0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
бактерии
« -: Април 03, 2005, 17:32:17 pm »
Здравейте,
на съпруга ми при изследване на еякулата му откриха бактерии - enterococcus faecalis. Преди това изследване правихме спермограма, в която имаше доста левкоцити - 25 на поле, а подвижните сперматозоиди - 25%.
Възможно ли е тези бактерии да са причина за лошата спермограма?
И дали има вероятност аз също да ги имам?

*
бактерии
« Отговор #1 -: Април 05, 2005, 19:08:03 pm »
Вики, би трябвало лекарят, който ви е изпратил, да коментира резултата. Колкото до това, дали ти може да имаш такива бактерии - вероятно ще ти направят и на теб микробиология. На моя мъж му откриха Стафилококи и веднага ме изследваха и мен - за щастие всичко беше ОК. Бактериите, доколкото знам, се лекуват. Успех!
*

    Anonymous

Здрасти Вики,
« Отговор #2 -: Април 10, 2005, 12:01:25 pm »
Моят мъж също се лекуваше сума време от ентерококи. Изпи сума антибиотици, защото понякога се лекуват трудно. Така и не разбрах, дали за сперматогенезата по-зле влияят самите бактерии, или изпитите антибиотици? Моето мнение е, че е задължително да се лекува. При нас след време резултаттите се подобриха доста (предимно като брой, който беше най-зле).

Относно това, можеш ли ти да ги имаш - трябва да си направиш изследване, разбира се, но при здрава жена, т.нар. "нормално влагалищно съдържимо" (цитирам лекар) предпазва жената от такава инфекция. Аз си правих три пъти изследване през определен период от време, всички отрицателни, и за други случаи знам, че не са се предали на жената. Ние специано по време на лечението ползвахме презерватив, не знам дали се налага.

Съветът ми е, той да си направи антибиограма и да започва внимателно лечение с антибиотик (ако вече не е започнал) - като се излекува, вероятно ще се подобри и сп-мата (ама не веднага). Ти се изследвай също, макар че сигурно няма нищо, особено ако нямаш симптоми.

Успех!