0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,момичета! Излязоха ми резултатите от изследване на антифосфолипидни и антиовариални антитела. Това е нова тема за мен и моля да ми помогнете да разбера какви са ми проблемите и как са се отразили на невъзможността да забременея.
За антифосфолипидни АТ в листа с резултатите пише само един резултат:
 - антикардиолипинови 4.67 U/ml при реф. ст-сти до 10. Вероятно това обобщава всички антифосфолипидни и там очевидно проблем няма.
При резултатите от антиовариалните АТ имам два резултата:
 - срещу зона пелуцида /анти-ЗП/ 0.1971 при реф. ст-сти 0.1335 +- 0.0012 
 - срещу гранулозни клетки /анти ГК/ 0.2164 при реф. ст-сти 0.2350 +- 0.0202
При първото изследване е очевидно че не се вмествам в реф. стойности, но при ГК като се извади 0.0202 се получава 0.2148, т.е. моя резултат излиза че е в границите, макар и близо до долната, а като заключение е написано: Клинично-значими ст-сти за анти ГК антитела и нищо като коментар за анти ЗП. Доколкото знам анти ЗП пречат при инплантирането, но за тези анти ГК антитела нищо не знам. За съжаление няма как да отида до клиниката в София да питам лекарката и много разчитам на вашата помощ. 
И още нещо. Тези антитела срещу ЗП и срещу ГК временно състояние ли са. В смисъл, че изследването правих в цикъла след инвитрото, в който имах задържан фоликул. А този месец фоликула се пукна както и през всички останали месеци, през които съм имала спонтанна овулация на един или два фоликула. В тези цикли  пак ли съм ги имала тези антитела или е възможно примерно този месец да са в норма. За последните 24 месеца наблюдение с ултразвук знам, че съм имала задържан фоликул до следващия цикъл през 4 месеца, а един път стана на киста, която излезе ендометриозна и за 2 месеца ми унищожи яйчника. Съвсем се обърках. Тези антитела /ЗП и ГК/ на какво всъщност пречат - на пукането на фоликула, на проникването на сперматозоида в яйцеклетката или на излюпването на ембриона и иплантирането му. Питам, защото при неуспешното ни инвитро два фоликула се пукнаха сами преди пункцията, а от двата пунктирани фоликула извадиха две хубави по думите на лекарката яйцеклетки, които се оплодиха инвитро, а не ИКСИ, въпреки лошата /според ембриолозите/ спермограма и преди трансфера ми казаха че ембриончетата са много хубави, а едното даже отлично. На 3 ден бяха на 7 и на 8 деления. От прочетеното оставам с впечатление че с тези антитела които имам не би трябвало да имам овулация и не би трябвало яйцеклетките да са добри и не би трябвало да се оплодят с обикновено инвитро, а само при ИКСИ. Моля някой да ми обясни тая работа с овариалните антитела.
 
Здравей,
До колкото аз съм запозната, анти зона пелуцида антителата би трябвало да пречат на сперматозоидите да проникнат в яйцеклетката. Зона пелуцида се нарича обвивката на яйцеклетката. Но щом при ин-витрото е имало оплождане, не би трябвало това да е проблемът  :roll: Определено тези антитела не са свързани с пукането или не на фоликула (той е торбичката с течност, където е яйцеклетката и ако не се спука, значи не се освобождава яйцеклетка).
За антителата срещу гранулозни клетки за пръв път чувам  :roll:
А лекаря, който ти е назначил изследванията не ти ли обясни за какво става дума? Би било интересно да научним повече и за тези антитела  :roll:
Ами аз съм в провинцията,а лекаря в София. По телефона няма как да ми обясни,а ще ходя там чак в средата на януари. Само ми даде да пия Dehydrocortizon. А пък този месец лекарката тук ми даде дуфастон ако случайно се оплоди яйцеклетката да имаме шанс за едно коледно чудо. И сега не знам ако го пия този дехидрокортизон как ще се отрази, ако все пак сме успели.  Нали понякога стават чудеса. Защо не и с нас.
А кой ти го предписа този дехидрокортизон - имунолога или гинеколога? В малки дози - по едно на ден например, се предполага, че няма да навреди на евентуална бременност, големите дози може и да са опасни. В някои IVF програми по света се прилагало рутинно. Това е вид кортикостероид. Аз пих един месец след трасфера (този, на който бяхме заедно :D), но резултат, както знаеш, няма, а и НК клетките не ми се бяха понижили - но пък от имуновенина се увеличиха, така че ...

УСпех!
Благодаря ти, Бени!