0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Анимал Планет
« -: Август 24, 2006, 14:00:10 pm »
Погледах малко телевизия. То от телевизия уж се затъпява, но човек винаги трябва да има едно малко съмнение и сам да я проверява тази работа.

Вечерта преди да заспя гледах Анимал Планет. Една лъвица седи на едно поле. Мина един лъв, хареса я, поиграха си малко, погониха се, похапаха се, па накрая дойде и логичният край-лъвски секс. Лъвицата -щастлива. Забременя. Лъвът обаче си подви опашката и избяга. Не му се занимаваше с лъвчетата...Лъвицата си ги роди сама. Двечки. Красиви, пухкави. С едни кръгли очички...
Седи лъвицата пак на полето, замислена. (Най-вероятно се чудеше защо така й се стече живота, защо лъвът я изостави...) Лъвчетата се търкалят в прахоляка и си играят. Зададе се от нейде един нов лъв. Приближи се той. Погледна лъвицата, погледна и лъвчетата. Прииска му се да прави секс. Да, ама лъвицата още кърми и не желае. Пък и тихичко още въздиша по предишния лъв. Новият лъв се повъргаля малко, полежа, погледа. В един момент му омръзна сладката пасторална сцена. Стана. Отиде до първото бебе-лъвче. С едно захапване му счупи врата и пусна трупчето на земята. Отиде до второто. Прекърши му вратлето и го пусна и него. Лъвицата седи и гледа и нищо не може да направи, защото лъвът е голям и тя не може да се бори с него. Оставил двете мъртви лъвчета проснати на земята-едно убийство, извършено, заради неистовото желание за секс, лъвът се върна при лъвицата, полегна и зачака. Гласът зад кадър каза: "Скоро хормоните у лъвицата се променят и тя поглежда с очи, пълни с лЮбов, убиеца на децата си."

После друга случка. Седи една птичка в едно гнездо и мъти яйца. До тук всичкото-добре. Да, ама птичката се оказва мъжка. Женската била загинала или избягала, нямало я, и той, мъжкарят, се е нагърбил да измъти яйцата и да се грижи после за малките птичета. Седи си той, мъти си, едно хубави слънце пече навън и по едно време пристига една птичка от същия вид-женска и "много самотна", както я описаха с глас. Видя тя младия татко как мъти сам яйцата, хареса го и реши да го сваля. Сваля, сваля, ама той излезе сериозен, не я поглежда и си лежи върху яйцата. Тя подскача, прехвърча, чурулика, закача се, игра, но без успех. По едно време той стана от яйцата и отиде да се освежи с малко водица и да клъвне някой червей за вечеря. А мадамата само това чакаше. Намести се в гнездото, разби с клЮн първото яйце, извади от там неизмътеното още пиленце и го изхвърли на земята. После направи същото и с другите яйца, като през това време вече мъжкият се беше завърнал и гледаше с ужас какво става пред очите му. Ужас-неужас, гнездото, разчистено от излишните яйца и "спомени", веднага беше окупирано от новосъздадената двойка, която не загуби никакво време, а се захвана веднага да произвежда ново поколение.

После друга случка. Крокодилка. Преди 2 месеца тя заровила яйца в една купчина с гниеща тор, като по този начин е осигурила топлина за яйцата. Сега природата я подканя да иде да види какво става. Бавно, бавно, тя излезе от реката, отиде до купчината, разрови я, намери си съвсем прясно излЮпените крокодилчета, качи ги всичките в устата си и ги пренесе до реката. Там ги пусна да плуват, някои започнаха да се учат да хващат мухи, други се качиха на гърба й да мързелуват. Много й се чудех как по погрешка не захапа едно като ги транспортираше в устата си, но това само крокодилките си го знаят. Е, намериха се врагове-риби, костенурки, птици, други крокодили, които изядоха половината поколение, колкото и майка им да си отваряше очите...А за останалата половина тя беше най-красивата и грижовна майка на света.

И накрая показаха едни животинки-"прерийно кученце". За първи път ги видях тез, едни такива гризачи, много бързо подвижни, със светло-бежова козина. Те живеят на групи. Храната около себе си делят помежду си. Когато някое роди повечко бебета, другите отиват и ги убиват... Защото храната няма да стигне за всички...

Аз мисля, че филмът и да искаше, не можеше да покаже по-добре взаимоотношенията между хората.

Мари :?
Alexandra
Re: Анимал Планет
« Отговор #1 -: Август 24, 2006, 16:06:12 pm »
Много хубаво написано /както винаги/.
Да Анимал планет точно така ги показва нещата - природата и нейните Закони!
Някой път ми става много много мъчно за тези обречени животинки /и всеки път се чудя как операторите, които заснемат това, и здържат на гледката..../.
А най-тъжното, което гледах беше за един прайд лъвове. Един от тях беше на прага на силите си и го подгониха другите мъжкари, и го издраха отдолу, до самите вътрешности, Той легна в една кора от дърво, пълна с вода и изчака там края си. Беше потресаващо! И като се замислиш - хищниците прочистват всички гризачи и тревопасни, а самите те умират застигнати от подобна на гореописания лъв участ...
Имаше и друга сцена: пингвини, които уж се водят че са "верни" на своите половинки. Та пингвинката изчака благоверния си да отиде "по работа" и се впусна в обятията на своя "любовник" и после се върна обратно ни лук яла, ни лук мирисала.
Анимал планет не е от "затъпяващите" телевизии. Напротив, там може да се научат много неща...
А колкото до човешките взаимоотношения....там все още сме по-близки до дивите животни, отколкото до "висши" разумни същества, каквито всъщност претендираме, че сме.
Re: Анимал Планет
« Отговор #2 -: Август 24, 2006, 16:41:19 pm »
На мен много силно впечатление ми беше направило едно филмче за лъвицата Камъняк, която беше осиновила едно ориксче. Беше загубила малките си и след като бе попаднала на малката антилопа-вместо да я изяде се зае да я гледа като свое. Не се отделяше нито за минута от него, за съжаление това беше лошо и за двамата. Малкото беше още на мляко, а лъвицата нямаше и  то беше обречено, а тя отслабна много, защото не ловуваше, за да не изпусне от поглед малкото. За съжаление обаче един ден силен мъжкар издебна чудатата двойка в момент, когато Камъняк се бе откъснала за секунда от малкото и го нападна. Уби го, а Камъняк гледаше безпомощна, знаейки че няма как да се справи със силния мъжкар. Ако искайте вярвайте, но плаках като гледах тези покъртителни кадри.
Законите на природата са сурови, както и самият живот. Но ние ще се справим....трябва да се справим.....да не се предаваме....да ставаме, когато се препънем в някое препятствие и гордо да продължим напред. Защото както в природата, така и в живота оцеляват само най-силните и приспособяващи се индивиди....а ние сме силни, нали!
Трябва да сме силни, защото упехът е близо...трябва само да се протегнем и ще го докоснем...трябва да вярваме в това!
*
Re: Анимал Планет
« Отговор #3 -: Август 24, 2006, 21:27:07 pm »
И аз съм го хващала това филмче, но преди няколко месеца. Явно са го повтаряли. Това с лъвовете още го помня. Какво нещо е природата само, а?
Имаше и един епизод за кукувицата, не знам дали пак беше от същия филм, но и тя оцелява по странен начин – харесва си гнездо с яйца, изчаква мътещата птичка да отлети за храна и през това време изхвърля яйцата й от гнездото. После си снася своите, като ги зарязва под чуждите грижи. Кукувичите яйца са много по-големи от тези на птичката (но тя естествено не прави разлика), започва да ги мъти и даже след като се излюпят им осигурява и храната докато пораснат 8O. Е, те това е "птичия вариант" на някои от ромките. :P :)
   
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Анимал Планет
« Отговор #4 -: Август 25, 2006, 19:49:00 pm »
Цитат
Shocked. Е, те това е "птичия вариант" на някои от ромките. Razz Smile
Тъжно но факт :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Анимал Планет
« Отговор #5 -: Септември 09, 2006, 11:57:51 am »
Гледам тази програма постоянно.Дават невероятни неща.Понякога тъжни,понякога направо ти пълнят душата.И се замислям - май има какво да научим от животните.За сажеление един от операторите-този който снима крокодилите е починал по доста нелеп начин преди 2 дни.До като снимал филм под водата се промушил в сърцето на риба с остра опашка и така починал,но накарал екипа си да го снима докато умира,вместо да му укажат някаква помощ.Странно нали.Не знам дали някой ще се сети за кого говоря,но в момента не се сещам за името :(
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Анимал Планет
« Отговор #6 -: Септември 09, 2006, 14:37:36 pm »
Стив Ъруин-за жалост много пъти когато сме го гледали,
сме се опасявали,че нещо такова ще го сполети!
Той не е оператор,а така наречения-"Ловец на крокодили!"
Превърнал беше хобито си в индустрия!
Беше много харизматичен и наистина бестрашен!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Анимал Планет
« Отговор #7 -: Септември 09, 2006, 17:23:43 pm »
Грешката е моя  :(
Re: Анимал Планет
« Отговор #8 -: Септември 09, 2006, 17:51:57 pm »
Разбрах за неговата така нелепа и трагична смърт, може би 2-3 часа след, като се е случило. Аз следях неговите предавания и се възхищавах от това, което прави!!! Говореше за животните с такава любов, правеше толкова много за тях. Екипът с който е снимал документалния филм, се е притекъл на помощ веднага. Но за съжаление е бил прободен около сърцето и е било фатално. Винаги съм се възхищавала на това, което прави.....с такава любов и преданост! Да почива в мир!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Анимал Планет
« Отговор #9 -: Септември 09, 2006, 18:07:41 pm »
Да почива в мир. Аз прочетох в интернет на другия ден.
Съжалявам. Толкова талантлив човек.
*

    pampa

Re: Анимал Планет
« Отговор #10 -: Септември 09, 2006, 21:42:49 pm »
Често гледам канала. Жалко е за всеки човек, който си отиде от този свят, но специално за Ъруин не се очудвам. Сменях канала като започнат неговите филмчета - просто нервите ми не издържаха да гледам как се подиграва със смъртта. Когато човек се замае до толкова, че се почувства като "повелител на природата" такъв изход е закономерен. Мъчно ми е за него, но повече ми е мъчно, че с още един намаляват хората, способни да накарат Света да ги "чуе" и с делата и думите си се опитват да накарат този Свят да се замисли за това, което губи унищожавайки животински видове, хабитати, убивайки животни от невежество....
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Анимал Планет
« Отговор #11 -: Септември 10, 2006, 09:36:02 am »
Да почива в мир и покой човека!Много тъжна новина ,но от съдбата неможе да се избяга!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Анимал Планет
« Отговор #12 -: Септември 10, 2006, 09:46:06 am »
Иве :flower:,не така :(!
От мен  :balk_21:!
             :grouphug2:
« Последна редакция: Септември 10, 2006, 10:13:55 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Анимал Планет
« Отговор #13 -: Септември 10, 2006, 10:46:37 am »
Ами почувствах се малко глупаво,че пиша за нещо а пък не сам много на ясно с нещата. Благодаря за разбирането.И от мен  :balk_21: :balk_21: :balk_21: