0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета, Д-р Стаменов ми каза че трябва да направя цветна снимка преди инсето :( А ние сме с мъжки фактор. До сега при изследванията, които сме правили не е ставало дума за тази снимка. Изчетох всичко за това, но неразбрах задължително ли е да се прави. Доктора каза, че въперки мъжкия фактор трябва да изключим и проблеми при мен иначе щяло да бъде инсето на "сляпо".
Моля споделете всички ли преди инсеминация сте минали през цветна снимка?
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2006, 22:18:42 pm »
Само дилетант не би назначил цветна снимка / хидротубация / тест за проходимост на тръбите преди инсе. Разбира се, че е задължително. Ние също сме с мъжки фактор, също нямаме никакви индикации за запушване но направих теста за проходимост и съм изключително доволна, че това се случи. Ти от какво се опасяваш: болка? - тя минава бързо, дори и да е силна, но това е индивидуално. Пари? - преживява се и това, не са хиляди. Та нали ако инсето се провали при ненаправена цветна снимка една от възможните причини за неуспеха ще е подозрението за проходимостта на тръбите. Трябва да се подложиш на тази процедура!!! Успех!!!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2006, 22:27:28 pm »
Доктора каза, че въперки мъжкия фактор трябва да изключим и проблеми при мен иначе щяло да бъде инсето на "сляпо".
По принцип, когато не става бебето, се изследват и мъжа и жената. Искренно се надявам да нямаш проблеми и ти. Аз правих лапаро още 1 година и половина след като не ставаше бебето и беше ок. За съжаление и ние късно открихме нашия мъжки фактор. Знам че се страхуваш от лапароскопията, но ако е при Д-р Стаменов всичко ще е ок. Той е моят лекар, тези дни ми предстои ИКСИ при него, след две неуспешни инсеминации. Имайму вяра, бъди спокойна. Каквото и да правите, трябва да сте отхвърлили всички пречки, нали???? И така ще сте спокойни, ще знаете по кой път да поемете и тогава скоро ще стигнете до крайната цел-вашето детенце. От сърце ти го желая! Пиши как се развиват нещата при вас, и какъв е резултата на мъжа ти. Поздрави: Касси


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #3 -: Ноември 19, 2006, 22:34:30 pm »
Не просто е задължителна, а говори за добра медицинска практика.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #4 -: Ноември 20, 2006, 01:05:35 am »
Здравейте момичета, Д-р Стаменов ми каза че трябва да направя цветна снимка преди инсето :( А ние сме с мъжки фактор.

това, че сте с мъжки фактор, не означава, че може да нямате и женски фактор (не ви го пожелавам, разбира се). в голям процент от случаите на стерилитет има проблеми и при двете страни.
инсеминация без проверка за проходимост на тръбите не трябва да се прави. виж ми подписа.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2006, 07:17:14 am »
Alie абсолютно задължително е да се провери проходимодта на тръбите!
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #6 -: Ноември 20, 2006, 15:27:54 pm »
Абсолиутно, поради при4ините, които са отбелязали моми4етата. Ако се притесняваш наистина от болката- моята лекарка ме бе посъветвала да пийна 20 мин преди интервенцията успокоителни, които ми действат, когато цикъла е болезнен. Нямам добър спомен, но и не умрях.
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #7 -: Ноември 20, 2006, 17:08:42 pm »
Довери се на доктора, той знае какво прави! Болката не е страшна, а и ти ще си далеч по-спокойна. Успех и положителен резултат още след първото инсе  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #8 -: Ноември 20, 2006, 17:38:07 pm »
По-добре е да я наравиш-то насила никой няма да те кара, но си е почти задължително преди инсеминация, за да е сигурно че са проходими тръбите, иначе за какво да правят инсеминация ако не са - откъде ще минат сперматозоидите за да оплодят яйцеклетката. Ако толкова те е страх от това че е болезнена можеш да си направиш само диагностична лапароскопия, тъкмо ако има и нещо друго ще го видят, а пък дано да няма и всичко да ти е наред. То и на зъболекар боли като идеш но се търпи, така че не е чак толкова страшно, а и преди това можеш да пиеш обезболяващи и също ще ти бият инжекция. Цветната снимка преди 2 години на мен ми излезе 50 лв., сега да е станала 80 или 100 едва ли е повече.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #9 -: Декември 14, 2006, 14:55:37 pm »
Много Ви благодаря момичета, че сте ми отгововрили така обстойно на въпроса. Уверих се, че без снимка наистина не е професионално да се прави инсеминация. За съжаление моята инсеминация се отлага за януари, а може би и за февруари, тъй като доктор Стаменов излезе във ваканция... :? Този месец приключих с хормоналните изследвания и веднага щом е възможно ще направя цветната снимка. Не ме е страх от болката....просто преди да пусна темата, докторът не ми беше споменал за нея и аз останах изненадана. Притесних се за вероятния резултат от нея, за отлагането на инсето и за парите разбира се. Но сега всичко ще се оправи, най-малкото разполагам с повече време. Догодина ще пиша какво е станало след снимката и дали (Дай Боже)е успешна инсеминацията.Знам че има тема за това, с удоволствие бих се вписала там :P
Отново благодаря на всички и ви пожелавам много успех,около Коледа стават Чудеса!!!
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #10 -: Декември 14, 2006, 15:24:06 pm »
Alie и ние бяхме решили същото с д-р Стаменов миналата година, а именно да направим инсе-то през Януари или Февруари, но както ти каза по Коледа стават чудеса. Моето чудо се вижда по подписа.
*
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #11 -: Декември 15, 2006, 01:58:44 am »
Имай предвид, че цветната снимка обикновено се прави веднага след като ти свърши цикъла - 8-12 ден /има и изключения, но това е масовата практика/ та просто да знаеш, че не се прави по всяко време от месеца - просто да не се настройваш за по-съкратени срокове - знам, че е много разочароващо, но изследванията понякога искат доста време.
Re: Задължителна ли е цветната снимка преди Инсе
« Отговор #12 -: Декември 16, 2006, 19:14:36 pm »
Много повече от задължителна, то иначе само ще си давате парите ! Не се притеснявай от цветната снимка ! Желая ти успех от първия път !