0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Николай

МОля за помош - искам да иамма дете
« -: Ноември 10, 2006, 11:18:43 am »
Аз съм на 27 години , а жена ми е на три . От три години желаем да имаме дете но не се получава нищо. Аз съм направил няколко спермограми в Пловдив  в УМБАЛ СВ. Георги и в клиника „Плама” Посетил сам аз лично два доктора но със специалност уринолог. Направил съм микробиологично изследване(отрицателно) и хормонално изследване –LH- 3.79 , FSH-4.44
Estradiol- 132. За подобряване на спермограмата единия доктор ми препоръча  хромонални инжекции, но ефект нямаше. Препроръчаха ми  направо да си тарся донор или зискустжено осеменяване с донор, но аз не се сагласих. Обърнахме се към клиника „Плама” и след напражената от тях спермограма и след моето настояване проявихме  желание за изкуствено осеменяване, като не даваха голяма надежда за успех. НО проблем се появи при жена ми- тя не искаше стимулация ипри проследяване на два месеца на овулацията тя не получи и осеменяването пропадна. След продължително проследяване за наличие на овулация докторите не можаха да засечат такава. И ние почти на наша глава решихме тя да започне стимулация за да опитаме по естествен начин да стане  бебето. Овулация се появи, но краен резултат не. Тъй като живеем в малък провинциален град достъпа до специалисти ни е ограничен. И двамата доктори,  които съм посетил не исхаха да ми изпишат някакжо лечение като казваха , че няма смисъл. Но аз като чета разбирам че има много лекарства за лечение...но няма кои да ми ги изпише:). Ето ми последната спермограма, която ми вдъхна надежда и опитахме  да се получи по естествен начин, но..уви
19.06.6г
Обем -2.5 мл
рН 8.5
Втечняване 30мин.
Вискозитет нормален
Спермална концентация 7.8 х 106
Брой сперматозоиди 19.5 х 106
Бързо прогресивно подвижни 22%
Бавно прогресивно подвижни 16%
С ненормални движения 10%
Неподвижни 52%
Нормални по форма 47%
Клетки от спермогенеза 10%
Други клетки Lks 38%
Моля да ми дадете савет има ли шанс да си имаме дете по естествен начин или трябва да чакаме на изкуствено оплождане. Има ли възможност да се излекувам Не пия, не пуша и не съм боледувал
Ще Ви бъда благодарен на всички!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: МОля за помош - искам да иамма дете
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2006, 11:27:54 am »
Посети клиника Торакс, вторник или петък следобед и направи спермограма при д-р Даскалова, след това тя ще ви насочи нататък. Успех!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: МОля за помош - искам да иамма дете
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2006, 11:34:45 am »
Шанс има, разбира се!
А диагноза имаш ли поставена, липсата на овулация при съпругата ти - тя всъщност правила ли е изследвания?!

А виждам, че Мини вече те е посъветвала - направете го!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    Николай

Re: Моля за помощ - искам да иамма дете
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2006, 12:07:27 pm »
Съпругата ми е правила хормонални изслдвания , които са в нормата.Не не са ми поставили диагноза- аз сам съм си е поставил - мъж, койото се затруднява да си направи дете:)
Жси4ки доктори  при които съм ходил ме съветваха, че лечение  няма, но аз  не искам да се предавам докато има поне един жив сперматозоид
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: МОля за помош - искам да иамма дете
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2006, 13:12:17 pm »
Ники, не се отчайвай. Тая твойта диагноза сме си я поставяли и жени и мъже, но важното е да се борите и двамата. А лечение има, но за съжаление не винаги е увенчано с успех. Иди в Торакс, пък после пак ще го нищим.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: МОля за помош - искам да иамма дете
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2006, 13:44:52 pm »
Правилно са те посъветвали момичетата, направете спермограма при  д-р Даскалова в Торакс Пловдив. Може би е излишно, но да напомня - вземи си всички стари спермограми и изследвания.
Прав си, докато има живи опашатковци - надежда има!
Успех!
*
Re: МОля за помош - искам да иамма дете
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2006, 13:59:25 pm »
Здравей Ники,
Възхищавам се на мъже, които поемат инициативата да търсят информация и решение на проблемите сами. Уверявам те, че съпругата ти е щастливка, затова че именно ти си до нея.
Момичетата правилно са те посъветвали, щом си най-близо до Пловдив правилното мястои за теб и за съпругата ти е д-р Даскалова - клиника Торакс. Другите две места, където може да се лекува адекватно стерилитет в България са София и Варна. Спермограмата, която си публикувал не е първа хубост, но не е и отчайваща. Надежда има и то много голяма. Само ще ти кажа, че в началото на борбата ни преди 4 години при нас нямаше никакви подвижни  сперматозиди и само единични неподвижни, а вече имаме две близнета в къщи :) При нарушение на сперматогенезата трябва да посетите  задължително уролог. Момичетата са доволни най-много от д-р Кацаров. Може да се наложи да направите и хормонални и генетични изследвания при теб ако се наложи, както и микробиологично изследване. Според установената причина следва и лечението или евентуално избор на подходящия тип асистирана репродукция ако се наложи като крайна мярка. Намерете доктор, който е добър специалист и на когото да вярвате!
И недей да слушаш провинциалните доктори, че мъжки стерилитет не се лекува, защото това не е вярно и именно тук момичетата доказват обратното във форум "Дългоочакваната бременност". Когато има постоянство, силно желание и подкрепа успехът не закъснява.
Ти ще бъдеш прекрасен баща скоро, вярвай ми! Никакво отчаяние, ние сме с теб! Успех ви желая!
« Последна редакция: Ноември 10, 2006, 14:02:57 pm от cygnus »
*
Re: МОля за помош - искам да иамма дете
« Отговор #7 -: Ноември 10, 2006, 20:58:11 pm »
Надежда има и то много голяма. Само ще ти кажа, че в началото на борбата ни преди 4 години при нас нямаше никакви подвижни  сперматозиди и само единични неподвижни, а вече имаме две близнета в къщи :) 
Здравей Цигнус,

Много се радвам, че вместо с едно щастие сте се сдобили с две  :babyflips: :babyflips:! Може ли да ми кажеш какво сте правили за да постигнете целта си? И ние сме на същия хал  :( - слаба подвижност.
Предстои да ходим в София на изследвания. Вие къде сте ходили и по нормален на чин ли са заченати двете ти  :sbabygirl: :babyboy:слънца или АРТ???

А на Ники искам да кажа - винаги има надежда, продължавайте да опитвате и да се подкрепяте. Това е много важно и ти пожелавам скоро да се похвалиш, че  женати дебелее preggo в продължение на месеци  :lol:.


Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: МОля за помош - искам да иамма дете
« Отговор #8 -: Ноември 10, 2006, 21:32:44 pm »
Браво,Ники за куража! :sunshine:Разбира се,че имаш шанс за дете с такава спермограма. yahoo_17Желая ти късмет във "Торакс"! :crossfingers:И непременно да отидеш!
*
Re: МОля за помош - искам да иамма дете
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2006, 22:07:22 pm »
Може ли да ми кажеш какво сте правили за да постигнете целта си? И ние сме на същия хал  :( - слаба подвижност.
Коте, нашите бебета са след трети опит ин витро. Какво сме правили преди това съм описала подробно в историята си в темата "Статистика на успеха" .
Успех ти желая!