0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
От около година опитваме, а от около 6 месеца вече сериозно вися при гинеколожката.
В друга тема бях описала в какво се състоят "изследванията" и лечението ми досега, накратко:
досега е установила с преглед уплътнение в ляво, с УЗ това че имам фоликули изписа ми доуфастон след приема му, фоликула беше пукнат..
За уплътнението два антибиотика, които имали за цел да унищожат евентуално хламидия. (сега се питам защо просто не ме е изпратила да синаправя изследване) и нагревки. Хламидия нямам.
Каза ми че за да лекувам това уплътнение и предполагаеми сраствания отляво, мога да отида на калолечение по НОИ, но в картона ми писа един еднистен път, в който описа диагноза, която засъжаление не помня, а картона ми в момента не е в мен.., но касае горните неща.
Аз силон се съмнявах че това е достатъчно като "доказателствен" материал и отидох в НОИ за да попитам.
Лекаря от НОИ, който в рамките на разговора малко си противоречеше и не беше достатъчно ясен каза, че поне трябва да е писано няколко пъти и диагнозата да бъдела по-друга, като след 10 мин. развор каза че можело и еди каква си която беше същата, която преди това отхвърли като възможна вобще. И че било добре да имам и други документи от болничи изследвания и хоспитализиране.. обясних му че ако си направя цветна снимка за това няма да ме хоспитализират, каза че не знаел, говорел ми по принцип.
Въпроса ми е към онези, които са били приети в санаториум по НОИ с подобни симптоми (извинявам се пак че не пиша диагнозата, утре ще мога да я добавя):
Представихте ли други документи за доказване на диагноза освен личния картон /не говоря за стандартните формуляри на НОИ за кандидатстване за санатоиално лечение/
Ако е бил достатъчен само личния картон - как беше попълнен, задавам този въпрос за да изюркам съвсем конкретно гинеколожката си да попълни каквото трябва, защото тя изглежда засега си мисли че това е достатъчно.
Предварително благодаря
 
 
 
« Последна редакция: Юли 30, 2006, 12:31:30 pm от Lali »
*
Не мога да ти отговоря на въпросите ,мила, но ако питаш мен сменяй гинеколожката. Не може да те тъпче с антибиотик и да лекува нещо, което евентуално можело да имаш?! 8OЕдно изследване за хламидия е 17лв (без Здравната каса). Предполагам, че ти за антибиотик си дала повече и си се тровила излишно! Понеже тази гинеколожка ми звучи некомпетентно, намери специалист, той и ще знае какво да ти пише в картона и дали въобще имаш нужда от въпросното лечение...
Весчо, аз кандидатствах за санаториално лечение в Кюстендил с диагноза "стерилитет" на базата на следните документи:
- направление от личен лекар, където пишеше диагнозата
- цветна снимка
- епикриза от болницата, където преди 12 г ме оперираха от киста на яйчника.

В картона ми никъде не пишеше диагнози, лечения и т.н., защото съм ходила винаги на частно. Но лекарката в НОИ изобщо не погледна картона. Оказа се много мила жена и не ми задаваше въпроси и не се правеше на интересна.

Ти къде подава документи? Предполагам всичко зависи от мнението на конкретния лекар, който ги разглежда. Дано намериш начин да го убедиш да даде направление. Защото е пълно с хора, които просто си ходят от курортче на курортче за сметка на НОИ, а когато за някого наистина е необходимо, не може да се дореди  :x
*
Аз съм от Варна, така че ходих в НОИ-Варна.
Той всъщност каза че не му е проблем да ме прати на санаториум, просто можело от там да ме върнат с толкова малко документи.
След този постинг отидох при дургия лекар в НОИ-Варна, той ми каза че на него му е достатъчно това заключение записано вкартона ми с печата на гинекологжката за да ме прати и нищо по въпроса ще ме върнат ли.
Благодаря за съветите ..
Всъщност тя ми дава антибиотика и иска да ме парти там за да излекува наличното уплътнение и "предполаемо"-то срастване.
Дори да няма срастване тя иска да излекува уплътнението от някогашна настинка.