0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Dji-djo

За стафилококовата бактерия...
« -: Септември 27, 2006, 00:26:16 am »
Здравейте,момичета!
На мъжа ми откриха повишени левкоците и при последваща микробиология се оказа че причината е стафилококус бактерикус.Или поне така каза лекарката.Тъй като изследването е правено в София,а ние сме от Бургас резултата научихме по телефона.В четвъртък ще се обадим за да ни кажат как да я лекуваме.Междувременно се оказа че не мога да намеря в интернет достатъчно ясна и систематизирана информация за тези бактерии.Разбрах че е сериозно,но какви могат да бъдат последствията за него.Тъй като не знаем откога я има,а си бебеправим от доста време се чудя каква е вероятността и при мен да се е настанила и какви биха били последствията за моето здраве.Тази бактерия може ли да е причина за това че бебе не става.Или пък може ли да е пречка за успешна бременност в случай че се получава оплождане,но на много ранен период /преди цикъла/правя спонтанен аборт?И въобще кажете всичко което ви е известно за стафилококовата бактерия.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: За стафилококовата бактерия...
« Отговор #1 -: Септември 27, 2006, 09:33:12 am »
Трябва да си изследваш влагалищния секрет.
Но може би ти нямаш, защото влагалището си има защитни механизми.
Не се притеснявай, лекува се.
*
Re: За стафилококовата бактерия...
« Отговор #2 -: Септември 27, 2006, 10:29:20 am »
Здравей Dji-djo!
Преди няколко месеца и на моят мъж му откриха стафилококи. Аз си правих микробиологично изследване на влагалищния секрет и докторката каза, че нямам стафилококи. Ходих да ми вземат кръв за изследване и излезе, че имам много по-високи стойности от на половинката. Преди близо една година имах спонтанен аборт. Не знам дали тези коки са виновни, но док каза, че има такава вероятност.
Желая ти успех, и дано всичко при теб да е наред!
*
Re: За стафилококовата бактерия...
« Отговор #3 -: Септември 28, 2006, 13:46:24 pm »
здравей,градски!!!ето нещо което открих:
Здравейте, д-р Славов, бременна съм в 26 г.с. Преди няколко седмици ми правиха микробиологично излесдване и ми отркриха Стафилококи aurus. Лекарката ми изписа Полижинакс и ми каза, че не са опасни за бебето. Бих искала да чуя и Вашето мнение. В. К.
О:Здравейте В.! Staphilococcus aureus са патогенни микроорганизми, независимо от къде са изолирани. Наличието им във влагалището може да доведе до възходяща инфекция с инфектиране на околоплодните ципи /риск от преждевременно раждане/ и/или вродена инфекция на плода. Съветвам Ви, след приключване на лечението да се направи контролно микробиологично изследване.


по твоя въпрос:аз също се порових из нета и наистина си права,че няма достатъчно ясна и систематизирана информация за тези бактерии,но...според мен трябва да вземете мерки и двамата.т.е. за твое успокоение направи си изсл.и ти самата.междудругото казаха ли ви от къде се е пръкнала тази бактерия?,защото чета разни работи из мрежата и най-често срещам,че може да има белодробно заболяване причинено от тази бактерия.