0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Утрогестан, ниска БТ и кървене
« -: Март 29, 2005, 08:36:27 am »
Здравейте, момитечта! Много съм уплашена! Миналата седмица във вторник ме гледаха на ехограф - фоликул 24 мм. в ляво и ендометриум - 13 мм. Температурата спадна в четвъртък, а в петък бях пак на УЗИ и докторът ми каза, че фоликулът се е спукал. Предписа ми Утрогестан 2х1 още от същия ден. Днес /вече след 5 дни/ температурата не се покачва!!! Какво става? Никога не ми се е случвало това! Има ли вероятност на УЗИ да не са видели фоликула и той да си е бил там? Когато се пие Утрогестан при наличие на фоликул, който не се е спукал какво става? Пропуснах да напиша, че от снощи имам леки болки ту в ляво ту в дясно...Посъветвайте ме какво да правя...И извинявайте за обърканата тема - много съм притеснена :help1:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Утрогестан, ниска БТ и кървене
« Отговор #1 -: Март 29, 2005, 08:56:32 am »
Някои лекари в клиники по стерилитет отричат температурният метод.
Аз лично вярвам.
Понякога може да има фоликул, но вътре да няма яйцеклетка или пък да е некачествена. Казват, че тогава температурата не се покачва. Както и ако жълтото тяло не работи правилно.
Но, пък всичко това са някакви разсъждения.
Утрогестана няма да ти навреди. Не се притеснявай. Щом фоликулът се е спукал, няма поводи за притеснение.
Надежда винаги има. Успех.
Утрогестан, ниска БТ и кървене
« Отговор #2 -: Март 29, 2005, 09:30:22 am »
Тифани, вчера говорихме за това в чата - и аз съм така - 24 мм фоликул от ляво и свободна течност от дясно още в петък - твърде рано този цикъл. Температурата обаче не се покачва и си седи на 36,85 гр..Днес имам повишение с 1 десета, ама това е несериозно. За съжаление и аз вярвам в температурния метод и това никак, ама никак не ми се нрави. Мога само да ти кажа - спокойно, ако яйцеклетката е некачествена по-добре нищо да не стане!
Матей - 1.04.2006 г
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Утрогестан, ниска БТ и кървене
« Отговор #3 -: Март 29, 2005, 09:43:13 am »
мога само да те посъветвам да не се шашкаш прекалено и излишно, за неща, които не си заслужават толкова...
чак пък уплашена, чак пък много притеснена....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Spoko ;)

Утрогестан, ниска БТ и кървене
« Отговор #4 -: Март 29, 2005, 15:13:37 pm »
Щом фоликула е бил спукан- няма страшно.
Фоликула след спукването си остава там (с парцалена форма) и става на жълто тяло, което започва да произвежда прогестерон и помага за развитието на ембриона.
За покачването на температурата- възможно е да си бременна, но е много рано за такива изводи.
Нямаш абсолютно никакви причини за притеснения. :wink:
*

    клеми

Утрогестан, ниска БТ и кървене
« Отговор #5 -: Март 29, 2005, 18:50:56 pm »
Спокойно!
И аз само да ти кажа,че температурният метод не трябва да те шашка!Аз като забременях не поддържах висока температура,ту падаше,ту се качваше...не и обръщай толкова внимание!
Щом на узи всичко е ОК,не се вманиячавай в другите неща!Успех,мила!
*
Утрогестан, ниска БТ и кървене
« Отговор #6 -: Март 29, 2005, 19:01:29 pm »
Благодара ви, момичета! Толкова е хубаво, когато има с кого да споделиш и да получиш съвет... След всичко, което изчетох днес и което вие ми написахте реших, че май не трябва да обръщам на температурата толкова голямо внимание...Стискайте ми палци всичко да е наред!
*
Утрогестан, ниска БТ и кървене
« Отговор #7 -: Април 02, 2005, 15:41:27 pm »
Историята има продължение... От четвъртък ме наболява, сакаш ще ми дойде всеки момент, боли ме и кръста, а днес се появи кървене :balk_146: .Отидох при доктора и той ми каза, че не знае какво става... Моля, ако някой е имал подобно преживяване, да сподели. Каква може да е причината за кървенето?
Накратко: на 22.03.- фоликул 24 мм.1, на 25.03 - доктора видя, че се е пукнал, назначи ми Утрогестан 2х1; следващите дни температурата спадаше много странно, а днес се появи кървенето...
Тепературата:http://www2.fertilityfriend.com/home/9ab25
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Утрогестан, ниска БТ и кървене
« Отговор #8 -: Април 02, 2005, 16:21:47 pm »
Прилича на къса лутеална фаза. Не се притеснявай много. Важното е следващите цикли да е нормална. В смисъл да не стане практика да е по-къса, защото тогава ще трябва да търсиш причината. Един цикъл не е показателен за нищо. Успех.