0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
astenozoospermia-моля за повече информация
« -: Август 02, 2006, 14:47:43 pm »
здравейте,знам че не е много опасно,но ако някой знае нещо нека да ми отговори.може ли да се помогне с някакви лекарства
*
Re: astenozoospermia-моля за повече информация
« Отговор #1 -: Август 02, 2006, 14:49:31 pm »
Напиши резултатите и къде е правена спермограмата.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: astenozoospermia-моля за повече информация
« Отговор #2 -: Август 02, 2006, 17:24:22 pm »
здравейте,знам че не е много опасно,но ако някой знае нещо нека да ми отговори.може ли да се помогне с някакви лекарства

Цитат
АСТЕНОЗООСПЕРМИЯ (гръц. astheneia — бессилие, слабост + зоо... + сперма; синоним — астеноспермия), намаление на количеството на подвижните форми, а също и скоростта на движение на сперматозоидите в еякулата. Количеството на слабоподвижните или неподвижни форми при това превишава 30%. Причините за астенозооспермията не са изяснени окончателно, но се предполага ролята на изменение на химическия състав на плазмата в спермата, снижения състав на въглеводороди или други енергетически вещества, също и намаление или изчезване на отрицателния електрически заряд на сперматозоидите, различни микроорганизми, особено микоплазмена инфекция. Причините могат да бъдат и различни нарушения на сперматогенезата, в резултат на което се образува не само по-малко колочество сперматозоиди (олигозооспермия), но и патологически форми, неспособни на пълноценно движение. Астенозооспермията може да доведе до стерилитет у мъжа, във връзка с което е необходима консултация с уролог, преглед и лечение.


Все пак под диагнозата астенозооспермия минават както леките така и тежките случаи. В смисъл може примерно да имате 48% подвижни или 25-30% или по-малко ....и за двата случая ще има диагноза астенозооспермия. Така че е добре да напишеш какви са показателите. Има вариант да се приемат антиоксиданти, витамини и други неща, но ефекта от тях е строго индивидуален и същественото подобрение не винаги е налице. 
*
Re: astenozoospermia-моля за повече информация
« Отговор #3 -: Август 07, 2006, 14:26:02 pm »
Благодаря за отговора!
Този път съм си вземала документите и бързам да напиша с/стите:
ОБЕМ   3,0ml
ВРЕМЕ НА ВТЕЧНЯВАНЕ   15 мин
ВИСКОЗИТЕТ   нормален
РН  7,5
КОНЦЕНТРАЦИЯ   71*10/6ml
ОБЩ БРОЙ          213*10/6
ПОДВИЖНОСТ
     ОБЩ МОТИЛИТЕТ               27%
     ПРОГР.МОТИЛИТЕТ ЗА 1ml   18%
МОРФОЛОГИЯ
    НОРМАЛНИ ФОРМИ              55%
    АБНОРМАЛНИ ФОРМИ           45%
КРЪГЛОКЛЕТЪЧНИ ЕЛЕМЕНТИ   ПОД1*10/6ml
АГЛУТИНАТИ   +++


СПЕРМОГРАМАТА Е НАПРАВЕНА В АГ ВАРНА
Re: astenozoospermia-моля за повече информация
« Отговор #4 -: Август 07, 2006, 14:36:13 pm »
Здравей, ние сме със същата диагноза, само че ми прави впечатление, че имате три плюса, което значи аглутинация, поне така знам. При нас плюса е един и ни препоръчаха инсе. Правили сме 4- сега чакам резултата от последната.Интересно защо никой лекар не е изписал лекарства на мъжа ми, само Трибестан, но това е билков препарат и до колкото знам не е много успешен. Къде правихте спермограмата?
*
Re: astenozoospermia-моля за повече информация
« Отговор #5 -: Август 07, 2006, 15:12:30 pm »
ЗДРАВЕЙ ZORI :D
НЯМАМ ПОНЯТИЕ КАКВО Е АГЛУТИНАТ,АКО СИ ЗАПОЗНАТА ПОВЕЧЕ-МОЛЯ ТЕ ОСВЕТЛИ МЕ!
МЕЖДУ ДРУГОТО ПРЕДИ 7год МЪЖА МИ СИ НАПРАВИ СПЕРМОГРАМА В НАШИЯ ГРАД,КЪДЕТО ВСИЧКО Е МНОГО СЪМНИТЕЛНО/ ПОНЕ ЗА МЕН/ И ТОГАВА ИМАШЕ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ- МОЯТА ГИНЕКОЛОЖКА МУ ПРЕДПИСА ПЪРВО .......НЕ СИ СПОМНЯМ КАКВО/НО ЩЕ СЕ ПОРОВЯ ЗА ДА ТИ КАЖА/ ,НАПРАВИХМЕ ОТНОВО СПЕРМОГРАМА И ПОКАЗАТЕЛИТЕ БЯХА СЕ ПОВИШИЛИ,СЛЕД ТОВА ПИ 2-3 мес.ТРИБЕСТАН-ОТНОВО НАПРАВИХМЕ ИЗСЛЕДВАНЕ-ОТНОВО МНОГО ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ.ТАКА,ЧЕ АЗ СЪМ ДОВОЛНА ОТ ТРИБЕСТАНА.
ДРУГОТО ЛЕКАРСТВО НЕ БЕШЕ НА БИЛКОВА ОСНОВА,ПОМНЯ,ЧЕ БЕШЕ СКЪПО-НО СИ ЗАСЛУЖАВАШЕ.УБЕДЕНА СЪМ МЕЖДУ ДРУГОТО,ЧЕ ТОВА ЛЕКАРСТВО НЕ СЕ ВНАСЯ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ БИ ОКОЛО ГОДИНА,ЗАЩОТО МЪЖА МИ РАБОТИ ВЪВ АПТЕЧЕН СКЛАД.
ПРЕЗ М.АПРИЛ 2006г НАПРАВИХМЕ СПЕРМОГРАМАТА ВЪВ ВАРНА/АГ-ИНВИТРО ЦЕНТЪР/ ПРИ ДОК.АЛЕКСАНДРОВ,ТОГАВА ГО ПОПИТАХ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ ЛЕЧЕНИЕ НА МЪЖА МИ,ТОЙ ОТГОВОРИ,ЧЕ МОЖЕ,НО В НАШИЯ СЛУЧАЙ ТОВА НЯМАЛО ЗНАЧЕНИЕ СЛЕД КАТО АЗ СЪМ С ЕНДОМЕТРИОЗА И ТО ЛЕКУВАНА-БИЛИ СМЕ САМО ЗА ИНВИТРО,НЯМАЛО ДА ИМАМ ШАНС ПРИ ИНСЕ.
Re: astenozoospermia-моля за повече информация
« Отговор #6 -: Август 07, 2006, 15:52:20 pm »

Сперматозоидните аглутинати са слепени сперматозоиди-могат да са от смесен тип, тип опашка-опашка или глава-глава. Ако не бъркам мисля че това означаваше. Лечението при мъжки фактор е бавно и несигурно. Понякога има положителен резултат от всичките антиоксиданти, хапове, билки и какво ли не още, понякога обаче нищо не става и положението или си остава същото или се влошава. Така че при този проблем всичко е строго индивидуално. Няма кой знае какви лекарства, които като с вълшебна пръчка да оправят показателите за съжаление. При нас лично след половин година лекарства по какви ли не схеми нищо не се получи и промяна нямаше никава. Даже някои от показателите станаха лошо с времето. Така че няма какво да се ослушвам и си мисля вече за ИКСИ.
zori 82, обикновено рядко се предписват някакви лекарства при мъжки фактор, защото е ясно че промяната трудно настъпва и всичко е свързано с време,нерви и донякъде пари. Изхода е някоя процедура АРТ в зависимост от показателите на спермограмата.
Re: astenozoospermia-моля за повече информация
« Отговор #7 -: Август 08, 2006, 21:45:30 pm »
Абсолютно си права!Нашата аглутинация е тип опашка-опашка и се чудя защо изобщо трябваше да правя 4 инсета, когато това си е за икси!При нас проблема дойде от некадърни лекари, след погрешно поставена диагноза/рак на белия дроб, а всъщност- двустранна бронхопневмония/, последваха два идиотски курса химиотерапия!!!В резултат на това е астенозооспермията.От тогава минаха 5 години, но подобрението е нулево.За наше успокоение поне имаме горе-долу достатъчно читави сперматозоиди.На нас ни казаха, че аглутинацията не се лекува, но организмът можел сам да се справи!Не знам вече нищо!