :lol:
Lekarqt me vidq na ehograf,kaza mi 4e sam v 5-tata sedmica,no mi kaza 4e ploda mi trqbva da bade kragal,a toi e prodalgovat-i to dosta.Kaza 4e pri4inata moje da e ot tova 4e mi e prekaleno palen piko4niq mehur i vodata pritiska vsi4ki organi,saotvetno i matkata,no vse pak ne beshe siguren. Pitam nqkoi dali znae neshto za tova i zashto ve4e v 5-tata sedmica ploda ne mi e kragal-i tova opasno li e, ne eli normalno, kakvoo e :cry:

Пиши на кирилица.
« Последна редакция: Януари 12, 2007, 10:32:49 am от Lali »
*

    tonika

Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #1 -: Януари 12, 2007, 11:59:47 am »
Ами не знам колко му е добър ехиграфа на твоя лекар, но в толкова ранен стадий се вижда само една точка. Той с какъв ехограф те преглежда - коремен или вагинален? С вагиналния се вижда по-точно в  този ранен етап. За да си по-спокойна отиди най-добре при още един лекар.
И по-спокойно!Понякога само те шашкат излишно.
Пожелавам ти всичко да е на ред и да си родиш едно сладко,здраво бебче!
Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #2 -: Януари 12, 2007, 15:42:51 pm »
Благодаря,е ми писа  :D
Ами ехографа му е наистина 1 от най-добрите.Аз наро1но се стисках до последно за да види по-добре, но той каза, че няма нужда да ми е пълен пикочния мехур,защото ехографа му е много хубав и се вижда прекрасно.Просто каза,че 60-70% от момичетата,особено тези,които забременяват за 1 път плода ж началото не е кръгъл, а по-продълговат,защото матката все още не е свикнала с тези промени,но моят плод е по-продълговат от тези 60 70 %,което каза че може би е пълният пикочен мехур, в което има логика, но все пак някой ако знае нещо, нека пише :)
Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #3 -: Януари 12, 2007, 16:02:15 pm »
Ох, или ти не си разбрала нещо доктора, или нещо той не е наясно? Как така плода трябва да е кръгъл, а не продълговат? Не става ли въпрос за плодното сакче. И каква връзка има това, че ти е първа бременност и матката не е свикнала, или пък най-малкото пикочния мехур да влияе на такава малка точица, че чак да я удължи.
Всичко ми се струва много странно. Вземи наистина и отиди при друг лекар да те погледне.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #4 -: Януари 12, 2007, 16:21:11 pm »
Ами наистина и аз не се уточних-става въпрос за плодовото сакче.Ами незнам така каза той,ходих и при друг,на когото ехографа му е доста по-стар,каза,че всичко е нормално. Всичко,което ми каза, е че  това плодово сакче по принцип е малко кръгче, а моето е продълговато.А наистина е добър лекар, всички са много доволни от него.Може би трябва да изчакам другия път и вече да видим какво ще каже, а ако не каже да го разпитам аз.Мисля, че това не е някаква аномалия,защото е много рано и все още се развива, дали ще е абсолютно крагло или продълговато може би е вапрос на дни.ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ :(или аз се вманиачавам май :)
Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #5 -: Януари 12, 2007, 16:41:13 pm »
На мен доктора ми каза сащото че е продалговато и че трябва да ме види след известно време така било при повечето жени в началото и после се оформяло на кръгче, (но ако това не стане след извесно време ми каза че може да е проблем)Моя съвет е да отидеш когато ти е казал и той ще прецени.
*

    tonika

Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #6 -: Януари 12, 2007, 16:55:44 pm »
Това,че пикочния мехур трябва да ти е пълен кой ти го каза? Защото мен преди прегледа ми казаха да отида до тоалетната. И не се притеснявай в началото става размер за такива малки размери, че всякакви определения са твърде относителни. На скоро в едно списание четох историята на една жена. "Компетентен" специалист, препоръчан й от нейна позната и казал, че плода "не прилича на нищо и най-вероятно ще се наложи аборт", а после при преглед при друг специалист се оказва,че всичко е нормално и тя ражда съвсем здраво,нормално развито дете.Така,че мисля,че няма повод за притеснение в твоя случай. Дано всичко да е на ред при следващия преглед!
Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #7 -: Януари 12, 2007, 16:59:12 pm »
Твоето оформи ли се след това?А ако не се закръгли какъв проблем може да стане?
Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #8 -: Януари 12, 2007, 17:03:05 pm »
Ами миличка все още не знам и аз това се питам в понеделник съм на доктор и тогава ще ти кажа става ли.И аз не знам какъв може да е проблема просто той каза:"може да става въпрос за проблем", нищо повече може би за да не ме плаши предварително.Ти от къде си?
Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #9 -: Януари 15, 2007, 08:23:18 am »
Здравей пелегрини-надявам се днес всичко да е ок.Аз съм от Асеновград, ходя на лекар в Пловдив,а ти от къде си?Стискам ти палци.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #10 -: Януари 15, 2007, 11:35:09 am »
Предлагам ти да не се плашиш предварително, много е рано още. При следващото изследване ще имаш по-голяма яснота.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Pitane za ploda v na4aloto na bremennostta
« Отговор #11 -: Януари 16, 2007, 00:44:47 am »
Накара ме да си търся ехографските снимки от 4-та г.с. :D И моето плодно сакче изглежда продълговато, но никой не ми каза, че има нещо притиснително. Според мен се тревожиш излишно. Изчакай още около седмица-две и отиди на ехограф, за да видиш дали бебко има пулс (обикновено се засича след 7 г.с.) Ти си в много ранна бременност и според мен всякакви заключения на този етап са прибързани. Моята лекарка ми каза, че докато не мина основния ултра звук след 18 г.с. не може да твърди нищо със сигурнист. Така, че знам какво ти е. И аз имах няколко инфарктни положения :D  Успокой се и бъди позитивна!