0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    andi

Момичета, интересува ме бъдещата майка получава ли някаква информация за коефициента на интелигентност на бащата - донор /при инсеменация, респ. ин витро/? Ако се наложи животоспасяваща операция на детето, може ли да се получи информация за биологичния баща - има ли регламентирана в закон или подзаконов нормативен акт процедура? Колко струва инсеменацията в гр. София, гр. Варна и пр. и задължителна ли е т. нар. "цветна снимка" на тръбите? Има ли място в България, където да ми направят инсеменация, без да ме тормозят с множество изследвания - разбира се на мой риск и за моя сметка?
*
Здравей Анди
« Отговор #1 -: Юли 02, 2004, 06:03:42 am »
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=171&mode=&order=0&thold=0
Тук има една статия за оплождането от донор, а
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=161&mode=&order=0&thold=0
тук има нормативна наредба за изкуственото оплождане от донор.
За съжаление не може да се види донора на снимка нито той може да получи информация за вас - предполагам от съображения за сигурност и конфиденциалност след това ( всякви луди има или може да им прищтрака нещо на определен момент и да тръгнат да си търсят детето, както и обратното - бащата на детето си)
В статиите пише - правят се пълни изследвания на донора - описани са кои - и ти казват ръст, коса, очи - за образование мисля, че всичките са със висше или са още студенти.

За необходимостта да се намери донора след време ако е жизнено важно за живота на детето предполагам, че трябва да може, но попитай все пак в клиниката. Доколкото пише в първата статия има секретен архив по номера , който се пази винаги, но с достъп до ограничен брой лица и предполагам точно по тази причина.

Защо се решихте на донорска инсеминация? Какъв по точно е проблема при вас?

Тук не се пише толкова често и понякога минават и няколко дни докато някой, който има отношение по темата влезе да отговори. Затова явно не си получила отговор веднага.

Питай за мнение и в нашия клуб в dir.bg:
http://clubs.dir.bg/?postlist.php?Cat=159&Board=probzab

Пожелавам ти успех!
Поздрави!