0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мнение за графиката ми
« -: Декември 27, 2019, 09:45:19 am »
Здравейте. Честита Коледа и щастлива Нова Година пожелавам на всички. С мъжа ми правим опити за бебе от няколко месеца. Този месец реших да си меря базалната температура. Много четох,но нещо не мога да разбера кое точно показва овулацията ми. Мисля си,че не е чак толкова зле щом температурата ми е почти 37 градуса. Благодаря предварително.
Re: Мнение за графиката ми
« Отговор #1 -: Декември 28, 2019, 07:01:19 am »
Май вече никой не отговаря в тази тема,но аз все пак ще питам. Вече трети ден ми отчита една и съща температура и не знам какво означава това.  :(
*
Re: Мнение за графиката ми
« Отговор #2 -: Декември 28, 2019, 09:17:46 am »
Здравейт, това че температурата е една и съща или се мени няма някакво обяснение и значение. Трябва просто температура след овулацията да е по-висока с поне 0.2 от тази преди овулацията. При теб първата фаза на цикъла е малко колеблива, имаш и някакво необичайно кървене. Открила ли си причините за това? Също ако например имаш ПКЯ или си на някаква стимулация, базална температура не се мери, защото не е показателна.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Мнение за графиката ми
« Отговор #3 -: Декември 28, 2019, 09:40:33 am »
Първо благодаря за отговора. Нямам ПКЯ и не съм на стимулация.  Стойностите в началото повече отдавам на това,че може да не съм мерила правилно. Кървенето представлява по-скоро зацапване. То ми се получава от около година всеки месец и лекаря ми каза,че не е проблемно. То се получава винаги няколко дни преди предполагаемата овулация.
Честно казано мен повече ме притеснява това,че температурата ми след овулация не е много по-висока и че трети ден е без никаква промяна.
*
Re: Мнение за графиката ми
« Отговор #4 -: Декември 28, 2019, 10:01:47 am »
Аз имам в момента зацапване, но след като е минала овулация. Няма такова нещо като нормално кървене между цикли.
Има няколко възможни причини за това:
Хормонален проблем
Инфекция (хламидия, Уреаплазма, микоплазма)
Полип
Изчерпване на яйчниковия резерв
Кисти

С репродуктивният лекар започнахме да изключваме чрез изследвания  една по една опциите. В общия случай е хормонален проблем, но която и от изброените опции да е, всяка една пречи по един или друг начин на забременяване или на самата бременност. Ако не са проверени при теб, според мен е редно да се обърне внимание. 1 година кървене не е за подминаване.

Иначе самата стойност на БТ след овулацията не се вдига постоянно. Стига до една стойност и горе долу си я държи. Може един. Ден да се вдигне с 0,1, но на другия може да падне с 0,2. Стои си горе долу в някаква граница. При теб първата фаза на цикъла доста колеблива, може и от кървенето да е. На 7 ден от предполагаемата овулация може да си изследваш Прогестерон, за да си сигурна, че е имало овулация.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Мнение за графиката ми
« Отговор #5 -: Януари 09, 2020, 11:33:00 am »
Здравейте! Може ли да помоля, да погледнете и моята графика? Благодаря!  :)