0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,момичета!След 4 неуспешни инсеминации и едно неуспешно инвитро,на прага на второто и последно /по финансови причини/ с моята лекарка се разбрахме че този път ще направим всички възможни изследвания и тогава ще пробвам отново.Тя каза че тъй като от две извадени яйцеклетки и двете са се оплодили едните изследвания /говорихме за имунологични и генетични/ са излишни,но аз не разбрах кои.Пусна ми да изследвам антиовариални и антифосфолипидни АТ,но тъй като ходихме в София в неделя за изследването,а тя не беше на работа не можах да я питам какво точно включват тези изследвания.Понеже четох някъде че появата на точковидни съсиреци и синини по тялото може да е признак на тромбофилия /а при мен се появяват понякога/ бих искала да се изследвам за това,но не знам дали това изследване е включено в антиовариалните или антифосфолипидните антитела.Също така имам много проблеми с алергии и се притеснявам дали организма ми не отхвърля ембрионите.Имам предвид че съм чела че има НК клетки-убийци,но също не знам дали те влизат в назначените ми изследвания.Затова се обръщам с молба към момичетата минали през тези изследвания да ме ориентират какво включват тези антитела и според вас какви изследвания още биха били полезни като информация преди втория опит инвитро.Извинявам се ако това вече е обсъждано в някоя тема,но не успях да намеря отговор на този въпрос сама и се нуждая от вашата помощ.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
НК клетките са отделно изследване.
Виж ТУК и ТУК.
« Последна редакция: Ноември 29, 2006, 20:24:58 pm от Lali »
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Здравейте от мен. Как е станало на въпрос за тея неща искам и аз да питам нещо. Заговорих се с едно от момичетата тук за необходимостта да се пусне изследване за тромбофилия. Та въпроса ми е аз понеже съм с разширени вени и много лесно посинявам, нужно ли е да го правя (за тромбофилия) или ми е достатачно това, че имам в норма антифосфолипидни антитела?? Двете свързани ли са или трябва по отделно да се разглеждат,(което най-вероятно е така)?
За твоя въпрос какво включват -антиовариалните антитела са в група с анти-зона пелуцида и антиспермалните антитела. Антифосфолипидните антитела включват- анти-кардиолипин IgM; IgG; анти -бета2GPI IgM; IgA; IgG.
До колкото знам изследването за тромбофилия е генетично изследване.