0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аглутинация..?
« -: Октомври 13, 2006, 09:07:30 am »
Здравейте,момичета!В сряда правихме вътремат.инсеминация и освен повишения вискозитет,на спермограмата пише:
 аглутинация - да   /макроаглутинати/.Какво ще рече това?Знаете ли?Знам само,че не е нормално. :roll:
Re: Аглутинация..?
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2006, 11:37:22 am »
Аглутинатите са слепвания на сперматозоидите. След обработка сигурно не са аглутинирали повече? На нас ни се е случвало и след обработка понякога да продължават, понякога след обработка - не.
Може да се държи на антиспермални антитела при мъжа, казват. При нас имам наблюдение, че се засилват, когато има няккава инфекция мъжа. Някъде четох, че вит.С помага, въпреки че Мели не намира тази информация за сериозна :D
Благодаря ти, Бени!







*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Аглутинация..?
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2006, 12:04:07 pm »
Някъде четох, че вит.С помага, въпреки че Мели не намира тази информация за сериозна :D
Не, бе, и аз съм фен на вит С, просто няма категорични доказателства, че помага при автоимунни процеси, пък аз нали съм скептик и неверник и така.  :D


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Аглутинация..?
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2006, 12:06:06 pm »
Le, и при нас има повишен вискозитет, а за аглутинация нищо не е писано в спермограмите. Антиспермални правили ли сте? Фреш е права, че често антиспермалните са свързани с повишен вискозитет и аглутинация. Според Кацаров варикоцелето (което откри на моя мъж) е причина за повишения вискозитет и антителата. Може би трябва да се консултирате с него.
Фреши, ще пробваме с вит. С. Той имаше и кръвоспиращ ефект, нали?


*
Re: Аглутинация..?
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2006, 13:16:14 pm »
Благодаря за отговорите :)!Значи аглутинацията била свързана с вискозитета.Пък аз си мислех,че е заради настинката в момента.Защото на предишната спермограма(не мога да я намеря) не помня да имаше друго извън норма,свен вискозитета.Но-така или иначе се надявам след обработката и инсето всичко да е наред!Бебе,къде е този доктор Кацаров?А ако моя е с варикоцеле как сме направили първото лапе(преди години)???А за вит.С-то-аз си го тъпча моя :balk_15:
« Последна редакция: Октомври 13, 2006, 13:18:42 pm от le »
*
Re: Аглутинация..?
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2006, 13:24:24 pm »
Бебе,мила,на тебе две бебчета наведнъж ти желая,че да станете три!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :sbabygirl: :babyboy: :sbabygirl:!!!!!!!!!
Re: Аглутинация..?
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2006, 18:50:37 pm »
Ние сме с аглутинати, при нас те се дължат на антиспермални антитела. Има ги и в трите спермограми, които сме пускали до сега. В момента МБ при мъжа ми изолира ентерококи, а спермограмата сочи за повишен вискозитет. Вискозитетът вероятно е повишен заради коките, защото ми се струва, че и преди имаше нещо такова, но тогава още не се лекувахме в специализиран център и съм изтрила от главата си този период :D. Аглутинатите в момента са масово /преди не бяха/, което вероятно също се дължи на кокоинфекцията /Фреши май описваше нещо подобно/.
Уф, много ми е прясно това, днес го обсъждахме с док.

Ле, щом имате аглутинати, не ви ли посъветваха да направите МАR-тест?

Поздрави на всички! 
« Последна редакция: Октомври 13, 2006, 19:56:57 pm от Миники »


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Аглутинация..?
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2006, 21:51:18 pm »


Ле, щом имате аглутинати, не ви ли посъветваха да направите МАR-тест?

Поздрави на всички! 
Не знам какво е МАР-тест-страшно бързах след инсето,щото закъснявах за работа,ама май ще трябва да се поинтересувам.А от какво са тези кокоинфекции?
Re: Аглутинация..?
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2006, 23:07:35 pm »
Ми с MAR-а се откриват антителата. Но при вас сигурно подвижността е добра, та може и да няма проблем, че има антитела. Пък кокоинфекците - аз малко без да ме питат съм си разказала положението, дето май няма отношение по темата, ма бях още под влияние на пациентската емоция от днес.
Ле, при вас микробиологията на еякулат е чиста, нали?


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Аглутинация..?
« Отговор #9 -: Октомври 14, 2006, 10:00:01 am »
Не знам дали е правена микробиология.Не виждам някъде да пише.Подвижни са 50%.А защо да няма отношение към темата вашият проблем?Тук сме,за да си споделяме проблемите :wink:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Аглутинация..?
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2006, 18:20:25 pm »
Le, координатите на Кацаров са:
София Д-р Милен Кацаров : преглежда в понеделник и сряда от 14.30 до 16.30 на Шандор Петьофи 39, София. Тел .02/ 852 58 52
andrologia.hit.bg
Колкото за първото ви детенце - ами може разширената вена да се е появила по-късно, или да я е имало, но да не е било влошено качеството на спермата (при много мъже варикоцелето не оказва вреда и даже не знаят, че го имат), или не знам :P Дано с инсето да сте успели да направите на детето си братче или сестриче ;)
Мерси за пожеланието за двете бебета - да ти се връща и на теб :balk_21: