0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

А сега накъде?
« -: Март 21, 2005, 18:46:03 pm »
След едно неуспешно инвитро съм и в главата ми се вихрят хиляди въпроси: Да продължавам ли напред, при същият екип или да сменя клиниката; колко месеца почивка да си дам...?
Моля посъветвайте ме!
Много момичета са минали през процедурата и мисля, че ще е полезно за всички да споделим къде сме направили опита, кое ни харесва и кое не в екипите.
На всички които са в протокол или очакват резултат - УСПЕХ
*
А сега накъде?
« Отговор #1 -: Март 21, 2005, 18:56:06 pm »
Не се притеснявай. Много рядко става от първия път. Общо взето първия опит го правят "на тъмно" - без да познават организма ти и реакциите му. Почивката съгласувай с медицинския екип, защото е необходимо различно време за възстановяване на матката, яйчниците, хормоналните нива в зависимост от това как е протекъл опита. Намери баланса между психическото  разтоварване от първия и в същото време ескалиращата емоция от очакването на новия опит (това от емоционален план). Втория опит доколкото знам от другите момичета и от мой опит протича много по-спокойно, вече знаем кое как протича, кога и всичко ни е познато. Къде го прави и какъв е проблема при вас? Кое те кара да мислиш за смяна на екипа, нещо в действията и отношението им ли или просто заради неуспеха при тях?
Желая ти много късмет следващия път и колкото бебета си пожелаеш  :)
А сега накъде?
« Отговор #2 -: Март 21, 2005, 20:02:15 pm »
Проблемът е при мен- една непроходима тръба, другата тънка и нагъната...
Инвитото беше при доц. Ватев, доволна съм от екипа, но ми идва малко скъпичко. А и обстановката там не е на ниво, но то пък къде ли е, май само в клиниката на Щерев.
здравейте
« Отговор #3 -: Март 21, 2005, 23:16:29 pm »
скъпа ако искаш смени екипа ако не се чувстваш добре но всичко друго е божа работа от собствен опит ти го казвам
СИГНУС как си аз съм какагала много дълго не писах ама........-
*
А сега накъде?
« Отговор #4 -: Март 21, 2005, 23:40:03 pm »
ами нищо ново при мен оттогава, освен, че неуспешните ми опити вече станаха два ...
Ти как си?  :)
*
А сега накъде?
« Отговор #5 -: Март 22, 2005, 10:10:28 am »
Момичета мислите ли, че когато причината за стерилитета е мъжкия фактор успехите при ин витро са по-ниски, в сравнение например ако проблема е само в запушените тръби?
    При нас проблема също основно е в лошата спермограма. И въпреки, че и 2-та пъти се оплождаха яйцеклетките и се деляха добре....... не става, и не става.
А сега накъде?
« Отговор #6 -: Март 22, 2005, 13:49:40 pm »
Солей и при нас е така. Стана оплождане, но опита беше неуспешен. Още нямам някакво обяснение, но си мисля, че има значение и това.
А сега накъде?
« Отговор #7 -: Март 22, 2005, 14:02:12 pm »
При нас причината не е мъжки фактор, имаше 6 оплодени яйцеклетки и пак нищо... :(
А сега накъде?
« Отговор #8 -: Март 22, 2005, 15:47:27 pm »
Цитат на: solei
Момичета мислите ли, че когато причината за стерилитета е мъжкия фактор успехите при ин витро са по-ниски, в сравнение например ако проблема е само в запушените тръби?
    При нас проблема също основно е в лошата спермограма. И въпреки, че и 2-та пъти се оплождаха яйцеклетките и се деляха добре....... не става, и не става
 :( Ох, а аз какво да кажа-като сме супер класика в жанра-аз със запушени тръби, мъжът ми с олигоастенозооспермия... На всичкото отгоре и не в първа младост...
И какво ли очаквам, ама на-жив човек-надява се...
Мисля, че не може да се каже кой от двата проблема е решаващия фактор, ама логично е да е мъжкия, незнам..
Божа работа! :!:
стана ми тъжно,
« Отговор #9 -: Март 22, 2005, 20:28:46 pm »
че искат пари и за оформянето на документите.
Като че ли всички искат да печелят от проблемите на хората, та това е неморално! Има една поговорка - ако можеш да помогнеш -  помогни, ако не можеш - не пречи. Дали са я чували лекарите? Недоумявам, че и от документите правят бизнес?
Сигнус - съжалявам. Бъди силна. Винаги има шанс, да знаеш.