0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност с оводонация
« -: Септември 23, 2021, 18:50:05 pm »
Добър вечер на всички,
Бих искала да ви разкажа за загрижеността, която изпитвам към моя много добра приятелка, която се опитва да забременее от една година, но не може да го направи. Последният тест за бременност, който си направи, беше преди два месеца, и оттогава нищо, тя продължава да опитва, а преди няколко дни ми каза, че в няколко клиники, в които е била, са направили тестове и са установили, че няма достатъчно яйцеклетки, за да създаде ембриони, тъй като нито една от тях не се опложда, няма оптимален яйчников резерв и фоликулите й не са достатъчно количество.
При втория опит в друга клиника й беше дадена нова стимулация, но тя не отиде за пункция.
Тя е доста притеснена, така че започнах да търся повече клиники, където да й се помогне.
Попаднах на клиниката "Асибадем" в София, отидохме там, и след още тестове в крайна сметка я информираха за възможността да има дете чрез донорство на яйцеклетки, тъй като не може да забременее със собствените си яйцеклетки.
Не знаем много за тази тема, така че ако някой може да ми разкаже за опита си в клиниката Acibadem, ще съм много благодарна, тъй като съм чувала, че това е клиника с добър процент ефективност.
Ще трябва ли да й се направят още изследвания, как стои въпросът с донора и самия процес?
Има ли, може би, друга клиника, която практикува същите процедури, за да може да се сравни?

Благодаря Ви предварително за отговора!
Re: Бременност с оводонация
« Отговор #1 -: Септември 28, 2021, 18:12:07 pm »
 Ivankaa32,   бихте ли обяснила какво имате в предвид от:
"...При втория опит в друга клиника й беше дадена нова стимулация, но тя не отиде за пункция.... "
И като не отиде на пункцията какво се случи със стимулацията  ѝ и с фоликулите   ѝ...???

p.s  Какво е оводонация?
*
Re: Бременност с оводонация
« Отговор #2 -: Септември 29, 2021, 06:11:11 am »
Предполагам, че е донорство на яйцеклетки това, за което говори дамата.

Re: Бременност с оводонация
« Отговор #3 -: Октомври 08, 2021, 12:37:52 pm »
Поради ниския й яйчников резерв, трябваше да се подложи на лечение с донорство на яйцеклетки. Тъй като нейните яйцеклетки не бяха достатъчно качествени, трябваше да избере това лечение и донорски яйцеклетки. Тъй като нейният фенотип е малко характерен, личната й клиника Асибадем бързо се свърза с банка за яйцеклетки, с която работи, за да й намери донор. След по-малко от месец тя успя да започни подготовката на ендометриума и да прехвърли два ембриона. Единият от тях се оплоди, и сега е бременна в 16-ата седмица!!  :)
Re: Бременност с оводонация
« Отговор #4 -: Октомври 08, 2021, 12:52:22 pm »
Да, въпроса става за донорство на яйцеклетки, това е много ефективно лечение при жени с нисък яйчников резерв или недостатъчно качество на яйцеклетките. При това лечение се използват донорски яйцеклетки със сперматозоидите на партньора ви, за да се постигне оплождане. При това лечение се спестява пункцията на яйчниците и тяхното извличане, а трябва само да се извърши подготовка на ендометриума, за да се провери дали ендометриумът ви е готов да приеме ембриона. Препоръчвам ви да потърсите клиника, която си сътрудничи с Овобанк, това е банка за яйцеклетки, която разполага с голямо разнообразие от донори, от всички раси, фенотипове...В коя клиника сте?
Re: Бременност с оводонация
« Отговор #5 -: Октомври 15, 2021, 11:12:32 am »
Здравейте!

Препоръчвам Ви клиниката Олимед, във Варна, извърших лечението си там след няколко неуспешни опита и съм бременна в 7-ия месец и половина!!! :)
Re: Бременност с оводонация
« Отговор #6 -: Октомври 26, 2021, 18:51:26 pm »
Здравейте!
Чувала съм от моя страна за клиниката Олимед, и за Асибадем също, и двете извършват третиране чрез донорство. Интересувам се от темата, тъй като преди няколко месеца си направих изследвания за плодовитост и резултатите не бяха много задоволителни. Показателят на антимулерина е нисък, затова ми казаха, че мога да опитам със собствен материал, но ще ми е трудно.
Докторът ми каза, че мога да забременея по този начин, чрез донорство на яйцеклетки, но много ме е страх детето да не прилича на мен, а и не знам как стоят нещата с избор на донор. Вие какво мислите по този повод?
Re: Бременност с оводонация
« Отговор #7 -: Ноември 26, 2021, 19:11:37 pm »
Здравейте, разбирам Вашата грижа, но за щастие мога да Ви кажа, че снахата на една моя позната премина през този процес на оплождане в Асибадем, момичето е на 1 година и половина и има все повече от нея. Не си мислете, че тя ще прилича на съпруга ви и на донора, в клиниката й обясниха, че това не е така...Обясниха й относно епигенетиката, проучвания, които показват, че бебето наистина може да наследи нещо от бременната майка.
По време на нейния процес, тя се заинтересува много от тази тема и лекарят й обясни, че въпреки че генетичната информация на ембриона идва от донора, майката може да модифицира тази генетична информация, тъй като някои молекули от ендометриалната течност, са тези, които предават информация от майката на ембриона. Асибадем й предлага и възможност на разпознаване на лица чрез приложение, и търси най-близкия донор. Момичето има прилика по формата на очите и носа, срахотна е!   :heartbeat:
Ако желаете, мога да попитам познатата ми за повече информация, и ще Ви я препратя за да се информирате по обстойно.

Желая Ви всичко най-хубаво.
Поздрави.
Re: Бременност с оводонация
« Отговор #8 -: Март 10, 2022, 18:16:24 pm »
Здравейте на всички вас. Искам да споделя проблема си...Опитвам се да забременея от 3 години и няма начин.. Опитахме с инвитро, в клиника в Кипър, в Турция, в България... Вече съм малко уморен от всичко това.Аз съм на 44 години и имам нисък яйчников резерв. Следващата седмица имам среща в Майчин дом...За момента ще започнем с някои тестове и избор на донор. Надявам се най-накрая да имам късмет  :oops: