0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Проблемите и на Джия
« -: Октомври 20, 2006, 11:21:07 am »
Здравейте, момичета! Позволявам си да отворя нова тема, защото и аз вече не знам какво да правя.
Та историята накратко е следната: Опитваме от септември 2004 г. Имаше период, в който доста често ходех на гинеколог и лекувах едни стафилококи. Иначе като цяло съм била добре според док. Откриха ми киста и почти ме оперираха!  8O - просто тя изчезна преди операцията и се спасих от рязане !!! После си направих хормоналните изследвания, които бяха в норма. Изследвах микоплазма и уреаплазма - отрицателни. Пуснах си кръвни изследвания на хламидия IgA и IgM - отрицателни. Правихме спермограма при д-р Александров Варна - отлична - 71 % подвижност, 65 % нормални, 3 дни въздържание и 3 мл. количество (въпреки, че половинка "умря" от притеснение). После си направих цветна снимка при д-р Маркова - резултат лява запушена тръба, дясна проходима. Доста ме боля, между другото! След това пак неуспешни опити и си назначих лапаро. Направи ми я Александров на 27.09.2006 г. и епикризата гласи: ендометриоза на тазовия перитонеум. Горил ми е част от срастванията. За тръбите ми казаха, че отвън !?! били изглеждали нормални. Та не ми е ясно сега имам или не запушена лява тръба. Като цяло становището на д-р Александров е да опитам още половин, 1 година и ако не станело по нормален начин, следвало инвитро, нямало смисъл от инсеминации!!! Не ми назначи и никакво лечение след лапарото, щото ендометриозата била лека до средна форма.
Аз обаче почвам да си мисля да опитам с една инсеминация, че инвитрото е тежката артилерия.
Иначе си имам нормален цикъл, овулация - засичана с БТ и тестове за ову, следи от овулация по яйчниците (видели ги при лапарото) и изобщо всичко ми изглежда наред. Ааа, забравих, изследвах и щитовидната жлеза и там всичко е в норма - 2,85 и т.н. (извинявам се, но не са пред мен изследванията, за да съм по точна).
И след цялото това писание, питам ви, какво да правя оттук нататък? Вие как мислите? Моля помогнете със съвети.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2006, 11:57:34 am »
Джия, а защо не му кажеш, че искаш да пробвате с инсеминации, че не ти се чака и да действате...Той ще ти обясни, че ние само ще си гадаем защо и какво...
А фоликуметрии...всичко е ок с яйчниците?
Май и имунологични и генетични не си правила...
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2006, 12:29:08 pm »
Мила Джия,

Мисля, че можеш да опиташ с инсета, но не повече от 2-3 преди да направиш имунологични и генетични. Дано и до 2 не стигате :D!
Моята история доста прилича на твоята (всички описани от теб изследвания, вкл. лапаро, но без установен проблем и с проходими тръби), единствено показателите на милото не са толкова добри, колкото вашите, но пък в допълнение имам 3 неуспешни инсета и се борим от 3 години.
След третото неуспешно IUI направихме имунологични, при които не се откри никакъв проблем, но с генетичните улучихме Бингото :?.
Най-искрено ти пожелавам при вас да не се открият подобни проблеми и несполуките ви дотук да са били просто мал-шанс :D.
Намерихме нашето синче.
*
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2006, 12:44:43 pm »
Благодаря за отзоваването, момичета!
Данидан, цялостна фоликулометрия не съм правила (т.е. няколко последователни дни), но според докторката ми като ходих по прегледи тя ми замервала фоликулите и всичко било ОК. Преди 3 месеца отидох в Олимед при Цветкова точно с идея за фоликулометрия, но точно тогава ми откриха задържан фоликул и ми предписа оргаметрил, който пих 10 дни само, после бях 15 дни на санаториум и след това направих лапарото. Според д-р Александров обаче нямало нито смисъл от фоликулометрия, нито пък от инсеминации. Пък и не съм наясно запушена ли ми е лявата тръба - май не са ми пускали контраст при лапарото.
Пети_пати, наистина си права, но дали преди първата инсеминация да ги правя или после. А и доколкото и малко съм запозната с тези изследвания, май всички препоръчват да се правят в Плевен?! А във Варна къде ли мога да ги направя?
Благодаря и за пожеланията и успех и на вас!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2006, 15:49:53 pm »
Много неприятно - нещо неясно е положението с тръбите? Чудно, ако не са изследвали проходимостта при лапароскопията - нали това е една от основните цели.
Не пречи да опитате инсеминация, но не се застоявайте много на този вариант според мен - ако има проблем с тръбите, инсеминацията не променя нещата много /в сравнение с естествените опити/. При ин-витро пък се вижда добре качеството на яйцеклетките - ето при Огънче как всичко добре при инсеминациите, но при пункция се откри дебела обвивка на яйцеклетките, дължаща се на ендометриоза.
Имунологичните и генетичните, ако човек има време и средства, е добре да се направят овреме.

Успех
Благодаря ти, Бени!







*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2006, 15:57:38 pm »
Пети_пати, наистина си права, но дали преди първата инсеминация да ги правя или после. А и доколкото и малко съм запозната с тези изследвания, май всички препоръчват да се правят в Плевен?! А във Варна къде ли мога да ги направя?

Зависи от това колко бързаш, а и финансите не са маловажни. По принцип знам, че препоръчват такива изследвания след няколко неуспешни IUI/IVF или при повтарящи се аборти. Ние с мъжа ми сами решихме да си направим имунологични и генетични (е, бяхме го обсъждали с док, но той не беше много ентусиазиран от желанието ни - по-точно смяташе, че при нас проблема не е там) и макар, че резултата ни е отчайващ и за минутка не съжалявам, че ги пуснахме, защото сега поне знам пред какво съм изправена.
Правихме ги в Плевен и цената (и за двамата) беше колкото една инсеминация. Така, че прецени положителните и отрицателните страни конкретно за твоя случай, консултирай се с лекар и реши.
Ще чакаме да се включат момичета от Варна със съвет дали там могат да се направят.
Успех :D

П.П.: докато пишех, Фрешинка публикува отговор  :kiss:
Намерихме нашето синче.
*
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2006, 08:41:30 am »
Цитат на: Gia
...не съм наясно запушена ли ми е лявата тръба - май не са ми пускали контраст при лапарото.
Здравей, Gia! Няма смисъл да гадаеш какво е състоянието на тръбата и дали са ти пускали контрастно вещество, при условие, че можеш да си видиш записа от лапарото или още по-добре да се обадиш на д-р Александров и да питаш.  :D 
Относно изследванията. Генетичните можеш да направиш във Варна, при доц. д-р Ангелова (0898 684701) в лабораторията по медицинска генетика на университетска болница. За имунологичните обаче ще трябва да отидеш до Плевен или до София, не знам как ти е по-удобно.
Успех!
:balk_21:
*
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2006, 10:39:22 am »
Здравейте, сладурки!
Пандичка, гадая мила, защото док ми каза, че отвън !?! тръбите изглеждали добре. Мерси за телефона на доц.Ангелова - мисля да изчакам да ми дойде цикъла към 06.11. и после сигурно ще отида при Цветкова в Олимед да си каже мнението и евентуално да правя инсеминация. Ако ставам де  :)

Успешна седмица на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #8 -: Ноември 03, 2006, 13:08:30 pm »
Здравейте, отново момичета!

Ами какво да кажа - днес благополучно се олелих ПАК  :( :( :( Всъщност и не очаквах нещо друго. Само дето ми писна и този кратък цикъл вече - от 29 дни все по-често е 25-26 дни. Относно моите писания, само ще добавя - говорих по тел. с д-р Цветкова за инсе и сега съм пред дилема - това или инвитро. Оказа се, че така мислената от мен цена на инсето е тройна - около 600 лв. Не й хареса, че не ми пишело нищо за тръбите как са, при условие, че се знае от цветната снимка, че лявата е запушена.
Все повече ме обхваща яд и започвам да си мисля, че няма лекар, който да ти вземе проблема при сърце. Ето на, правя лапаро - не са ми изследвали проходимост на тръбите. Че защо, по дяволите, я направих тогава!?! Ей тъй, да се гледам на касета как съм отвътре ли? Сега пък са съгласни да ми правят инсе, ами ако стане извънматочна ?!? Кой пак ще е жертвата? Те ли? Просто доста май ми се събра, мисля, премислям и дори не знам какво да правя. Омръзнаха хилядите изследвания, тестове и тем подобни глупости. Ами циганките как забременяват, да му се не види? Тях нищо ли не ги лови?!?
Извинявайте за негативизма, но боли..... Омръзна ми да се правя, че не ми пука и да се държа както подобава... :(

P.S. Моля, ако модераторите преценят да махнат последния постинг или пък част от него.

Благодаря, че ви има! Вие сте ми опората!
« Последна редакция: Ноември 03, 2006, 13:10:10 pm от Gia »
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #9 -: Ноември 03, 2006, 16:08:18 pm »
Миличка Джия,

Не се поддавай на отчаянието. Всяка от нас си има своите тежки моменти, но важното е след моментите на слабост да се изправиш и да поемеш отново напред :bighug:.
Не знам какво да те посъветвам, само ще ти кажа, че гнева и отчаянието са лоши съветници. Изчакай няколко дни, успокой се, помисли трезво и съм сигурна, че ще вземеш най-правилното решение :kiss: :hug2:
Намерихме нашето синче.
*
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #10 -: Ноември 03, 2006, 18:03:41 pm »
Благодаря, Пети-Пати! Права си и то толкова много.
Преди малко говорих с Александров и той ми каза, че тръбите ми били добре. Защо тогава ми препоръча инвитро? Не само, че не разбрах, ами и забравих да го питам сега, пък и не ми беше удобно. Тази вечер доста ще трябва да помисля - ако мисля да правя инсе, утре най-късно трябва да се обадя в Олимед на Цветкова и да действам. Иначе на следващия тираж (месец). Дано да имате добри отзиви за тази докторка, че аз нямам почти никакви за нея, а за Олимед като цяло само лоши съм чела. Ще се радвам на инфо по въпроса.

Целувам ви и ви желая лек и приятен уикенд.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2006, 10:50:02 am »
Мила Gia,такава цена за Инсеминация е много ако искаш отиди в клиника Малинов аз съм много доволна от там въпреки,че първата ми инсеминация беше неуспешна,но със прегнил 5000 единици и на естествен цикъл без стимулация фоликула ми не се спука а вече беше късно за повторение понеже ми беше 22 ден от цикъла.Този месец пак ще пробвам там.
*

    didi_788

  • **
  • 64
  • Няма невъзможни неща..винаги има решение
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #12 -: Ноември 29, 2006, 10:51:44 am »
Мила;Джия ;не се отчайвай!Сигурна съм ;че ще успеете!Виж моето мнение е на база изследванията ;които санаправени ..по поринцип винаги се тръгва от по-леката методика към по-тежката артилерия.Нещо ме притеснява в твоя Д-р.Ако решиш се насочи към друг.При нас беше така..тази година на 07.03. сменихме клиниката;която посещавахме и сега съм по-спокойна и доволна.Накараха ни да повторим само определени изследвания.Но се придвижихме доста напред и ми откриха полипи на матката;които в пред.клиника не са открили и сме правили инсета на сляпо.Има достанекомп.хора  и такива ;които прибързват.Затова моето мнение е да се консултираш и с друг специалист.Има много случаи на двойки успели с инсе.Вие може да сте точто такъв..не се знае!Желая ти късмет и ти стискам горещо палци да успеете! :goodluck: :bfp: :stroller: :sbabygirl: :babyboy:
didi_788
*
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #13 -: Януари 10, 2007, 17:27:23 pm »
Здравейте отново, момичета!

Позволявам си да възобновя темата, защото имам въпрос.
В момента правя контролиран цикъл. Пих клостилбегит, биха ми прегнил 10 000 на 13-ти ден при фоликул 19 мм в дясно и два по 17 мм в ляво.(или пък беше 17 мм в дясно и два по 15 мм, наистина забравих!) После ми изписаха естествено дуфастон. Малко, обаче ме притеснява дозата 3 пъти по 1 + 3 пъти по 1 но-шпа за период от 15 дни.
Потърсих инфо за дуфастона, но не намерих отговор. Според вас нормална ли е дозата или не? На всичко отгоре почти постоянно чувствам леки овулаторни болки и мисля, че си внушавам вече, но като изпия хапчетата болките ми спират, а след 4-5 часа пак започват до следващата доза. Днес ми е 18-ти ден или ден 4-ти от приема на хапчетата.
Ще се радвам да споделите мнения за дуфастона, за контролирания цикъл и изобщо.
Мисля си, ако този месец пак не стане, да подам документи за инвитро, а през това време да опитам с инсеминации. Но, казано честно не знам към кой доктор да се обърна за инсе. В момента съм в Олимед.
Предварително благодаря за вашите мнения!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #14 -: Януари 23, 2007, 12:22:16 pm »
Пак здравейте - много съм досадна, но моля да ме извините!

Пак имам въпрос - дуфастона забавя ли цикъла? Вчера сутрин изпих последното хапче и си чакам лелката. За сега имам само леко кафеникакво петно и още нищо. Но уви...... нямам и надежда - БТ вече втори ден ми е 36,6 и затова смятам, че отново нищо не се е получило. По принцип при другите месеци на мерене във втората фаза обикновено е 37-37,3!!!

Ще съм благодарна, ако изкоментирате дали забавянето на цикъла ми е от дуфастона! Днес ми е 31-ви ден, при обичаен цикъл 24-29 дни. Взела съм си и тест шуър чек, но не виждам смисъл да го правя при тази температура. Нямам и никакви симптоми - гърдите ми са страшно спокойни, от време на време имам ПМС и изобщо - нищо по-различно от обикновено
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Проблемите и на Джия
« Отговор #15 -: Януари 23, 2007, 12:41:02 pm »
По принцип дуфастонът не забавя менструацията за разлика от утрогестана.