0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    didi_788

  • **
  • 64
  • Няма невъзможни неща..винаги има решение
Интересува ме...
« -: Ноември 26, 2006, 16:59:17 pm »
 :)Здравейте;мили момичета!Тъй-като то две годин се борим със стерилитета имам едно питане към вас.Моля тези ;които имат опит да го споделят.Накратко:правили сме всички възможни изследвания със спъруга ми.При него всичко е наред-в изсл.като за ин-витро и в спермограмата.При мен също:правила съм изсл.пълни;хистероскопия ;хидротубация;ХСГ-цветна снимка;лапароскопия;хромопертубация.Имам леко токлонение в някои хормони по повод на гинеколог.операция от 2002г.понякога не ми се спуква тфоликулите и правя кисти.Съмняваха се за Луф-синдром но гоотхвърлиха като диагноза.точен ми е цикъла на 27-я ден.Имаме 5 неуспешни инсеминации и едно неуспешно ин.витро.Въпростъ ми :Защо досега не са ни назначени генетични изследвания или изсл.за спермоантитела?Защо не забрменявам като всичко казват ;че е наред???Не може 2 години да не става и да ни казват ;че сме здрави?!Сигурна съм ;че при всяка двойка го има психолог.аспект..но не смятам ;че той е основната причина при нас.Какво да правя?дали да попитам лек.ми гинекол. за тези изследвания?няма ли да се засегне ;че се съмнявам в компетентността й ?Аз й имам пълно доверие.но незнам защо вече две годин сме без диагноза.Ясно е ;че сме с женски ендокринен фактор но...
didi_788
Re: Интересува ме...
« Отговор #1 -: Ноември 27, 2006, 09:59:17 am »
Мила, Диди,
моят съвет е - направете генетични и имунологични. И то най-добре в Плевен. Така поне ще елиминирете тези показатели и няма да гадаете. И колкото по-бързо, толкова по-добре, защото генетика става много бавно. Взеха ми кръв на 18.09, изследванията си ги получих на 22.11, като пощите веднъж ги бяха загубили, та в последствие по куриер ми ги пратиха.
Успех ти желая!
*

    didi_788

  • **
  • 64
  • Няма невъзможни неща..винаги има решение
Re: Интересува ме...
« Отговор #2 -: Ноември 27, 2006, 12:14:42 pm »
 :)Благодаря ти много!Ще послушам съвета ти !
didi_788
*
Re: Интересува ме...
« Отговор #3 -: Ноември 27, 2006, 13:11:19 pm »
Според мен дори и да направите тези изследвания не всеки ги признава,ние имаме спермоантитела открите при изследване при мъжът ми изследвани чрез кръв,но при повторна спермограма в центъра където ходим категорично ги отхвърлиха като причина за незабременяването даже ни обясниха,че тези изследвания се отхвърлят почти в цял свят и не могат да бъдат причина за безплодието,направихме спермограма при тях и спермоантитела ни беше заявено че няма.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Интересува ме...
« Отговор #4 -: Ноември 27, 2006, 13:19:42 pm »
Наличието на антиспермални антитела в кръвта наистина не е кой знае какъв критерий. СЗО съветва да се търсят в еякулата, където и създават проблеми.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу