0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    геал

gonal-f i folieva kiselina
« -: Юли 27, 2006, 05:23:01 am »
здравеите момичета :)
моля дайте ми съвет,какво мислите...
ще се опитам накратко да разкажа.
от 3 години се опитваме за забременея, без никакъв резултат.
наскоро се започна и ходенето по лекари.
спермограмата е горе-долу добре, някои фактори малко под нормата, но нищо критично. При мен поне 1-та тръба е отпушена, другата не можаха да разберат, стана някакъв фал по време на прегледа, нещо се спука, ужасно боля, и другата така и не знам. Засичала съм си овулациа с тест, нямам преглед, но все си мислия че имам. Направихме 1 инсеминаця с мини стимулаця (2 инжекции гонал-ф), без успех. От стимулацията бях направила само 2 фоликула, и то малки(17 и 12). Мисля 4е на първоначалния преглед (3 ден от цикъл) изобщо нямах фоликули. Междувременно започнах да пия фолиева киселина по собствено решение от 1 седмица. Предстои ми 2-ра инсеминация със силна стимулациа (12 инжекции гонал-ф). Обаче отивайки на първоначалния преглед вече имах 2 фоликула (16 и 10) на 4-ти ден от цикъл. Това мисля че е добре, но не знам дали не стана от фолиевата киселина. Лекарите се зачудиха, но решиха да продължим по плана. Само 4е сега ме е срах да пия фолиева киселина, да не би да направя хиперстимулация. Мислите ли че има връзка между 2-те, дали е безопасно да ги пия заедно. Моля не се сърдете ако въпроса ви се стори безмислен, ве4е какво ли не ми минава през главата, сигурно половината неща са пълни глупости.... Възможно ли е от фолиевата киселина за 1 седмица да се получи такава драстична промяна във фуликулите? 
Мерси на всички предварително.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: gonal-f i folieva kiselina
« Отговор #1 -: Юли 27, 2006, 07:10:53 am »
Спокойно можеш да си пиеш фолиева киселина!!!!!!Дори вече е почти задължително преди забременяване!!!
Фолиева киселина и хиперстимулация нямат никаква вързка!!!!!!

Успех в процедурата и дано скоро да се похвалиш с положителен резултат!!! :D
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Re: gonal-f i folieva kiselina
« Отговор #2 -: Юли 27, 2006, 08:13:49 am »
Мила Геал,

постинга ти звучи толкова объркано:(. И аз като Ади смятам, че нямаш абсолютно никакви основания за притеснение, че от фолиевата киселина ще се получи хиперстимулация. Продължавай да си пиеш, аз я пия от 2 години без прекъсване почти и нищо ми няма:). Искам да те попитам няколко неща, ще се радвам да ми отгвориш. На теб с цветна снимка/хидротубация или по др. начин ти провериха проходимостта на тръбите, защото това с "пукването" на нещо доста ме озадачи и не ти ли каза лекарят ти след пороцедурата какво е състоянието на тръбите, ами ти си гадаеш или просто аз не съм разбрала? А ти къде правиш инсетата?
Пожелавам ти успех от цялото си сърце:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: gonal-f i folieva kiselina
« Отговор #3 -: Юли 27, 2006, 08:32:41 am »
Фолиевата киселина няма никакво отношение към яйчниковата дейност.
Хормонални изследвания прави ли преди стимулацията?