0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Иво

Въпрос
« -: Април 16, 2005, 15:22:52 pm »
Моля ви за малко пояснение.Правих си спермограма.Причината за да я направя бе  че от 7 месеца правим опити за дете и нищолДругото което ми прави впечатление е че еякулатът е в много малко количествоРезултатът от спермограма бе 1мл.еякулат и аспермия.Знам какво е аспермия.Дали обаче е обратимо това или всичко е вече загубено.
*
Въпрос
« Отговор #1 -: Април 16, 2005, 16:06:54 pm »
Виж този линк:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=51

В статията пише, че причини за аспермия са отсътвие или недоразвити семеизнасящи канали или или тяхното запушване в резултат на възпалителен процес или травма на половите органи (обтурационна аспермия), а също и неспособност на тестисите да произведат сперматозоиди (тестикулярна аспермия). Тестикулярната аспермия представлява признак на секреторно бесплодие. Аспермия, причинена от запушване на семенните канали, е причина за екскреторно безплодие и изисква пластическа операция.
Тоест ако причината е в запушване на семеннита канали, нещата са поправими!

Успех!


*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Въпрос
« Отговор #2 -: Април 16, 2005, 18:13:54 pm »
Аспермия - липса на еякулат.
Олигоспермия - намалено количество еякулат под 2,0 мл.
Азооспермия - липса на сперматозоиди в еякулата.

Иво, при това положение - олигоспермия и азооспермия, трябва да се направят консултации с уролог, ендокринолог и гинеколог. Чак след техните прегледи и изследвания ще знаеш дали е обратимо или не.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу