0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Температура и евентуална бременност
« -: Ноември 25, 2006, 08:44:23 am »
Здравейте,искам да попитам,
за пръв път се опитвам да забременея и въпреки инфото,което съм изчела,някои неща са ми все още неясни.
Ситуацията е следната,миналият месец спрях прием на орални контрацептиви(Логест),пия фолиева киселина от малко повече от месец.Приемайки противозачатъчните цикъла ми идваше на около 22,23 дни,а без тях на около 28.С помощта на Овулационният календар се опитах да засека овулацията си,но не съм убедена доколко-успешно.Днес е 26-тият ден от цикъла и все още нямам менструация,но изпитвам някакви симптоми,подобно на пмс плюс замайване и понякога-гадене.От нетърпение си направих тест за бременност снощи,макар да не бяха минали 14 дни,както е описано в листовката и късно вечер,след като се бях наляла стабилно с чай и минерална вода,тоест,незнам дали е отчел нивото на ЧХГ при тези обстоятелства.Показа се силна първа линийка и много бледа втора.Признаците на пмс ту се появяват,ту изчезват.
С особена сила ме вълнува въпросът за температурата,видях доста графики на други форумистки,изчетох много мнения,но не разбрах коя точно температура се измерва,на тялото или базалната(тук вече звуча смешно предполагам,за което се извинявам,но съм само на 21 години и ми е за пръв път)..
Моята базална температура започнах да я меря след първоначалните опити за забременяване (след 13 ден на цикъла)И сега поддържам базална температура 37.4 ,но незнам правилната ли температура ли меря,или греша нещо.Каква е вероятността за евентуална бременност при тези обстоятелства,може би съм прекален оптимист,че ще стане от първия път,но все пак се надявам,притеснява ме притъпената болка,подобна на пмс и имам чуството,че всеки момент ще ми дойде,Все пак Божа работа,благодаря на всички,които прочетоха поста ми и предварително благодаря за отговорите!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Температура и евентуална бременност
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2006, 09:32:34 am »
Виж ТУК  и ТУК.
Нормално е базалната температура да остане висока във втората половина, независимо дали има бременност или няма.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Температура и евентуална бременност
« Отговор #2 -: Ноември 25, 2006, 20:27:30 pm »
Balerinata след като имаше втора бледа чърта.......има надежда да е станало. :DВ понеделник пак направи тест.....втората чъртичка трябва да е малко  по-ясна.Успех!!!!
Re: Температура и евентуална бременност
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2006, 10:16:23 am »
Здравейте, аз реших също да измервам БТ и почнах от вчера беше 36.5, а днес 36.9-днес ми е 19 ден от първия ден на цикъла, може и да е рано, но с това леко покачване възможна ли е бременност?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Температура и евентуална бременност
« Отговор #4 -: Ноември 26, 2006, 10:24:56 am »
Нормално е температурата да е висока втората половина на цикъла. Не е гаранция за бременност.