0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте мили момичета,

Имам голяма нужда от вашето мнение ако сте запознати с подобна ситуация.
При мен нещата тотално се скапват всеки път и незнам вече какво да правя как да намирам сили.
Преди два дни правих инсеминация.Всичко вървеше добре като по учебник.Бях 5 дни на Кломид на 8-ми ден кръвния ми резултат показа че LH показва че ще овулирам скоро а пък фоликулите ми не са пораснали достатъчно,веднага последваха 3 дни подред инжекции Оргалутран за да нормализираме нештата.Образувах три фоликула от които само един доминантен, другите два бяха мънички.На ден 11 ми биха инжекция HCG 10 000 единици за да спукаме фоликула който беше достигнал размери 20-21мм и на другия  ден 12 направихме инсеминацията.Вчера отидох на преглед отново за потвърдим овулацията и се оказа че въпреки инжекцията за спукване фоликула си е още там.Док. ми обясни, че може да съм овулирала да се е отделила яйцеклетката и да е останало фоликула който по бавно ще изчезне, понякога се получавало така (понеже живея в чужбина и си говорим на английски и се надявам правилно да съм я разбрала) Другото нещо което ми обясни е че може просто да не ги пукам фоликулите и че единствения начин е чрез инвитро да пробваме. Днес отново бях на преглед фоликула е още там само че по голям вече на киста с размери 31-32мм. Док. ми каза днес,че може и да съм овулирала и това да е нарече го Корпус Лутеум киста и че все още имам шанс да е станало нещо от тази инсеминация,защото всичко друго показва че е наред, но фоликула си седи.Вариантите са два или съм овулирала или нестават нещата и ще преминаваме към инвитро защото само това остана. Моля ви за съвет момичета ако сте запознати с подобен случай, ако имате информация за нещо подобно на какво се дължи, ще съм ви много благодарна.

Тъжна съм и отчаяна,защото каквото и да правя невърви и невърви и май няма смисъл вече да си губя времето и парите със инсеминации а да събирам парички директно за инвитро като гледам ситуацията каква е,защото и предните месеци се получаваше по същия начин независимо дали бях стимулирана или не.

Благодаря ви предварително момичета.
« Последна редакция: Септември 15, 2006, 08:55:02 am от Lali »
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Моля за вашето мнение момичета
« Отговор #1 -: Септември 14, 2006, 20:44:40 pm »
sunnyflower мила не съм чувала подобно нещо (че фоликула може още да стои и да се е отделила яйцеклетка)!Направо незнам какво да ти кажа!Най добре се обърни към Мели,няма по -компетентен човек по този въпрос!Успех мила! :D
Re: Моля за вашето мнение момичета
« Отговор #2 -: Септември 15, 2006, 00:37:53 am »
Не бързай със заключенията, може би пръво трябва още малко изследвания, за да се разбере защо не се пукат, а розовия вариант е че може онзи големия фоликул да се е спукал и друг да е достигнал тази големина. Пожелавам ти да е този вариант.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Моля за вашето мнение момичета /инсеминация/
« Отговор #3 -: Септември 15, 2006, 09:03:05 am »
Често срещано е /при мен също/ след стимулация един /или два/ фоликула да не се спукват, независимо от прегнила /ЧХГ/. Това не означава, че през другите цикли, когато няма стимулация фоликулът не се пука.
Ако направиш следваща стимулация с инсеминация може фоликулът да се спука.
Тоест всеки цикъл е сам за себе си.
Нужда от изследвания няма. Според мен това е от стимулацията.
Ако ти е първа инсеминация - опитай поне още две.
Това, което вижда лекаря на УЗИ е доста субективно понякога. Щом предполага, че може да се е отделила яйцеклетка и да се е получила киста на жълтото тяло, значи има някакво основание за това.
Възможно е друг фоликул бързо да е нарастнал и да се е спукал. По-малките последно с какви размери бяха?
Аз мисля да  се опиташ да спреш да се тревожиш за минали неща.
Гледай напред.
Може и да успееш този цикъл.
Но понякога дори при перфектни условия пак не се получава.
Даже съм забелязала, че точно при такива измъчени случаи по-често има успех.
« Последна редакция: Септември 15, 2006, 09:05:18 am от Lali »
*
Re: Моля за вашето мнение момичета /инсеминация/
« Отговор #4 -: Септември 15, 2006, 10:49:38 am »
И аз предполагам, че има и такъв вариант първия фоликул да се е спукал и да е пораснал още един, който става на киста. На кой ден след инсеминацията отиде да провериш дали е имало ову. Ако е било на 13-я и овулацията е минала скоро както предполага докторката ти то трябваше да види свободна течност. Колко инсеминации си правила. От една-две не може да се съди, че е безнадеждно. Аз съм правила 4 инсеминации и при две от тях не настъпи ову въпреки прегнила. Фоликулите достигнаха необходимите размери, но не се спукаха, превърнаха се в жълто тяло или започнаха да намаляват. Възможно е да имаш ЛУФ-синдром, но това не означава че през някои цикли няма да има овулация. Преди инсеминацията проверихте ли естрадиола.
Според мен ако само това е проблема е въпрос на време да улучите точния цикъл.
Re: Моля за вашето мнение момичета /инсеминация/
« Отговор #5 -: Септември 15, 2006, 17:39:09 pm »
Благодаря момичета за вашите отговори.

Лали- това ми е втора инсеминация стимулирана с Кломид.До колкото помня имах си само три фоликула.Доминантен и двата по малки, които до колкото помня последно бяха горе долу с размери 16-17мм .Инсето ми беше на ден 12, а на ден 13 и 14 ходих да ме проследят какво става и тогава май пак си се виждаха 3-те фоликула двата по малки и големия който вече последно беше с размери 31-32мм.
Лали много те помля би ли ми обяснила какво означава киста на жълтото тяло и в резултат на какво се получава? Това ли е което тя нарече Корпус Лутеум киста?И въпреки тази киста все пак овулация пак може да е настъпила както предполага моята докторка.Защото вечерта след инсето имах странно усещане и болка от ляво където ми е единствения здрав яйчник със фоликулите и  затова докторката предположи че е може би знак на овулация че се е отделила яйцеклетка и това е нещо друго за което искренно се надявам и моля.
Дай Боже Лали да си права и да успея този цикъл.Ако не мисля да си взема един месец почивка защото имам оргомна нужда да спра да мисля малко за това и след това ще решаваме с Док. какво ще правим, но ако решим следващо инсе със стимулация то със сигурност ще е със Пурегон а аз затова си мисля дали не си губя времето със инсета и да събирам парички за инвитро тъй като шанса е по голям а на мен едно инсе със Пурегон и Оргалутран ако се наложи ми излиза над 1000$ всеки месец и затова си мисля не е ли по добре да си ги спестя тези парички за нещо по сигурно като процент.
Лали много ти благодаря че писа в моята тема,твоите мнения и съвети са винаги много точни и правилни.

fauna -инсето ми беше на ден 12 а на ден 13 и 14 отидох да проследим какво е станало и тогава се видя големия фоликул който не се е спукал, не се видя свободна течност, Док.не ми каза нищо такова.Правила съм две инсета само.Но тук ми дават шанс на три инсета и след това инвитро. Какво беше ЛУФ синдром точно и на какво се дължеше?От началото на стимулацията и фоликуметрията до деня на инсеминацията всеки ден ме гледаха на УЗИ плюс кръвни изследвания всеки ден и всичко си показваще че е абсолютно наред.Даже вчера когато отидох пак за проверка и Док видя че фоликула е станал на киста и пак ме прати на кръвно изследване и резултата показа че всичко е точно.

Стана доста дълго момичета, дано имате време и нерви да ме изчетете.Вие сте единствените с които мога да споделям и винаги да получавам добри и разумни отговори.
Благодаря ви.
*
Re: Моля за вашето мнение момичета /инсеминация/
« Отговор #6 -: Септември 15, 2006, 19:41:05 pm »
Аз се подписвам под мнението на Лали  :). Всеки цикъл е сам за себе си. Не виждам каква е причината лекарката ти да ти предложи ин-витро базирано на това, което казваш. Цената на инсето е висока, но на инвитрото е поне 10 пъти по-висока.
Има вероятност да е станало, така че не се отчайвай. Стискам палци!
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
Re: Моля за вашето мнение момичета /инсеминация/
« Отговор #7 -: Септември 19, 2006, 16:01:45 pm »
Корпус литеум = Жълто тяло.

И аз мисля, че от един месец не може да се направи генерален извод. На естествен цикъл проследявали ли са те с фоликулометрия?

Иначе по въпроса инсе/ин-витро - късмет си е човек да успее с инсеминация, но някак трябва да се опита. Щом обаче ще даваш толкова пари и стумулацията ще е сериозна, давай направо с ин-витро, по-оправдано ми се струва.

При инсеминациите е голяма бъркотия и всъщност много неща остават неясни.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Моля за вашето мнение момичета /инсеминация/
« Отговор #8 -: Септември 19, 2006, 16:42:26 pm »

Аз съм правила инсеминации, една от които протече по същия начин. Всико наред, изследвания, таймиране, а фоликула не се спука, дори направих допълнително инсе, за да не изпуснем фоликула ако реши да се спука по-късно. Чудех се защо се получава така след като всичко което зависеше от нас го направихме и всичко изглеждаше наред. След лапарото ми надупчиха яйчниците и след това си имах спонтанно ову.
Ако ще правите толкова сериозна стимулация и според мен е по-добре направо да се прави инвитро. Някои проблеми се откриват чак тогава.