0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пропуснат Прегнил
« -: Септември 01, 2006, 12:50:54 pm »
Здравейте,

Диагнозата на съпруга ми е азооспермия. За сега е установено, че има варикоцеле, на което предстои операция през октомври. А също и ниски нива на тестостерон. Предписано му е лечение с прегнил 5000, веднъж в седмицата.
Поради неудобстовто му да ходи в манипулационни и т.н се научих да му го постявам аз. Да, но ето че се разболях наскоро и бях в болница. Като си дойдох  в къщи, сложих му едната доза, но таза седмица съм забравила да му го сложа в понеделник, абслютно съм изключила кой ден от седмицата сме  :dontknow:.
Как можах да забравя, направо не мога да си простя! :balk_145:
Така се притесних, защото зная че концентрацията му след седмия ден рязко намалява и това да не върне провежданото лечение назад.
Моля ви, тези които сте правили схеми с прегнил да споделите имаше ли резултат. Имали ли сте такива забавяния?
Лекарят ни също иска да направим спермограма сега, а пък са минали само два месеца откакто почнахме пренила  :balk_136:, не е ли рано?
*
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #1 -: Септември 01, 2006, 15:23:50 pm »
Обади се на лекаря , който е предписал лечението и го питай, като му обясниш ситуацията. Спокойно само! Успех!
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #2 -: Септември 01, 2006, 18:07:15 pm »
Благодаря ти, Сигнус!
Само мъжа ми контактува с лекаря и съм сигурна, че няма да му се обади  :(.
Ще го сложим днес и след седем дена, новата доза.
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #3 -: Септември 07, 2006, 15:05:37 pm »
Julito, а какви са горе-долу шансовете за подобрение с прегнил (питам защото това най-вероятно и на нас ни предстои).
При цялото ми разбиране за ситуацията, те моля да не поемаш цялата вина върху себе (за това, че си забравила), Твоят мъж обвинява ли се толкова, колкото теб, че е забравил да те помоли да му сложиш инжекцията или пък, че докато си била в болница, той по изключение, не е потърсил друг да му я сложи?
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #4 -: Септември 07, 2006, 15:30:07 pm »
Относно шансовете за положителен резултат от лечението с Нолвадекс, предполагам че с Прегнила е същото, споделям това, което лично Кацаров ни каза: 40% подобрение. 8O 8O 


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #5 -: Септември 07, 2006, 15:45:18 pm »
Миники, значи, ако имаш общо 40 %  подвижни + 40% подобрение – излиза 56%
 :lol:Ако имаш 15 мил на мл + 40 % подобрение – 21 млн на мл. :) – Ами не е зле, така току виж станало за инсе, макар че горните уравнение са съвсем условни.............
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #6 -: Септември 07, 2006, 16:05:25 pm »
Да, именно, Синеочке. Поспогледахме се тогава с мъжа ми, когато Кацаров отговори на въпроса ни относно шансовете за подобрение. Съответно сметнахме, че това подобрение от 40% няма да ни свърши работа, нашата подвижност беше само 4%, та макар и да скочеше до 5-6 :lol: Но докторът не е факир все пак, чудеса от подвизи не би могъл да направи :( Уви, така стоят нещата!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #7 -: Септември 07, 2006, 17:01:23 pm »
Мъжът ми 3 месеца си слагаше Прегнил 5000 единица всяка седмица, но драстично подобрение не отчетохме. Повиши се броят на сперматозоидите с 2-3 млн/мл, което реално си е нищо. Не мисля, че една пропусната инжекция е фатална. За повишаване на подвижността по-скоро оказва влияние приема на вит Е и Л карнитина. При нас с няколкомесечен прием на вит Е 400 го докарваме до 50% нормокинетични, а когато не приема нищо са около 20-30%.
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #8 -: Септември 07, 2006, 17:03:38 pm »
Галче, от какви стойности стартирахте преди Прегнила? Извини ме ако си писала вече за това, но ще е от полза да се знае, кое колко ефективно може да бъде. :D


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #9 -: Септември 07, 2006, 17:14:27 pm »
Прегнила беше изписан почти веднага след операцията от варикоцеле. Ние сме с тежък мъжки фактор и преди операцията беше под 1млн/мл. С прегнила, витамините и добавките концентрацията достигна до 8 млн/мл, но пък без тях си поддържаме около 5 млн/мл. Подобрението го отдавам на операцията, лечението на простата, която беше двойно увеличена и отчасти на вит и добавки.
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #10 -: Септември 08, 2006, 18:08:13 pm »
Ние стартираме лечението от 0 бр.  :(
Прегнила ни е изписан, заради нисък тестостерон. Предстои ни операция на варикоцеле.
Сега в края на септември ще завършим третия месец лечение и ще правим спермограма преди операцията.
Стискайте палци да са се появили  :sperm:
Иначе освен прегнила по схема взима л-карнитин, спимен, вит.Е 400 мг, вит.А 10000, сексинорм /цинк+вит.В6 и вит.Е/, вит.С 1000 пг и фолиева киселина, както и меда с пчелния прашец, пшеничния зародиш и чайовете.
Абе всичко, което са ни изписали и сме прочели, че подсилва.
Сега взехме резулатите от микробиологията на еякулат с антибиограма- Бета хемолитичен стрептокок. Има ли някой повече информация за тази гад?
Галя, на вас какво ви казаха за увеличената простата? При мъжа ми също е увеличена. Какво лечение проведохте?
Заради увеличената простата и двамата правихме изследване на хламидии, които излезнаха отрицателни.
« Последна редакция: Септември 08, 2006, 18:11:04 pm от Julito »
*
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #11 -: Септември 08, 2006, 19:10:43 pm »
Причината не са ни казали каква е. При микробиология на еякулат постоянно излизат Е. коли. Лекувахме простатата с антибиотици, Уростим и цинк, който и сега пие. Успехме да я вкараме в граници. Преди това при спермограмите pH-то беше над 8, а сега вече е около 7,8.
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #12 -: Септември 11, 2006, 14:34:30 pm »
Имаме назначено лечение за тези гадини - ще пие аугментин 10 дни.
И тогава спермограма  :?
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #13 -: Ноември 06, 2008, 11:40:16 am »
Незнам дали някои от Вас още следи темата и нейното развитие,но аз искам да се пробвам.
Аз съм от Пловдив ,на 27 годи и съм щастливо женех вече година и половина. След толкова време опити да си направим бебе -отидох да си направя спермнограма ,от която бях втрещен (нито един  :sperm2: налице) кръла нула. Всички останали показатели бяха в норма .Лекаря при който ходих ми каза да си направя хормонални изледвания . След като му ги представих ме попита дали имам желание за секс защото тестостернона ми бил нисък (с това проблеми нямам-засега) Предписа ми прегнил 5000 еденици 2 пъти седмично и ми каза след последната инжекция да си направя спермограма . Днес ходих и резултатите са същите .Кажете ако сте минавали по този път -Какво ме чака ?!?  :ask:
защото ужасно много искам :bori_002: :bori_007:
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #14 -: Ноември 06, 2008, 12:41:39 pm »
relaxprom, съжалява за резултатите, но решения има!
Ето една от темите в които се обсъждат подобни проблеми. Тук имаме дузина близнаци от татковци с подобна диагноза.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=29307.0

Това е от библиотеката: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=182&Itemid=16
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=467&Itemid=16
Обърнете се към център по стерилитет и авторитетен уролог!

Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #15 -: Ноември 06, 2008, 13:34:58 pm »
Не провеждайте лечение, преди да ви е поставена диагноза.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Пропуснат Прегнил
« Отговор #16 -: Ноември 06, 2008, 14:19:26 pm »
Д-Р Даскалова много бих желала да се посъветвам и аз с Вас. Скоро правихме биопсия на мъжа ми и съм меко казано поуплашена тестис с групи дилатирани и други с нисък епител каналчета, пълна липса на матурация, в единични каналчета липса на сперматогенеза, непълна интерстициална фиброза. Епидидим с дезорганизация на епителната тапицировка. Мисля , че недоизлекувани хламидии ни причини това, тя е налична и в момента у мъжа ми.Нивата на хормоните са LH 1,63като гледам на долна граница , но в норма, FSH 6,39 и тестостерон 4,12 всичките в норма. Въпроса ми е може ли да се направи нещо с лекарства за клетките, които още функционират-позволих си да му давам сама Герикапс и дали има смисъл да се реже и другия тестис липсата на матурация ме притеснява много, а иняма много информация по този въпрос и накрая съвсем забравих да спомена , че  се касае за азооспермия и надежди за ИКСИ. Предварително благодаря