0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Предложение или седмична тема 7-13.08.2006 г.
« Отговор #80 -: Август 14, 2006, 20:21:22 pm »
Абе не са ми хлътнали зърната, но не са и така щръкнали като на повечето жени , нещо средно  :?
На същият хал съм и аз :?
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
Re: Предложение или седмична тема 7-13.08.2006 г.
« Отговор #81 -: Август 14, 2006, 21:43:27 pm »
Наде, и аз те :bighug:, както и  :heartbeat: :hug2: :balk_21:
Матей - 1.04.2006 г
Re: Предложение или седмична тема 7-13.08.2006 г.
« Отговор #82 -: Август 16, 2006, 16:19:28 pm »
Мацки, според мен трябва да си направите една тема за кърменето и да се закове - добре ще е, да имаме нещо настолно под ръка :D
А що не си направите "актуална" седмична темичка :D
Целувки :D
Благодаря ти, Бени!







Re: Предложение или седмична тема 7-13.08.2006 г.
« Отговор #83 -: Август 16, 2006, 17:15:07 pm »
Права си , Бриз!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Предложение или седмична тема 7-13.08.2006 г.
« Отговор #84 -: Август 16, 2006, 18:07:35 pm »
Аз също подкрепям Фреши в предложението тази тема да се закове, щото сега 4ета с интерес и се опитвам да запомня, но не знам колко време още ще 4акам за да приложа  :lol: (имам визуална тоест краткосро4на памет)!
Re: Предложение или седмична тема 7-13.08.2006 г.
« Отговор #85 -: Август 17, 2006, 15:19:31 pm »
Дони, дали да не я прекръстиш темата, защото, ако влезе едно момиче за първи път, няма да знае какво да чете в нея! Ако искаш напиши нещо от рода на "Сподолен опит от майчинството" или нещо такова!
Матей - 1.04.2006 г
*
eх, че хубава тема. и аз не съм я  видяла. за кърменето нищо не мога да кажа, по простата причина, че не съм кърмила и нямах кърма. с помпа се цедеше около 20 гр. както и да е. относно захранването съм за по късното.въпреки, че Ели е вече на 1г и 7 м. пак внимавам какво ще яде, пък и при нас е малко по бавно всичко заради алергията, която така и не разбрахме от какво стана.Зима флуор давам още от 2 м и не съм го спирала - по 4 капки на ден.Фонтанелата е почти затворена и скоро ще спра и Вигантола.Никой не казва нищо за имунизациите!!!Според мен е също толкова важно както и кърменето.Много съм мислила да поставяме убити ваксини, но все още си караме на живите.Всеки път треперя да мина без странични реакции.Този месец ни е последната.Хайде включете се и вие.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Ния, твоята дъщеря към какво има алергия - към кравешкия белтък ли? разкажи ми по-подробно. Марти почти сигурно и той има такава...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
докато бяхме в МД нямаше никакви проблеми.На това бебе гласа му не чух.Върнахме се в Русе и на др. ден викнах педиатър да я види.Без да има никакви проблеми всеки месец я виках, за да ми дава напътствия - все пак първо бебе. След 2 дена, след всяко хранене с Фризолак повръщаше по малко а след 20-30 мин коремчето се надуваше и почваше да свива крачета и да посинява от рев.Педиатърката ми каза - алергия.Трябвало да идем при доц.Маринова да ни приеме в отделението и да ни изпиши протокол за безплатен Фризопеп.Това на сред зима беше невъзможно. С бебе на 10 дена да пътувам обратно до София.Започнах да го купувам Фризопепа.Педиатърката ми каза, че за 30 г стаж това е единствената храна за алергични бебета, от която няма нито едно оплакване.И действително още след първото хранене детето се успокои и повече не му чух гласа.Ели е много спокойно бебе, нито съм разбрала колики, нито зъби, нито ваксини, нито безсънни нощи.Ляга си самичка , и си става с нас.Просто имаше причина за да прави така.Карахме с Фризопепа плътно до 7 м.Финансовата страна я прескачам да я коментирам.При такива бебета захранването е много внимателно и по късно от останалите.По време на ваксини - 1 ден преди поставянето започвам да давам Кларитин,Витамин ц, Калц. глюконат. Един вид подготовка и мерки срещу алергията.Края на 7 м започнах да включвам Милумил по 10 гр,като постопенно увеличавах и м един момент заместих 1 хранене с него.Извини ме, че писах разбъркано , но ми се спи.Ако има нещо питай.Искренно ти съчуствам за алергията.Знам колко е лошо.Между другото като почнеш да захранваш,винаги си имай под ръка нещо противоалергично.И ползвай кафявата захар за подслаждане.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    tedi91

  • ***
  • 275
  • Аз обичам моя съпруг!
jami,моето момченце имаше алергия кьм белтька на кравето мляко.Той е роден 91г.В началото на 92г.когато започнах да го захранвам с пюренца и цедено кисело мляко алергията се прояви.Беше сьс страшна диария,имаше по 10-15 изхождания на ден.Влезнахме в Инфекциозна болница.Там лежахме 1 месец.Детето нямаше подобрение,вече бях забелязала,че след като яде кисело мляко диарията започва с нова сила.Казах на  лекарите от отделението какво ми е направило впечатление,но никой не ми обьрна внимание.Пожелах да ни изпишат и още на другия ден заведох детето в гастроентерологията на "Урвич".Там му взеха крьв и след два дни вече бях наясно с проблема.Трябваше да го храня само с  Милупа Прегомин.Вече беше на 9-10 месеца когато започнах пак захранването с обща храна.На година и половина  нямаше и помен от алергията.От тогава пие прясно и кисело мляко с литри.
Дано Марти да няма такава алергия!
« Последна редакция: Август 19, 2006, 10:15:18 am от tedi91 »


*
Теди напиши малко повече за тази лаборатория. на мен скоро ми казаха, че в София ,но не запомних къде се вземало кръв и се изпращала в чужбина.Мисля, че таксата беше около 200 евро. И само с капка кръв се откривали алергиите към какво са.Даже мислех, да водя Ели и да й вземат.Ако знаеш нещо повече ми пиши.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    tedi91

  • ***
  • 275
  • Аз обичам моя съпруг!
Ния,за 14год нещата сигурно много са се променили.Аз водих Вики в клиниката по детска гастроентерология,тя се намира на ул.Урвич-13.Тогава се свьрзах с един док-нарича се Желев.Там взеха крьв от прьста на детето и след два дни имахме резултат.Никьде другаде не сьм го водила и други изследвания не са му правени.
В клиниката сигурно зная коя е тази лаборатория за която говориш.
Дано да сьм ти била полезна!


*
мерси, ще се интересувам, защото Ели вече на 1 г и 7 м а още не яде всичко.а включа ли нещо ново съм на тръни какво ще стане.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    tedi91

  • ***
  • 275
  • Аз обичам моя съпруг!
Ния,никакво мляко ли не даваш на Ели,а кашкавал,сирене?Как се проявява нейната алергия?
Аз Вики започнах да го захранвам с мляко с половин кафена льжичка на ден.Не увеличавах всеки ден количеството,а на седмица-две.


*
о вече давам кашкавал и сирене и по малко жълтък. но не съм давала риба, свинско месо,пилешко - много малко давам, кайма само домашно смелена, колбаси никакви, сокове - само прясно изцедени фрешове.а плодове като киви, боровнки, ягоди, малини педиатъра ми е казал вобще да не си помислям за тях. също така за ваксина се подготвяме с противоалергични 1-2 дена преди ваксината.до сега съм нямала проблем. последната реакция беше причинена  от Дуфалак сиропче или от пил.месо, така и не разбрахме.Първо стана тялото й алено червено, след това отока плъзна по уши и лице и започна да се задушава, не можеше да преглъща и направихме урбазон.До час всичко се беше нормализирало.Това беше преди 7-8 месеца, от тогава нищо не се е случвало.Сега ни предсдтои последната реимунизация за ДЦП.Дано и този път мине безаварийно.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
лелеее, момичета, представяте ли си в колко химизиран свят живеем 8O то не са астми, алергии и куп гадории... направо пощурявам с какво ще си храним дечицата. с "плодове", "зеленчуци" и "еко" продукти. чувствам се безпомощна, което ме смазва. след някоя и друга седмица ще си прибера бебето в стаята му, до която се гради поредния жилищен блок, буквално на метри :balk_146: реве ми се и ще стигна до убийство в тая идиотска ситуация
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
manhattan и аз съм си го мислила много пъти. Но за съжаление друг начин няма. Единственото което можем да направим е повече разходки по парковете и при всяка възможност към планините малко на въздух. :?
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    tedi91

  • ***
  • 275
  • Аз обичам моя съпруг!
Ния,детето ще я израсне тази алергия.Знам как трепериш дали ще му понесе това или онова.Аз сьм се чувствала по сьщия начин.Дано при реимунизацията няма проблеми. :bighug:


Манатан, Лидия е права - недей да се стресираш предварително! Аз нямам деца, но си позволявам да давам съвети, понеже най-добрата ми приятелка тук, роди януари и прекара последните месеци от бременността в невероятен стрес, защото пък те правят основен ремонт на жилището си + живеят в Париж (тоест там това си подвиг, камиона задръства булеварда, трябва разрешително от кместството и тн вси4ко е страшно сложно, нищо 4е има правила ).
 По 4удо износи до карй и роди на термина, но лекарите и бяха казали 4е беб4о е стресиран! не успя дълго да разбере как да су4е , тя трябваше да му говори и обяснява защо мама е неспокойна. Според нея това е подействало. Сега беб4о е на 8 месеца и бяха на море с него; не е боледувал, спи цяла нощ. Наистина като живеем в градовете където и шумно, замърсено, трябва да ползваме взеки слу4ай за разходки, пътувания сред природа и тн  :D
Препрадка към следващата тема от поредицата:http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5739.0
и по следващата
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5914.0
« Последна редакция: Септември 04, 2006, 22:56:26 pm от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г