0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тест за овулация?
« -: Юли 26, 2006, 14:54:12 pm »
Здравейте момичета, май имам овулация, :ask: не смея да го твърдя със сигурност, защото втората чертичка е изключително бледа.Имате ли представа дали въпреки всичко мога да считам теста за положителен.
Много се вълнувам защото от 5 години нямам овулация и се боря с това.
  :crossfingers:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Тест за овулация?
« Отговор #1 -: Юли 26, 2006, 14:56:14 pm »
Втората чертичка трябва да е същата или по-тъмна от контролната. Само тогава тестът е положителен.
Обаче продължавай и следващите дни с тестовете.
« Отговор #2 -: Юли 26, 2006, 14:58:31 pm »
vkt, на теста за овулация изрично пише, че е положителен, ако втората чертичка е по-наситена или поне със същия интензитет като контролната. Но все пак наличието на втора чертичка може и да означава, че пикът на LH (хормонът, който тестът регистрира) наближава. Продължи с тестването и следващите дни, докато и втората чертичка стане толкова наситена както първата. Тогава можеш да си сигурна, че е имало пик на LH, което не значи, че си имала овулация, а само предполага. За да си сигурна, трябва да се проследи с УЗ дали имаш фоликул и дали той се пука след пика на LH.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Юли 26, 2006, 15:03:04 pm »
За съжаление бледата втора чертичка не е показател за овулация. :(
*
« Отговор #4 -: Юли 26, 2006, 15:06:20 pm »
Много ви благодаря момичета.Ще продължа с тестовете.Лошото е,че доктора ми е в отпуск този месец и няма как да ме види на УЗ. :(
« Отговор #5 -: Юли 26, 2006, 15:13:53 pm »
Стскам ти палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: Успех!
*
« Отговор #6 -: Юли 26, 2006, 18:10:10 pm »
 :bighug: Мила, и аз го имам този проблем Установих, че когато и да напрявя тест за ову (дори в дните на лелката) винаги имам и втора черта. Понякога е дори със същата наситеност като контролната и то в дни, когато със сигурност не съм в ову. Явно тестовете при мен не вършат никаква работа. За това пък температурният метод е сравнително точен. Едиственият му недостатък е, че дори в месеците когато нямам ову пак ми се покачва температурата :(. Само дето не мога да разбера точно дали овуто е в деня на покачванто на температурат или малко преди това!?
*
« Отговор #7 -: Юли 26, 2006, 19:59:24 pm »
Lan явно при мен случаят е друг, защото аз за първи път имам втора чертичка изобщо.Досега като съм правила тестове за овулация ми е излизала само една чертичка, а от втора не е имало и следа, затова толкова се зарадвах, като видях втора чертичка (макар и доста по-бледа от контролната), че накарах мъжа ми да потвърди дали и той вижда това което и аз.Ще продължа да си правя тестове до края на седмицата и се надявам цвета на чертичката ми да стане по-наситен.
Отново ви благодаря за споделения опит.
« Отговор #8 -: Юли 27, 2006, 10:57:36 am »
vkt, а сигурна ли си, че правиш тестовете в подоходящото време? Може просто да пропускаш момента. Опитай да започнеш тестването по-рано и да продължиш до по-късно, ако трябва.
« Отговор #9 -: Август 20, 2006, 09:14:07 am »
Момичета,възможно ли е да не настъпва ову,а да имаш симптомите на овулация всеки месец/напрежение в яйчниците,болезнени гърди и др./?  Благодаря предварително !
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Август 20, 2006, 10:15:23 am »
Момичета,възможно ли е да не настъпва ову,а да имаш симптомите на овулация всеки месец/напрежение в яйчниците,болезнени гърди и др./?  Благодаря предварително !
Възможно е.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #11 -: Август 21, 2006, 08:08:21 am »
 :(
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.