0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    balmi

Вливане на имуновенин
« -: Ноември 22, 2006, 11:01:14 am »
Здравейте момичета !!
Въпросът ми е към всички които са правили вече вливане на имуновенин. Има ли някакви странични реакции вливането на този препарат? Как се чувствате по време и след вливането? Колко дълго продължава?
*
Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2006, 11:02:46 am »
Балми, какво става с теб  :lol:, нещо ми се изгуби напъследък  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    balmi

Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #2 -: Ноември 22, 2006, 11:19:34 am »
Направих всички имунологични, генетични и резултата е силно завишени НК клетки. Другите показатели са в норма. ФСХ също спадна, но предстои отново изследване на 3-ти ден от цикъла. Ще трябва да правя вливания на имуновенин.
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #3 -: Ноември 22, 2006, 12:02:08 pm »
Привет, Балми!
Аз правих 3 пъти вливания.Странични реакции почти няма, като изключим леко главоболие и отпадналост към края на инфузията.Може да се вдигне малко и температурата, но не е проблем.По принцип на първо вливане (ако няма бременност) слагат и урбазон за да не предизвика Имуновенина алергични реакции, но това е голяма рядкост.При моето първо вливане не слагаха антиалергени, защото вече бях бременна, но разтвориха 1 ампула пробно в една банка физ.р-р, за да видят дали ще получа странични действия.И изкарах целия ден на системи в болницата, докато следващите пъти за 4-5 часа свършвахме и полежавах след това известно вмреме там.Като цяло хич не е приятно да лежиш толкова часове, но няма как.Ти къде ще правиш вливанията?
Успех!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #4 -: Ноември 22, 2006, 13:22:50 pm »
Балми, на мен ще ми вливат имуновенин, доколкото знам към 70 ампули на два пъти 7-10 дни преди трансфера, тоест в началото на декември. Успех, миличка. Ти къде си прави имунологични и генетични изследвания и колко са ти завишени НК клетките?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    balmi

Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #5 -: Ноември 22, 2006, 13:44:54 pm »
Благодаря ви за отговорите момичета. Аз ще правя вливанията при доц. Щерев, защото там ще правя и иксито. Имунологичните и генетичните правих при доц. Конова в Плевен. Само хромозомния анализ -  в Майчин дом. НК клетките са ми 21 при норма <12.
Успех Каси, ще стискам палци, а на Пиера най-сладкото бебче !!!
*
Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #6 -: Ноември 22, 2006, 14:01:12 pm »
Балми как го свали този ФСХ,моля те пиши по-подробно,нали и ти ходи при Тодорова ???
*

    balmi

Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #7 -: Ноември 22, 2006, 14:22:37 pm »
Балми как го свали този ФСХ,моля те пиши по-подробно,нали и ти ходи при Тодорова ???
Привет Лидия,
При мен ФСХ се вдигна до 20-22 след двумесечен прием на противозачатъчни. Преди това винаги е бил в нарма. Инхибина ми беше 16. Не съм правила нищо друго освен редовен прием на билките за овулация от ул. "Поп Богомил". Пия ги от три месеца, защото при такива стойности на ФСХ не можем да започнем икси. Резултатите варираха приблизително така 22, след това 17, а последния път 11, все изследвани на 3-ти ден от цикъла. Тодорова ми изписа селен, келп и аспирин протект за малки кистички на щитовидната жлеза, които са резултат от функционален стрес. Тях ги пих през последния месец. Иначе ТАТ, МАТ, FT4, TSH са в норма. След като се видя, че и ФСХ падна, становището на д-р Тодорова беше, че това завишение е в резултат на противозачатъчните. Мисля, че и билките помогнаха доста за нормализиране на хормоналния баланс.
*
Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #8 -: Ноември 22, 2006, 14:55:24 pm »
При мен ФСХ е 11,86 и е двойно повече от ЛХ .Какви са тия билки за овулация ,защото съм от Видин и искам да видя дали могат да ми ги доставят от някоя билкова аптека?
Иначе, много благодаря за изчерпателния отговор
*

    balmi

Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #9 -: Ноември 22, 2006, 15:02:45 pm »
За тези билки има писано много в раздела "Лек от природата". Можеш да си ги поръчаш и по пощата. Координатите на аптеката ги имам в къщи и утре ще ти ги пусна на бележка.
*
Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #10 -: Ноември 22, 2006, 16:12:42 pm »
мерси много
Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #11 -: Ноември 22, 2006, 17:24:14 pm »
Здравейте момичета !!
Въпросът ми е към всички които са правили вече вливане на имуновенин. Има ли някакви странични реакции вливането на този препарат? Как се чувствате по време и след вливането? Колко дълго продължава?

Здравей Миличка, ще ти разкажа и лично, ама хайде и тук, може да е полезно за още някого.
Ето при мен как точно протекоха вливанията в МЦРЗ:
Сутринта - купувам си ампулките от НЦЗПБ. Отивам с тях в клиниката. Те се съхраняват на студено, но се вливат със стайна темп, така че първо ми ги затоплят, като през това време първо ми слагат абокад, а после правят пробно вливане на съвсем малко количество да се види как ще подейства, и през 10-тина минути идват да ме питат как съм. След това започва същинското вливане. Като ми беше за 1-ви път, първо започнаха много бавно (иначе се почва с 20 капки в мин, а при мен почнаха някъде към 8), после след около 1-2 часа позасилиха, ама пак бавно - и така си откарах целия ден в клиниката, след вливането ми нямаше нищо, освен че бях леко замаяна, но това може да се дължи и на дългото лежане. Иначе можеш да си ставаш за тоалетна например, като си носиш банката. Второто вливане протече пак така, но малко по-бързо ми пуснаха капката (пак под 20, после към 35 я увеличиха - правилото е май първо на 20, после до 40) - та вливането протече доста по-бързо и докато ми вливаха, се чувствах ОК, но после те задържат 30-60 мин да видят как си, а аз вдигнах 38 градуса. Дадоха ми един течен аналгин и ми биха една антиалергична инжекция и се прибрах, по пътя за вкъщи ми спадна темп и това беше. Много са внимателни и непрекъснато някой идва да види как си.

Успех :D

Много се радвам, че ФСХ-то се нормализира :D
Благодаря ти, Бени!







Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #12 -: Ноември 22, 2006, 17:40:52 pm »
Фреши, много благодаря за описанието.На мен другата седмица ми предстои вливане на имуновенин в същото лечебно заведение, така че сега съм по-спокойна. :)
Да те питам-колко дни преди трансфера прави вливането? Колко ампули бяха /знам ти % НК-клетки, при мен е по-голям, явно ще трябват повече/?

П.П. Много се радвам, че ти свърши отпуската.На теб сигурно не ти е много приятно, но аз се радвам, че сега ще пишеш по-често тук. :D
*

    balmi

Re: Вливане на имуновенин
« Отговор #13 -: Ноември 23, 2006, 08:51:33 am »
Фреши, благодаря мнооооооого за подробното описание. Нали знаеш, че твоята приятелка е голяяяяяяяямо шубе  :lol:. На мен ми казаха, че ще вливам имуновенин месеца преди самото икси и май предпочитат имуновенин пред интралипид. После ще те питам пак подробно и за пункцията..... :lol: :lol: :lol:
Зейтуни, мисля, че количеството на ампулите се определя от теглото и височината на пациента, а не от % НК клетки, защото мен ми поискаха точно тази информация за да ми кажат по колко да си купя. Следващия път като отида на преглед вече ще знам и ще ти пиша.