0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #20 -: Ноември 20, 2006, 16:03:38 pm »
Абе Наде, кажи кога и ще дойда да ти покажа! Остава от тва да не работи. Иначе 160 на ден не е зле като за начало. Като гледам лентичката си в самото начало. Аз отначало едва изцеждах по 60 на цедене. Изцеждах по 4-5 пъти на ден, сега само по 2 - сутрин и вечер, нямам нерви, нямам време , заспивам на помпата понякога.
Няма да се отказваш, естествено! Аз от някоко седмици искам да спра, нашия не ми дава, зима идвало, трябвало да кърмя. Ама той си заспива в 12, а аз откарвам до 1-2.

Ани, искам да попитам за това замразяване ОК, но тази, която ще се образува по време на пиенето и пушенето кво ще я правиш, ще цедиш и ще хвърляш ли?  8O В мамата ми излязоха с някакви теории, които никак не ми звучат достоверно, поне аз не мога да си го обясня. Банка за кърма наистина има, мисля, че албенади ми разказваше, че е ползвала да взима.
Иначе за замразяване, АВЕНТ има специални съдове за целта.

Стефи, за бибероните, в момента сме с 3 дупки, тях ги дават за след 4 месеца. С 2 дупки дадохме през лятото ама кога беше на 1 или 2 навършени не помня? ( а аз се ядосвам на някой дето преди броени месеци не помни като го питам нещо). На самия биберон си пише, ако не - виж  бибероните на AVENT си пише с колко дупки за след колко месеца е, сега ще погледна и ще допиша.

Гане и Нина, честито ви зъбчета :) Целувки на малчуганите!

« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 17:32:09 pm от cygnus »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #21 -: Ноември 20, 2006, 16:17:16 pm »
Дони, повече не възнамерявам да пуша. Мнението ми по въпроса е много крайно и ще го спестя. За алкохола - ми... хвърли ме в размисъл, трябва да проуча въпроса. По принцип не възнамерявам да пия докато кърмя, освен на празници евентуално. Имаше някакви схеми за времетраенето на въздействието от алкохола...
Чашите на Авент, както вече писах, ми излизат много скъпо - струва ми се излишно да давам по 2,10 за чашка.
Да питам за корема - да очаквам ли още да се прибира, почти месец мина от 26. Кога мога да почвам да се натоварвам, искам да го поприбера малко, че продължават да ми отстъпват място в градския транспорт и ми е неудобно :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Eto me i men s koshnica wuprosi
« Отговор #22 -: Ноември 20, 2006, 16:18:14 pm »
Здравейте мацки,
При нас ново 6- на бебето носа така се запуши, че пищи на поразия, хърка и беснее.Взех си аспиратор, който ме беше страх да ползвам, ама от зор  го ползвах, но полза никаква.Тя пак си хърка здраво и някак тия сополи са много навътре. Опитах да и вкарам физиологичен разтвор в носа и да изкарам нещо с клечки за уши-ефекта е 0.
Някой има ли идея как да и отпуша носа, защото не иска да спи така, а и не може и като яде се дави и почна да повръща сериозно.Последните няколко пъти нараво я храня със страх какво ще стане, защото вече 5-6 пъти изкарва всичко каквото е поела.
Да му се не види, къде ли още се учим какво и как, къде ли ми се случват разни неща дето не влизат в обичайните писания и съм шах и мат.
Дупето ни с какво ли не мазах и какво ли не правих ефекта също е 0.Седят си гадните ранички и те я болят и е луд купон.А мъжа ми тръгна на работа вече и както съм сама ме прави дива и щастлива. Нямам време да дишам.
Е, оплаках се :? :(.Дано намеря някакво решение, че няма да издържа много така.
И още няколко въпроса, които може и глупави да Ви се сторят, ама..........Педиатърката най-накрая ни даде направление за ортопед за луксациите и т.н, но аз никога направления не съм ползвала и идея си нямам дали трябва при точно определен доктор да се ходи с направлението или може навсякъде?Какво трябва да ни дадат и дали въобще ортопеда дава някакви бележки като се мине този преглед?А ако дава бележки предполагам те се носят обратно на педиатърът?
Нашата педиатърка ни кара да водим малката в 25 поликлиника в Младост.Някой ходил ли е там на преглед за луксации?Ако да в кой кабинет?Доволни ли сте?
ОФФФФФФФФФФФ, пак се проявявам като голямото защо, ама наистина ще ми се пръсня главата от въпроси, а няма кой да питам освен Вас.
И накрая за капак още 1 въпрос; МОже ли да се ползва су :dontknow: :oops: :oops: :oops: :roll:шуар за подсушаване на дупето на бебето?
Докато бях на фризьор, фризьорката ми все се хвалеше, че децата и ги сушала така и не са се подсичали.Някой прави ли го тоя номер и има ли успех?
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #23 -: Ноември 20, 2006, 16:26:56 pm »
Дони и аз бях така. Умирах за сън, а моя си се просваше и отмъркваше. Имам чувството, че съм била вързана за помпата и шишетата. То едно ли е :? Да нагласиш шишетата, да пуснеш вода да има топла, абе... кошмар. Така че ако можеш - спирай. Аз сега искам да я спра, ама изобщо не знам как и чакам да ида на лекар, че да видим какво ще правя :(
Мерси за зъбчетата, да нацелуваш и твоите мушмороци :D
Ани, абе мисля че въздействието от 1 чаша е около 2-3 часа и си мисля, че няма да имаш проблем с това, да пиеш. Е, ти няма да се наливаш, така че не е проблем. Аз съм пила докато се кърмехме активно, но не съм забелязала да има някакви проблеми. Вярно не съм прекалявала :)
Аз за корема нищо не мога да кажа, моя още не мога да го прибера :( И не знам какво да правя, за да има някакъв ефект. Моя все ми говори, че съм дебела, а аз си влизам във всичко от преди да забременея, че и си ги носих и по време на бременността. Тук има някаква възстановителна гимнастика, ама аз не мога да ходя :(
Силви, аз моя като го изкъпя и си му издухвам по принцип телцето и косата със сешоара, но не знам дали от това не се е подсичал или е от друго. Питай педиатърката си какво да ползваш. Една приятелка педиатърка ми каза, че има някакво кремче за подсичане, което се приготвя и се ползва, но не знам съставките. Мога да питам и евентуално да ви пусна рецептата. Иначе в кремовете, които има невен са най-подходящи и помагат. Аз така му оправих дупето като се наложи веднъж. За сополите не мога да помогна, защото до сега не сме имали.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #24 -: Ноември 20, 2006, 16:37:00 pm »
Силви,
за носа: вкарваш физиологичен разтвор, чакаш една минута и действаш с аспиратора. Ако не и харесва разтвора ползвай кърма. Отлично работи.

ПС. не знам какво точно е физиологичен разтвор. Ние ползваме "солена вода". Сигурно е едно и също.
И ефекта на плача е поразителен. често изкарват сополите, когато плачат мъничетата.

за дупето: на Александър му стана червено дупето още първият месец, на пъпчици, които станаха рани после. Мазах го 2 пъти на ден, в продължение на 3 дни с кристалвиолет. Много лек разтвор на едни виолетови кристали, които много цапат. Не мога да се сетя за името на български :? Който се сеща да помага. Продават се свободно в аптеката, но аз си купих разтвор, за да не объркам нещо. Значи, намазваш я с разтвора и оставяш да изсъхне на кожата. Хубаво е редовно да се проветрява дупето. Сваляй й памперса често. Ние така за 3 дни се оправихме. И да знаеш: разтвора цапа.  
И аз съм чувала за сушоара. само положителни неща. :D
*
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #25 -: Ноември 20, 2006, 16:47:44 pm »
Силви,
името на крема в който се кълна е Inotyol. Не знам дали се продава в БГ. Без него сме загубени, защото малкият ми много лесно се зачервява. За него рабрах от един норвежки форум и реших да пробвам. От тогава се преродихме.
Ако го няма в БГ, дай ми адрес на бележки и ще ти го пратя да го пробваш.

Дони, на нацункаш малките ти. Имаше едно време една функция, когато постваш да имаш или не лентичка. Какво стана с нея? Махнали ли сте я или само аз я нямам? Не винаги искам да си сложа лентичката.

И да ви кажа, на мен тук във форума ми е много уютно. За разлика от БГ мама например. Там направо си забравям мисълта, толкова много потребители има. А тук сме си един  вид в тесен семеен кръг :))) хехе


ПС. Забравих да кажа: ако е червено дупето в никакъв случай не ползвай крем с парфюм или талк.
« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 16:58:32 pm от NinaE »
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #26 -: Ноември 20, 2006, 16:59:22 pm »
Здравейте и от нас,
ние от петък почнахме оризовата каша, засега не се очаровани от вкуса, но хапват по няколко лъжички и спират, старая се да не ги насилвам.Много са смешни, езика си го мотаят в устата и не знаят какво да го правят :lol:

Момичета вие за матката ли говорите или за корема, щото при мен матката почти се е прибрала, но коремче си имам още, е не е голямо, но си личи.След Нова година ще мисля за диети....
Повъпроса за сополките и червените дупета не мога да помогна, не сме имали.
Нина Е, това е предполагам калиев перманганат.
За алкохола не е доказано точно колко време стои в кръвта и кърмата респективно, така че не мисля, че е удачно да се пие, е може малка чашка вино или бира, и то не редовно.За цигарите няма да говоря,  щото ми е доста крайно мнението.
Дони, ти да не почна да пушиш?

А щях да забравя, аз имам малко проблем с Боби, дали от зъбите или от друго, но е станал много труден на ядене, в смисъл, върти се, дърпа се, знам че е гладен, но не може да стои мирен да изсуче необходимото количество мляко, с зор изсукваме по 100 -120 мл., ако е на гърдата, дърпа зърното, а биберона на шишето го прави на нищо.Само, когато се сънен, успява да изпапка 150 мл без проблем. Та се чудя какво става? :dontknow:
С Тони нямам такъв проблем, освен в много редки случаи, когато е преуморен и гладен.Някакви идеи?

Леле направо се увлякох, ама моя мъж замина за Калгари и съм самичка, та ме е хванала логореята :lol:
Поздрави и целувки

ема2
  :babyboy: :babyboy:
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #27 -: Ноември 20, 2006, 17:06:05 pm »
Калиев перманганат, точно така

 shygirl, да него мъчат зъбките твойто момченце? Пък и не забравяй, че растат и околният свят започва да става по интересен дори от гърдата. И ние сме така. Гледам да кърмя в затъмнена стая, на тихо, иначе се върти като пумпал.
*
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #28 -: Ноември 20, 2006, 17:16:19 pm »
ema, welcome to the club. Цяла процедура е при нас да се синхронизира времето за ядене с времето за сън за да се яде на заспало и полусънно състояние. Иначе биберона се дъвче, плюе, облизва и е голямо въртене само не и ядене и се проточва с часове - до следващото ядене.
Не, не съм започнала да пуша, макар, че така ми се пуши :( Пия от време на време в компания по една малка бира - лактогонно ;)
Силве, звънни на педиатърката и я питай. Аз като видя запушен нос и почвам да се шашкам не толкова заради носа, ами да не стане по-сложно и я викам да ги преслуша и да им види гърлото. Тя ще ти каже какво да направиш за хремата.
« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 17:34:23 pm от cygnus »
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #29 -: Ноември 20, 2006, 20:25:58 pm »
Утре съм на УЗИ и изследвания за обменната карта. На 25 излизам 45 дни
преди термин. Леле кога мина времето, сякаш вчера разбрах, че съм бременна.  :) Целувки на малките, и нашето време идва да се присъединим към родилите мами. Вече нямам търпение да прегърна малкото съкровище.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #30 -: Ноември 20, 2006, 22:12:05 pm »
Лидка, времето лети страшно бързо, в това се убеждавам и аз, изобщо всички май. И аз си спомням темата ти, когато забременя, а вече бебанка е на път да се появи.  :bighug: те силно. касси


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #31 -: Ноември 20, 2006, 23:15:07 pm »
Лиде, то не останало :). Ще стискам палци всичко да е наред и да мине нормално! 
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #32 -: Ноември 21, 2006, 00:31:48 am »
Ема, Мартин често почва да се върти, извива и пищи, когато го сложа в позиция за ядене, въпреки, че е много гладен. тогава пускам за 1 минута сешоара да работи - не насочен към него, разбира се - моментално се успокоява и започва да помпи. пробвай. какво ще даваш след оризовата каша? аз мисля да почвам другата седмица.

Стефи, Авент с 3 дупки са след 3-тия месец чак. Мартин е помпил с биберон номер 1 до средата на втория месец, след това сме на номер 2 и не смятам да минавам на тройка, щото и без това помпа много бързо. ти като ползваш шишето само за вода, изобщо скоро не ти требва двойка, ама земи си, щом ти се купува ;)

Перде, как ще спираш кърмата при положение, че цедиш по 160 мл на ден? аз толкова съм вадила в най-добрите си дни. накрая се правех на маймуна за някакви 40-50 мл дневно и пак му давах. не че ще се наяде с тях, това е за имунитет. много бързо искаш да се предадеш,  не бива тъй.

Мели, банка за кърма има и действа. http://www.bankazamaichinakarma.hit.bg
само че нямат донорки на безмлечна диета и аз не мога да вземам от там за Мартин, иначе бих го направила.

Cygnus, кажи за тиквата, ма! даде ли я? според теб, може ли да почна с тиква, вместо с картофи от зеленчуците?

бе много пишете, бе... едва понеделник минал и вече 2 страници... аз кога ще чета?!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #33 -: Ноември 21, 2006, 01:35:41 am »
Джамчо, зеленчук давам четвърти ден вчера (първите два картофи и моркови - моркова ми е въведен с плодовите, които давам от месец), а от два дни тиква с картофи, е нема плодови , нема моркови така да им харесват, гълтат веднага и зяпат веднага за още. А аз тиква мразя! Явно ще трябва да се науча как се готви с тиква. Брррр. Пък за започването с тиква, идея нямам, принципно що да не може. Що не пуснеш търсачката в мамата или една тема в захранването с АМ. Хубавото й е, че действа добре на перисталтиката, защото съдържа фибри и разхлабва, а и от други места четох, че децата я харесват. Пусни си въпросчето и в горната тема да видим Верди и другите какво мислят по въпроса. HiPP имат и само морков, ама тва не сме го дали още и не знам как се яде.
Айде лягам, че утре пак ще ходя на работа и ще ставам в 5 и нещо.
« Последна редакция: Ноември 21, 2006, 01:38:01 am от cygnus »
*
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #34 -: Ноември 21, 2006, 09:42:47 am »
Аз в момента чакам малката да се събуди и отиваме на консултация. Днес трябва да и слагат втората ваксина Пентаксим. Дано мине безпроблемно, защото казват, че усложнения по-често се получавали когато вече е била поставяна ваксината и вече има някакъв имунитет. Отгоре на всичко май я мъчат заъбки, защото от два дни е доста ревлива и е на етап "искам мама". Реве когато някой друг иска да я държи, а освен това снощи заспа чак в 11,30 ч. (обиконовено заспива м/у 9 и 10) след като сме започнало от 10 ч да се приспиваме. Само че тъкмо заспи и я сложим и след 5 мин. е будна и реве и тъй няколко пъти.


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #35 -: Ноември 21, 2006, 10:21:53 am »
Дони, и морковите ще ги харесат. Нашия много обича. Понеже са неутрални и ги слагат в почти всички пюрета, а и пишеше че помагат за разграждане на другата храна, т.е. стомахчетата им по-лесно понасят това, с което са съчетани.
Лиде, стискаме ти палци! Всичко ще е наред :D
Габи, давай по малко панадол. Успокоява и ще помогне хем по-лесно да понесе ваксината, хем и за зъбките. Тук продават едно лекарство, хомеопатично за зъбите - Dentinox gel. Провери по аптеките - ако го има - доста помага за успокоение на венците. Мажеш съвсем леко венеца и успокоява.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #36 -: Ноември 21, 2006, 10:55:48 am »

Стефи, Авент с 3 дупки са след 3-тия месец чак. Мартин е помпил с биберон номер 1 до средата на втория месец, след това сме на номер 2 и не смятам да минавам на тройка, щото и без това помпа много бързо. ти като ползваш шишето само за вода, изобщо скоро не ти требва двойка, ама земи си, щом ти се купува ;)

Да бе, авента големи тарикати, един биберон за 1м., след това тоя с двете дупки за два месеца, после айде пак нов, ей така се прави бизнес, а бибата на шишето ми чико си е от 0 до 4м. Ама нищо де, купих един вчера да има, че все ще се наложи да й дадем кърма от шише.
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #37 -: Ноември 21, 2006, 12:43:41 pm »
Привет и от мен! И аз вече му виждам края и започнах да сънувам бебчето... Вчера бях на лекар - вече сме над 2кг. и все още сме седалищно, но аз и без това съм си решила да е секцио. Имам въпрос към момичетата, които бяха на фраксипарин. Колко време преди секциото ви препоръчаха да го спрете? Страх ме е да го спра по-рано, но и да го продължа до края не смея...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #38 -: Ноември 21, 2006, 12:49:15 pm »
Силве нашият нос когато се запуши първия път извикахме педиатърът да го види. След като всичко е наред е твой ред. Аз взимам една клечка за уши и намокрям с физологичен разтвор и бъркам внимателно вътре в нослето. Неможеш да си предсатвиш какви неща вадя от това мъничко носленце. Ако много киха детето може би има засъхнали сополчета от сухия въздух. След баня понякога сами излизат като плаче, ние още не сме свиканли съвсем с банята. педиатърът ми каза за някакъв спрей но било още рано за него, но след като мине 1 месец можело да се ползва. Забравих му името нещо със С беше.
Кърмата ми вече е едвам 100 мл. на ден, верно давам да суче, но какво изсуква идея си нямам. Явно след като сменихме АМ има ефект, детето е по спокойно пак си палче но не така с часове наред.
Мили мои сега съм в чуденка дали да ходя на контролен преглед на ехография за луксация в клиника Торакс или да я направим в Бургас.
Страх ме е да пътувам с малчо и то не за друго, ами цялата тази галимация с хранене, сменяне на памперс. Иначе пък неможе да го запиша детето по каса ако не си вземем акта за раждане, а той е в Пловдив. Мислихме да съчетаем всичко, но се притеснявам и все още немога да взема решение.
Дони да дойдеш да ми покажеш ама като гледам и ти едвам смогваш с времето между спанета и хранения. Верно това ми е проблема с помпата не мога да направя вакуум. В болницата в началото ставаше след това незнам какво стана и вече нестава.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица 20 - 26.11.2006 г.
« Отговор #39 -: Ноември 21, 2006, 15:11:07 pm »
setakap,

фраксипарина не се спира преди секциото, даже се продължава и няколко дни след операцията. виж, аспиринът е добре да се спре в началото на 9-тия месец, защото много влияе на коагулационния статус.

ако имаш антифосфолипиден или друг синдром, който налага употреба на фраксипарин, дори и после - след бременността и раждането - е добре да го съобщаваш това на лекарите, ако ще се налага хирургическа интервенция. мен нали ме оперираха преди месец, като казах на анестезиолога, той предписа 2 дни преди и 3 дни след операцията да ми слагат фраксипарин.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!