0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Искам малко надежда
« -: Септември 21, 2006, 20:03:35 pm »
Здравейте,
Напоследък влизам често в този сайт и във форума, но не смеех да пиша, незнайно защо.Никъде досега не срещнах случай като моя и това още повече ме натъжи. Накратко ще ви опиша какво стана с мен, макар че не е никак кратко. През 2002 година загубих бебчето си една седмица преди да се роди.Казаха усукана пъпна връв и си повярваха.Но не беше! Беше чиста лекарска грешка, сажалявам че го казвам, но друго обяснение за мен няма! Мислех, че всичко ще се оправи, следващият път няма да бъде така, но уви следващият път не стигнах до там. Нямам проблем със забременяването, след този случай забременях още 3 пъти, но само до началото на 3-ия месец.Сега вече проблема е, че не мога да прескоча дори третия месец. Изследвания са ни правени и на мен и на съпруга ми какви ли не. Най-чудното е, че причина няма!!!Всички изследвания са наред, няма отклонения в нищо, забременявам и до там...След всички тези преживявания вече ме е страх и да забременея, а искам, много искам да си имам бебе! Вече се моля да ми кажат че ми има нещо, за да знам какво да лекувам, но всички лекари при които сам ходила досега, вдигат рамене и казват "За нас няма причина да се получава така".
Много дълго писмо стана, сажалявам, просто исках да споделя за да получа малко НАДЕЖДА! Успех на всички, които са поели по най-трудния път! Ще се радвам ако ми пишете :P
*
Re: Искам малко надежда
« Отговор #1 -: Септември 21, 2006, 20:29:52 pm »
Cice, много съжалявам за това, което си преживяла. Не си писала какви изследвания сте правели, но може да прочетеш тези теми: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5663.0 . Желая ти успех и дано скоро намерите разрешение.
*
Re: Искам малко надежда
« Отговор #2 -: Септември 21, 2006, 21:02:22 pm »
Благодаря ти много за полезната за мен информация, повечето от тези изследвания са ни правени, но се надявам да открия и нещо за което никой не се е досетил.Благодаря още веднаж!
Re: Искам малко надежда
« Отговор #3 -: Септември 22, 2006, 07:16:22 am »
Здравей,
не мога да ти помогна с информация, просто искам да ти кажа че съжалявам за това което ти се е случило. Дай боже следващия опит всичко да е наред и да няма проблеми.
Re: Искам малко надежда
« Отговор #4 -: Септември 22, 2006, 07:59:25 am »
Наистина е ужасно това, което ти се случва1 никой човек не го заслужава!
Значи си правила имунологични и генетични изследвания, така ли? Къде ги прави?
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Искам малко надежда
« Отговор #5 -: Септември 22, 2006, 10:37:12 am »
Здравейте,
Много благодаря още веднъж за подкрепата, която получавам.Правени са ни и генетични изследвания, веднага след първата загуба.Те са абсолютно нормални.Правихме и имунологични изследвания и там нищо.Миналата седмица приключих и с изследванията на щитовидната жлеза, да не би нещо там да се е променило, но казаха че и там не е причината. В момента ходя в клиника "Щерев" където ме наблюдават и ми изписаха аспирин и фолиева киселина.Докторката ми там е обнадеждена и иска скоро да опитаме пак. Какво мислите за клиниката? Мисля да не се отказвам, но много ме е страх, тези неща водят след себе си хиляди други!
Благодаря още веднаж!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Искам малко надежда
« Отговор #6 -: Септември 22, 2006, 10:50:08 am »
Добри са лекарите в клиниката.
Имунологичните къде ги правихте?
*
Re: Искам малко надежда
« Отговор #7 -: Септември 22, 2006, 12:16:32 pm »
Имунологичните също са правени в клиника Щерев, генетичните в Майчин дом, а ендокринологичните в Ендокринологичната болница, която се намира до Министерство на земеделието, не знам точно как се казва. Отделни изследвания са правени и в Шейново.
Re: Искам малко надежда
« Отговор #8 -: Септември 22, 2006, 15:26:59 pm »
Брей, тия в Щеревата клиника много са напреднали щом правят имунологични изследвания вече, а на мен ми отказаха вливане преди 1 година и гледаха като паднали от Марс като им говорех за имунология!
Матей - 1.04.2006 г
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: Искам малко надежда
« Отговор #9 -: Септември 23, 2006, 16:04:44 pm »
А Щереви къде ги правят имунологичните?
Аз бих ги повторила на друго място, например в Плевен.Имуноложката там е много добра, няма да съжаляваш Cice.
При момичета, които "не задържат" излизат имунологични и генетични причини, повторете ги!

Успех, миличка, каквото и да решите!
Много късмет ти желая!

 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*

    ellysot

  • ***
  • 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
Re: Искам малко надежда
« Отговор #10 -: Септември 23, 2006, 21:11:49 pm »
Cice,привет и от мен!Безкрайно съжалявам за това,което си преживяла!!И аз смятам,че това никой не го заслужава!!!Не бих могла да ти бъда много полезна с актуална информация,но съм ползвала услугите на клиника Щерев и винаги са били коректни и наистина точни.Както лекарите,така и обслужващия персонал!
Пожелавам ти желязно спокойствие и гледай само напред!! 8O
Така както казват,че надеждата последна умира,аз си мисля,че при нас тя никога  :balk_77:не трябва умре!
Късмет и много много кураж!! :goodluck: :goodluck: :goodluck:
*
Re: Искам малко надежда
« Отговор #11 -: Септември 28, 2006, 09:30:18 am »
Благодаря на всички, които ми писахте за милите думи и куража! Не се отказвам в никакав случай! Ще търся причината и ще пробвам всичко пък каквото е писано ще стане.
Мисля, че се получи някакво недоразумение относно имунологичните изследвания.Правени са ми толкова много, че вече и аз им загубих края.Моля ви, пишете ми ако можете кои точно поименно имунологични изследвания се правят в такива случаи за да знам какво не ми е направено.
Искам да ви кажа и още нещо.В момента освен аспирин и фолиева киселина пия и билки.Някой ходил ли е при билкар на име Васил Канисков в Железница, близо до София?
От материалите изпратени ми от форума, за които искренно благодаря се усъмних и за нещо, което никой до сега не ми е казвал.Ще проуча още повече въпроса за антифосфолипидния синдром, защото много ми прилича на това.
Благодаря ви още веднъж! Желая много търпение, усмивки и много много успех на всички! :hug2: :grouphug2:
Re: Искам малко надежда
« Отговор #12 -: Септември 28, 2006, 16:45:07 pm »
Здрасти, най-добре, ако имаш възможност, напиши тук какви имунологични и гинетични изследвания си правила с резултатите.
Според мен е време да направите една екскурзия до Плевен и да се видите с д-р Конова, която работи точно в тази тясна насока! Тя ще разгледа всички изследвания до момента и ще назначи нови, ако прецени, ще даде съвет.

Иначе в МЦРЗ напоследък нещо има нова мода да се правят имунологични изследвания :lol: И аз съм в тази клиника и съм доволна, де, да не излезе като подигравка :D
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Искам малко надежда
« Отговор #13 -: Септември 28, 2006, 17:33:20 pm »
миличка много сажелявам за теб .но вярвам че ще имаш едно хубаво и красиво бебе само продалжаваи да се бориш нали знаеш че надеждата умира последна.При мен вече 2г не става ходила сам по лекари-те ми казват че ми няма нищо а до сега не сам забременявала нито веднъж -мен вярата ме крепи защото вярвам че рано или късно ще имам бебе
Re: Искам малко надежда
« Отговор #14 -: Октомври 01, 2006, 08:05:27 am »
Много съжалявам за това, което си преживяла! Аз също бих те посъветвала да се косултираш с доц.Конова. Тук в сайта има нейни координати, ако искаш можеш и първо да й пишеш, а после да отидете до там.
Успех каквото и да решиш!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Искам малко надежда
« Отговор #15 -: Октомври 09, 2006, 20:02:28 pm »
Здравейте момичета,
Предстои ми посещение при доц.Конова в сряда.Искам да попитам дали има нещо специфично, което трябва да й занеса освен всички правени ни изследвания? Малко ми е притеснено на телефона който тя ми даде не отговаря никой.Не мога ли да си запиша час по интернет?Имам и още един въпрос.Тъй като скоро съм ползвала направление за гинеколог, сега не мога да си взема такова.Каква е цената при д-р Конова, ако искам да си платя?Просто искам да съм подготвена и да не се изложа.
Благодаря ви.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Искам малко надежда
« Отговор #16 -: Октомври 11, 2006, 11:55:08 am »
Cice (чудя се как звучи това  :) ) , късно видях последния ти постинг за ходенето в Плевен. Пиши какво ти е казала и назначила доц.Конова - аз лично съм възхитена от нея и съм убедена, че ще направи каквото може за да помогне. Успех и чакам добри новини!  :crossfingers: :goodluck:


*
Re: Искам малко надежда
« Отговор #17 -: Октомври 11, 2006, 13:12:16 pm »
Cice, за мен ти си много силен човек, щом си преживяла толкова много трудности? Пожелавам то да бъдеш още по-силна, докато постигнеш свъдване не мечтата си.
Бих искала и нещо друго да ти кажа, да ти помогна с нещо, но май че не мога. И при мен се случват разни неприятни неща - 2 миссед аборт в две последователни бременности...Тепърва ще поемам твоя труден път и много ме е страх. Аз лесно се поддавам на униние и отчаяние.
Кажи ми какво точно ти се случва при тези три забременявания до 3-ти месец? Казват ли ти нещо като миссед аборт, кухо яйце? Какво виждат при прегледите с УЗ?
*
Re: Искам малко надежда
« Отговор #18 -: Октомври 21, 2006, 12:21:10 pm »
Здравей Onix,
Извинявай, че отговарям толкова късно, но едва днес имах тази възможност. Сажалявам за всичко, което преживяваш и ти.Знам как се чувстваш, но моля те не се отчайвай, това е най-лошото, което можеш да направиш. Много често съм изпадала и аз в отчаяние и съм се отказвала от всичко, но времето ми помага да преодолея всичко и отново да настоявам за това, което толкова много желая. Питаш за моите случаи.Ами аз сам от хората, които нямат никакви оплаквания по време на бременност.Дори често срещаното гадене и повръщане на мен никога не ми се е случвало.Всичко започва нормално и се появява сърдечна дейност на плода, но за много кратко.При следващото ми посещение обикновенно откриват, че вече няма сърдечна дейност.И през цялото време аз нямам никакви оплаквания.
Надявам се това да не те отчае още повече, пожелавам ти много кураж, много сила и вяра,че това чудо ще се случи и на нас!
Плануваното от нас посещение при доц.Конова се отложи за малко, защото преживяхме малък пътен инцидент, но ще пиша подробно веднага щом я посетя.
П.С. Cice звучи Джидже, написано на моя любим език. :D
*
Re: Искам малко надежда
« Отговор #19 -: Октомври 21, 2006, 14:49:58 pm »
Здравей Cice,
Надявам се да те намирам в добро настроение и ти благодаря за отговора. При мен всичко приключи точно преди една седмица, за което съм ви уведомила с  постинг в темата "Отново за пробл.бременност". Това, което чуствам в момента е една огромна и болезнена празнина. Влязох в контакт с Доц. Конова и предполагам, че идната седмица ще се срещнем.
Направих обаче нещо, което незнам как ще ти прозвучи: Страхувах се много от случая "НЕИЗЯСНЕНИ ПРИЧИНИ" и предадох хориона (кюртирания материал) за цитогенетично изследване. Генетиците на болница "Св.София" ми обясниха че този тип изследване дава около 60 % коректност на резултатите, и ползата от него би била следната: В случай, че изследванията, които ние със съпруга ми ще си направим не открият причина за неуспешните бременности у нас самите, то генетичния запис на хориона би могъл да каже от какво загива ембриона. Пак припомням - с около 60%точност.Може би нещо грешно става с нареждането на хромозомите в момента на оплождането? Това, от което най-ме е страх... Всъщност мен от всичко ме е страх.
Хайде стига. Предстоят ни изследвания - и на вас, и на нас. Всички казват, че Доц.Конова е най-добрия специалист за нашите случаи. Силно си пожелавам тя да помогне и на нас!!!
Между другото - извинявай че те питам, ама...ти на колко години си? Моята възраст (34г) и тази на мъжа ми (47) са вече обезпокоителни, защото - знаеш - рисковете се увеличават с възрастта.
Но все пак живеем с надежда:)