0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    anna

просто съвет
« -: Март 19, 2005, 14:17:31 pm »
Здравейте на всички!И аз като вас съм от страната на желаещите да имат бебе.Всеки месец съм в очакване,но имам следното притеснение-възможно е да съм забременяла този месец,но при последното посещение при генеколог преди два дни ми откри вагинални гъбички,съответно ми предписа антибиотик и вагинални таблетки.Но е и доста рано да се разбере дали съм бременна,а пък трябва да се излекувам.Не че нямам доверие на доктора си,но изпитвам ужас от лекарства и то в такъв момент.Все още нямаме бебче,но съм преживяла през последните години и спонтанен аборт и missed.Просто исках да споделя с някой тревогите си.Това е.Благодаря за вниманието ви!
Re: просто съвет
« Отговор #1 -: Март 19, 2005, 18:38:12 pm »
Ани, какво точно ти изписа? Обикновено лекарствата против гъбички не са опасни за бебето (т.е. не е доказано, че не са опасни), така че засега споко.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
просто съвет
« Отговор #2 -: Март 19, 2005, 20:07:37 pm »
Ако си казала, че правиш опити за забременяване - лекарят го е взел предвид и няма проблем. Успех.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
просто съвет
« Отговор #3 -: Март 20, 2005, 18:43:03 pm »
Попрочетох нещо от книгата, дето я е написал моя док.
Открих, че кандидозата е полово-преносима болест, която се причинява от гъбичка наречена  Candidia albicans - причинява  кандидозен вулвовагинит. Може да се развие и в следствие на инфекции, причинени от други полово преносими болести - например хламидия, гонорея, генитален херпес. Фактор за кандидозата е и   бремеността - нивото на женските полови хормони се покачва, което също води до промяна на равновесието на влагалищната флора. Кандидозата няма връзка със стерилитета, единстветото нещо е, че след прекарана такава инфекция стените и лигавицата на влагалището могат да станат по-неподатливи към сперматозоидите, но това се лекува успешно.
Моят съвет е да изледваш ЧХГ /кръвен тест/  и ако е високо нивото на хормона - пак се консултирай с гинеколог. При кандидоза се лекуват и двамата партньори.
просто съвет
« Отговор #4 -: Март 20, 2005, 21:09:57 pm »
Лейди, моля, кажи как се лекува "неподатливостта" на стените на влагалището към сперматозоидите?
*

    anna

просто съвет
« Отговор #5 -: Март 21, 2005, 10:55:15 am »
Благодаря ви за отговорите!Антибиотикът,който ми е предписан е цитирам:"Няма данни за вредни ефекти върху плода",вагиналните таблети се използват и от бременни.Само да кажа,че съм правила изследвания за хламидий и са отр.Вече се лекувам и в същото време очаквам и да ми се е случило нещо хубаво!Още веднъж -благодаря!Поздрави за всички!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
просто съвет
« Отговор #6 -: Март 21, 2005, 17:46:51 pm »
Цитат на: lady_11
Попрочетох нещо от книгата, дето я е написал моя док.
Кой е той? :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу