0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Това НЕ е реклама!!!

Първото успешно ин витро в Пловдив вече е факт

Даниела Бакалска /в.Марица, четвъртък, 25 март 2005 г. - приложение "Здравето" 25 стр./

Реалната статистика в България показва, че процента на стерилните двойки в България нараства със всяка изминала година. От общо 2 500 000 семейства в страната ни, повече от 270 000 са бездетни, приблизително 130 000 жени се лутат в порочен кръг, тъй като навсякъде се лекува без нужните знания и апаратура. Съвременната медицина открива различни методи за  борба  със безплодието. Единият от които е метода ин витро. В страната функционират около 10 центъра, които дават шанса всички двойки да решат проблем с безплодието. Отскоро вече и в Пловдив в медицински център “Плама” се прилага успешно методът – ин витро. Самата манипулация в МЦ “Плама” е двойно по-евтина, лекарствата се покриват от здравната каса и разполагат с най-добрата апаратура и екип то професионалисти, измежду които – д-р Минев, биолог Недева и д-р Ставрев. “Желанието на жената да успее на всяка цена не бива да я отдалечава от основната й задача на този свят – да роди дете” – твърди д-р Ставрев – осъществил първото успешно ин витро в Пловдив. След прецизни изследвания, пациента получава ясна картина – дали методът ин витро ще е успешен. В МЦ “Плама” се подбират жените, които реално имат висок шанс, като сумата за всички ултразвукови прегледи, проследяване по време на стимулация и проследяване един месец след трансфера е значително по-евтина сравнение с други центрове, където извършват същата процедура. Доказателство за добре свършената работа са вече и двата успешни опита на метода ин витро, извършени в МЦ “Плама”. В момента екипа на д-р Ставрев, за едно с д-з Минев и биолог Недева, разработва програма според която се съсредоточава само върху случаите, които със сигурност ще завършат успешно. “Разработването на нова програма не се прави от икономически съображения, а по-скоро не искаме да даваме напразни надежди на пациентите си, като се съсредоточим наистина върху случаите които имат реален шанс да забременеят – споделя с нас д.р Ставрав, най-важното за нашия екип е психологическата връзка с пациентите си, в тези случай шансовете многократно се увеличават, жената трябва да е вътрешно убедена, че може и трябва да успее, а екипът ни ще даде всичко от себе си, за да реализираме надеждата на жените, избрали нашия център”

Координатите ще ги спестя!

А защо съм чувала, че в Пловдив не се прави ин витро?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Те защо не вземат да приемат само пациенти без абсолютно никакви проблеми а, които изобщо не би трябвало да са за ин витро? Още не са започнали и вече - дискриминация...  :balk_150: Това е един от скритите похвати за фалшива успеваемост - да лекуваш само най-надеждните случаи ...
*
А знае ли се колко опита ин витро са направили докато стигнат до тези два успешни?
Ай стига бе! Като им замирише на пари ще вземат да приемат и неблагонадежните случаи.
*
Самата манипулация в МЦ “Плама” е двойно по-евтина, лекарствата се покриват от здравната каса и разполагат с най-добрата апаратура и екип то професионалисти, измежду които – д-р Минев, биолог Недева и д-р Ставрев.

Не мисля ,че 2100лв е двоино по-евтино  :x
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Не зная...и аз съм от Пловдив но се насочих към София...Като,че ли опита и рутината ме привличат...за In Vitro
Но все пак..имам голямо разочарование от Мастит Софийски Професор!!!(това беше в началото на пътя!)
Пожелавам на Клиниката в Пловдив да градят реноме на основата на любовта и уважението КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ СИ!
На добър път!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън