0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
0% преживяемост
« -: Октомври 20, 2006, 19:27:52 pm »
Знаете ли какви могат да бъдат причините за 0% преживяемост на сперматозоидите след 24часа? Никой не ми е отговорил на този въпрос до сега. Дали изобщо е лечимо? След операцията от варикоцеле, която предстои на 31, при евентуално подобрение, непременно ли трябва да се премине към инсеминация? Има ли шанс да се подобри тази преживяемост? Какви други причинители могат да породят това смущение? 

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: 0% преживяемост
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2006, 19:57:41 pm »
Здравей. Ние бяхме с 0% преживяемост месец март, когато правихме втората инсеминация, тогава стана ясно че на следващия ден е имало такъв резултат. Ние имаме операция от варикоцеле преди 2 години. Може би някой друг ще ти помогне с професионална информация. От сърце ти желая успех.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: 0% преживяемост
« Отговор #2 -: Октомври 23, 2006, 12:19:56 pm »
Ние сме били с най-различни преживяемости - от 5 % до 67 %. Не можах да установя някаква зависимост, нито от какво се влияе. Ембриолозите ни казаха, че по принцип този показател не би следвало да варира /или поне не в такава степен/, но защо става така никой не можа да предположи, вкл. и андролозите, които сме посещавали. Според мен, проследете я още веднъж или два пъти, може и при вас да има вариране и не винаги да е 0 %.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: 0% преживяемост
« Отговор #3 -: Октомври 23, 2006, 13:16:06 pm »
А преживяемостта не зависи ли и от средата при жената? В смисъл, че може би може да се подобри преживяемостта, чрез използване на нещо за промивки. Поне аз така си мисля. Вие при какви условия сте установили тези 0% - при посткоитален тест или при спермограма? Ние не сме правили никога такова изследване и за това се интересувам :oops:


*
Re: 0% преживяемост
« Отговор #4 -: Октомври 23, 2006, 16:45:52 pm »
Бебе, ти нали правиш инсета? Просто на другия ден след инсето питай ембриолога каква е била преживяемостта /те си оставят проба за биологична преживяемост/  :D Иначе за изследване - разширена спермограма, в която да е включен и този показател.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Re: 0% преживяемост
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2006, 06:49:08 am »
При нас констатираха 0% преживяемост при изследване на спермограми. Два пъти е направено такова изследване, в две различни лаборатории, а периода между тях е около 4 години. Иначе спермограми сме правили, правили ... даже вече не ги и броя. Имам една голяма чанта събрана с изследвания на мъжа ми и мои и още една с рецепти, обаче ефект никакъв.
Задавам си непрекъснато въпроси. Дали е възможно наличието на варикоцеле да влоши морфологията, а от там и преживяемостта или тя се влияе от други фактори.

Re: 0% преживяемост
« Отговор #6 -: Октомври 25, 2006, 22:39:09 pm »
Aми според мен много зависи и кога се прави теста.
За да се получи реален резултат е най-добре да се прави преди овулацията или в така наречената фоликуларна фаза.