0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сексът в името на бебе
« -: Ноември 02, 2006, 10:34:09 am »
Откакто правим опити за бебе, пробваме, пробваме и пак пробваме, с календарче и термометър в ръка (образно казано), сексът се превърна в безсмислено клатене за мен. А като гледам и за партньора ми. През останалото време, когато не съм в овулация, нямам никакво желание... Преди това всичко си беше наред, макар че връзката ни е от 10 г. Чудя се той докога ли ще издържи, аз, ако бях мъж, сигурно нямаше да ми става вече  :roll:
Съветите, които валят отвсякъде, сигурно и вие сте ги чували: успокой се, не мисли за това и т.н. Да де, ама както беше казал някой, да спреш да мислиш за нещо е като да стопираш лавина с голи ръце...
Как се справяте вие?
*
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2006, 10:39:49 am »
Ааа! Тази тема е за "Емоционални проблеми". От мен само да кажа, че всички минаваме през този кошмар. И секс по график, и нежелание...От колко време опитвате?

ПП Ралала, искам да те помоля да ни подкрепиш в протеста на 5.11.2006 пред Здравната каса. Ако не можеш физически, поне по и-мейл! Инфо и организационни детайли във всяка тема "Акция Буркан" в който и да е форум. Много е важно много хора да ни подкрепят и да покажем, че репродуктивното здраве е изключително важно и ние искаме повече деца да се раждат в страната ни!
Поздрави,
Мари



« Последна редакция: Ноември 02, 2006, 10:42:30 am от Marie »
Alexandra
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2006, 11:54:23 am »
Мерси. Ще ида в емоционални. Опитваме от година и 7 месеца. То вече се разбра, че с опитване няма да стане де (правиха ми лапаро преди 10 дена и имам доста сраствания в тръбите), ама се чудя дали поне сексът ще се оправи  :D
За акция "Буркан" знам. Говорих си и с Cooocie и ще дойда в неделя пред НЗОК с буркан. Едва ли ще мога да накарам половинката си, но аз ще дойда  :lol:
Благодаря ти пак и до неделя!!!  :balk_602:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2006, 12:09:59 pm »
Ralala, въздържай се от натуралистични обяснения.
*
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #4 -: Ноември 02, 2006, 12:19:39 pm »
Браво за участието, Ралала!
За секса... Както ти казах: всички от там минаваме. Ние 3 години опитваме. Първата бяхме нахъсани. Втората-тотално озверени. Третата свикнахме с това, че сексът е за бебе! Беше мъка просто. Ту аз падах, ту той. Много неприятна работа. И ние сме от много години двойка и не сме предполагали, че ще ни дойде такова нещо на главата. Но няма как, държим се и правим и невъзможното. Ту аз ще пробутвам секси изпълнения разни, ту той ще се погрижи с глезене или настояване...За мъжете е много психарски момент. Обичайте се, грижете се един за друг. Показвайте си всеки ден с малки жестове колко много означавате един за друг. Опитайте се да поговорите за това, че връзката ви добива ново измерение-искате да станете родители, ще бъдете прекрасни родители, комбинацията от двама ви ще донесе едно чудно бебенце...Ти бъди деликатна. Не знам дали сте правили спермограма, но е важно да се направи. Ако ви предстои да правите, или ви предстоят инсеминации, имай предвид, че мъжете много го преживяват. Опитайте се да подходите със спокойствие към процедурите. Поговорете предварително какво точно ще бъде и как ще мине. Много, много, много млади двойки са в същото положение. Просто трябва да се борите и да не се предавате и много, много да се обичате.
 
Alexandra
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #5 -: Ноември 02, 2006, 12:34:08 pm »
Сори Лали, взимам си бележка за натуралистичното обяснение, но сметнах, че е достатъчно безобидно, пък и за цвят малко  :oops:
Иначе спермограма сме правили - при него всичко си е в ред. То и без това ин витрото остана, сега ми е интересно дали сексът пак ще си е секс  :balk_159:
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2006, 12:41:31 pm »
Ралала - ще трябва вие да се погрижите да върнете това, което е било, от самосебе си няма да стане...
Да, наистина е трудно, но има ли го желанието, то тогава всичко ще се оправи...

И при нас беше така, даже в момента, в който разбрах, че сме за ИКСИ аз съвсем се сринах, и около месец изобщо не ми беше до това, то май не ми беше до нищо, ама карай....

Но сега вече нещата се нормализираха, но всичко стана с много воля, желание и любов от двете страни...

Успех мила  :D

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #7 -: Ноември 02, 2006, 16:03:38 pm »
Да, и аз мисля 4е понякога когато нещата  не стават съвсем сами, трябва да се подпомогнат. Не е толкова сложно - един секси комплект  (не е задължително да е Ла Перла  :D), няколко усмивки и малко нежна музика и хоп...
Моят мъж много се зарадва 4е се записах на ориенталски танци, въпреки 4е се сеща, 4е му правя демонстрации само в период на овулация  :D ама пак се радва.
 Пък и хей, спомни си, 4е секса не е само за бебе, той е масаж, отдих за тялото и ума, приспивателно  :lol:
 То е ясно, 4е след 5 години съвместен живот (в моя слу4ай) секса няма да е всеки път, като в първите месеци на връзката ни, сега за да се появи страстта трябват някой изкуствени екстри - отпуска, хотелска стая, лято, слънце, радостна новина... Ееее така е :D
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #8 -: Ноември 02, 2006, 16:52:33 pm »
Моят мъж много се зарадва 4е се записах на ориенталски танци, въпреки 4е се сеща, 4е му правя демонстрации само в период на овулация  :D ама пак се радва.

Ха такккаааа ... Значи и такъв клуб можем да си организираме... Имаше една тема на Мари за кючека... трябва да я намеря в архивите... Та тя им е почитателка (на ориенталските танци), аз ходя на Belly Dance (хихиккккк то си е чиста проба Dance du ventre), Мани и тя беше пробвала... имаше и още момичета, ама сега не мога да се сетя  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #9 -: Ноември 02, 2006, 17:52:17 pm »
Да бе на мен една египтянка ми "предава" и в на4алото се у4удих, щото тези танци съвсем не са вулгарни има лекота, хореография (клиповете на фолк Бг певиците съвсем не са преставителни). А тук има и една друга мода, дошла от Англия (заради клипа, в който у4аства топ моделката кокаиноманка :D)- танците като тези на стриптизиорките около стълб. Сериозни жени кадри, адвокатки, лекарки, се преобразявят по време на уроците... За бебправенето не е зле със сигурност, но си казах, пък у дома от къде стълб сега да търся  :D
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #10 -: Ноември 02, 2006, 18:46:29 pm »
Значи то има различни стилове ориенталски танци - поне моята преподавателка това ни обясни - едно на ръка са индийските, и там има супер много стилове, отделно има турски, ливански, египетски, maghrebin  :lol: Имало и стилове на арабския полуостров, но те не били много познати....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #11 -: Ноември 03, 2006, 09:09:35 am »
Хехехе, освен да пробвам и аз с еротични танци, ама все си мисля, че моят човек по-скоро ще умре от смях... Пък и не се чувствам много удобно в кожата си напоследък, след като трупнах доста килограми отгоре. За една година горе-долу качих 16-17 кг!!! От депресия ли, от какво ли... и аз не знам. Всъщност започнах да ги трупам, откакто правим опити за бебе. Бях станала 76!!!! А съм 1.68. Нормално съм 58-60 кг.
После свалих 9. Бях в гладилиум, както аз му казвам. Иначе - дебелариум. Това беше в името на тръбите. Уж да се отпушат. За съжаление след лапароскопията се видя, че няма да стане с глад.
Гладилиума си струваше обаче, за мое най-голямо учудване изкарах много добре и се чувствах така - а хич не исках да ходя. 2 седмици в Банкя при една от последователките на Лидия Ковачева. Абе същото като при Емилова във Варна.
Дори задържах килограмите 3 месеца. След това лека-полека взех да се отпускам и пак да се тъпча. Сега съм качила малко, но не толкова. Абе не съм бременна, но поне изглеждам така, хаха  :a_pig_01:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #12 -: Ноември 03, 2006, 09:14:52 am »
Гладуването не се препоръчва при опити за забременяване, защото разтройва хормоналния баланс.
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #13 -: Ноември 03, 2006, 10:40:47 am »
Бе то Ралала със сигурност емоциите оказват влияние върху теглото. Един единствен път в живота си ка4их 10 кг, 5 месеца след като дойдох тук - от смяната на кухнята казваха, но аз мисля по-скоро от раздялата с близките. Та и аз гладувах като дива4ка 1 месец и после никога ве4е не ка4их, с посоянно тегло съм от поне 5 години. Но по време на гладуването по4ти нямах М и всяка сутрин ми кървеше носа. Та внимавай много, както е казала Лали неправилното хранене не прощава!
 Моя колежка, булими4ка от няколко години роди, но в 6,5 месеца от бремеността, детенцето оживя, но не се развива нормално  :(
 А ти що вместо ероти4ни танци не пробваш с някой по-натоварващ спорт - в годината, в която ходех по 3 пъти на седмица на степ и кардио спях като бебе и преливах от енергия, никакви тъжни мисли (ама салона фалира  :D и най-добрия у4ител замина  :()
*

    Изидора

Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #14 -: Ноември 03, 2006, 17:51:51 pm »
Що бе Лали да се въздържа от натуралистичните обяснения :D. И кой определя точно с какви думи да се изразяваме? Извинявай, не се заяждам, ни най-малко, ама тъпичко ми прозвуча. Ние да не сме клуб на девственици? На мен си ми допадна начина по който го е описало момичето, много е точен. И ясен :D, за който има чувсво за хумор.... в случая черен
*
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #15 -: Ноември 03, 2006, 18:13:11 pm »
Изидора,

има много момичета, на които хич не им е до смях и черен хумор. Ти по-добре дай съвет по темата, сподели опит, а недей да дебнеш модератора за грешки!

Мари
Alexandra
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #16 -: Ноември 03, 2006, 18:36:04 pm »
Изидора, и аз първо се за4удих на забележката на Лали, но после си казах, 4е тя я е направила по-скоро превантивно, за да не се отвори врата към други и  все-пове4е натуралисти4ни изрази :D
 Форумът ни нали и заради това е ценен - защото е 4ист, пише се културно и коректно, това е и благодарение на вниманието на модераторите .
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #17 -: Ноември 03, 2006, 19:37:31 pm »
Бях в гладилиум, както аз му казвам. Иначе - дебелариум. Това беше в името на тръбите. Уж да се отпушат. За съжаление след лапароскопията се видя, че няма да стане с глад.

Това е от най-идиотските приложение на "гладолечението".


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #18 -: Ноември 03, 2006, 20:58:42 pm »
Що бе Лали да се въздържа от натуралистичните обяснения :D. И кой определя точно с какви думи да се изразяваме? Извинявай, не се заяждам, ни най-малко, ама тъпичко ми прозвуча. Ние да не сме клуб на девственици? На мен си ми допадна начина по който го е описало момичето, много е точен. И ясен :D, за който има чувсво за хумор.... в случая черен

Ами ако за теб сексът е клатене, за мен е любов.
И правя любов за да създам дете с любов.
*
Re: Сексът в името на бебе
« Отговор #19 -: Ноември 04, 2006, 03:15:52 am »
Ralala, аз ти препоръчвам да започнеш да спортуваш. Редовно. Хем ще влезнеш във форма, хем ще ти се повиши желанието за секс и ще ти повиши тонуса и самочувствието.

 
Life is good.
Do what you like,
like what you do.