0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Захранването
« -: Декември 10, 2006, 15:20:26 pm »
ето я темата :D
Ние навършваме 6 месеца на връх Коледа, и по този повод реших да захраня малко по рано, че по празниците не ми се тича по лекари(не дай си Боже).
От една седмица му давам по една лъжичка суха маса от оризовата каша на Нестле, днес минах на 2 лъжички. Смесвам я с кърма. Да не си помислите, че му я давам суха :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
чета по форумите и все ми се струва, че много страхливо действам. Значи: за седмица една лъжичка, тази седмица две и така, докато стигнем пълната порция от 5 лъжички ще минат 5 седмици. Дали не греша? По начесто ли да увеличавам количеството?
Кога да добавам и други неща?
Второто хранене кога се въвежда? Сега му давам кашата към 12-13 часа, около 1/2 час след кърмене.
Много ми е мътна, мамчета, захранили успешно ПОМАГАЙТЕ.
« Последна редакция: Декември 10, 2006, 15:24:06 pm от NinaE »
*
Re: Захранването
« Отговор #1 -: Декември 10, 2006, 15:57:36 pm »
Нинче,
Има горе закована такава тема. В нея има доста инфо и отговори на въпроси за захранването.
Да, страхливо действаш, но всяка майка сама си решава дали ще бърза или не. В началото по една седмица се дава от един вид храна, а не само по 1 лъжичка цялата седмица. Ако бебето иска, увеличавай малко по-смело количеството. След като си давала една седмица по 1 лъжичка каша, на втората седмица можеш да увеличаваш всеки ден количеството с по 1-2 лъжички и така до края на седмицата да стигнете количество от 5-10 лъжички. После третата седмица можеш да дадеш втория продукт, който си решила, смесен с кашата. Примерно, първия ден – 1 лъжичка нов продукт + 9 лъжички каша, втория ден – 2 лъжички нов продукт + 8 лъжички каша, и т.н.
Надявам се, че ти стана ясно. Ако имаш още въпроси, питай.
*
Re: Захранването
« Отговор #2 -: Декември 10, 2006, 16:21:10 pm »
Дали се изказах правилно? 8O
Значи, две лъжички суха маса каша  ми дава около 30 мл. каша, и то не особено рядка. Нали стомахчюето на бебето е колкото юмручето, та си мислех да не му е много ако му увеличавам много бързо количеството.
Е, то и нашето стомаче уж е малко, но като седна на масата и си омитам сериозно количества.
Ще погледна темите. Мерси
*
Re: Захранването
« Отговор #3 -: Декември 10, 2006, 20:36:19 pm »
Нинче, ти си писала, ама аз нещо не съм съобразила. Понеже аз винаги съм брояла лъжичките от вече готовата каша, за да мога по-точно да определям количествата. Всъщност, идеята на увеличаването на количествата е в това, че от една лъжичка от даден продукт може да не се получи алергична реакция, но от 5 - да се получи.
Аз за количествата изцяло се съобразявах с детето си. В началото на моя син си му беше достатъчна кърмата. И аз предлагах твърдата храна след кърмене и затова в началото поетите количества бяха минимални. Не съм гонила предварително определени количества от даден продукт, които трябва да бъдат достигнати, за да се премине към следващия вид твърда храна. В този смисъл, не ми е ясно какво значи "пълната порция от 5 лъжички". Ако на детето ти на този етап са му достатъчни тези 30 мл каша, другата седмица можеш да дадеш втория вид храна като 1/4 от тези 30 мл, а останалите 3/4 да бъдат оризова каша.
В закованата тема съм разказала подробно как аз захраних моя Стефко. И другите вече захранили мами също са споделили техния опит.
Има много схеми и примери, но крайното решение е твое.
*
Re: Захранването
« Отговор #4 -: Декември 10, 2006, 21:33:24 pm »
Верди,
изчетох темата за захранването. Стархотно си го описала. Аз се бъркам, защото чета различни източници, които понякога си противоречат.
Започнах с една лъжичка суха маса от кашата, като в началото беше почти течна, като сгъстявах постепенно. Днес му дадох 2 лъжици суха маса,но доста гъста и определо е повече от 5 6 лъжички готова каша.
Ще се опитам да систематизирам въпросите:
Колко време след даването на първата каша може да се премине към второ хранене? В момента давам на обяд? Кога да  премина и към вечерно хранене? Или засега да си карам на едно и да замествам само там? Знам, чюе новата храна се дава само през деня.

Ако сме само на кърма, да давам ли допълнително вода? дОСЕГА НЕ СЪМ МУ ДАВАЛА.

Сокове да му давам ли и кога?

Прочетох и методите ти на замразяване(ше ги изплагиатствам, ако не възразяваш) :D

Утре ще опитам картоф.



*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Захранването
« Отговор #5 -: Декември 10, 2006, 23:55:38 pm »
Нина,

действително действаш излишно бавно. така няма да ти стигне времето за всичко. прочети в закованата тема схемата, която съм дала - от моето педи. започваш първи ден с 20 грама каша - това са няколко лъжички. втори ден - удвояваш количеството, и т.н., като за 1 седмица при добро желание от страна на детето ще достигнеш до пълната доза каша за едно ядене.

втората седмица даваш пълна доза каша всеки ден.
от третата седмица можеш да започнеш отново с 20 грама първия ден да въвеждаш картофеното пюре. за него е нужна само 1 седмица. въвеждаш пак на обяд, а кашата отива следобед.

схеми има разни, разбира се.
аз лично от утре, живот и здраве, започвам също да захранвам, по описаната от мен схема, че заради премеждията ни с болницата закъсняхме с 2 седмици.

и молба - нека да пишем по захранването само в закованата тема, за да не се губи информацията.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Захранването
« Отговор #6 -: Декември 11, 2006, 09:43:38 am »
и молба - нека да пишем по захранването само в закованата тема, за да не се губи информацията.

Ok. Извинявам се. Аз даже не я бях видяла. 8O 8O 8O 8O Не казвайте, че е невъзможно, защото понякога си мия зъбите сутрин по 2 пъти, тъй като не помня мила ли съм ги или не. Голяма мъгла ме е налегнала. А бях интелигентно момиче. :(
*
Re: Захранването
« Отговор #7 -: Декември 11, 2006, 10:23:14 am »
и молба - нека да пишем по захранването само в закованата тема, за да не се губи информацията.
Тъкмо щях да предложа и аз това. Убедена съм, че най-добре е всичко да бъде на едно място!
*
Re: Захранването
« Отговор #8 -: Март 09, 2008, 10:04:09 am »
А къде е темата за Захранването - основната, щото нещо не я вамирам, а посочената в първия постинг не ми се отваря?
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)