0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #40 -: Март 05, 2020, 16:56:12 pm »
Благодаря, Павла, ще пробвам и това сиропче. Нали може и за малки бебета?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #41 -: Март 05, 2020, 17:15:52 pm »
В аптеката ми го препоръчаха от раждането. Така че може. Дано да помогне.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #42 -: Март 05, 2020, 17:42:28 pm »
Аз за клизмите много мога да говоря и то като страната “бебе”. И на майка ми се й казали, че няма привикване и затова моя милост вече 38 години не знае какво е нормално ходене до тоалетната. Ходя без проблем само като съм бременна.
Червата привикват на клизмите и защо да работят като има кой да върши работата вместо тях, та става лениви. Точно това се е получило при мен.
В Англия също смятат за проблемно изхождане такова след 5-ти ден. Дотогава е нормално, това за АМ, но пък малката е на АМ, което принципно създава много проблеми с колики и изхождане.
Аз лично, въпреки че съм противник на водата преди 6-ти месец, бих предпочела даване на  вода пред клизма.

Моята щерка преди да опита мляко след раждането, първо опита антибиотик. Първите две седмици от живота си беше на два много силни антибиотика. И мога да кажа, че едва ли е кърмена повече от 2 пъти.
Имаше ужасни убийствени колики 24 часа в денонощието. Има две неща, които пробвах, но го направих едновременно и не съм сигурна кое проработи, но коликите спряха в рамките на 24 часа и не е имала дори при захранването. Едното беше да сменя АМ с козе, а другото пробиотика Бифидус на АкваСорс.

И това, което е казала Павла - два пъти не си повярвах на интуицията, а се оказа че е била права. Затова винаги, ама винаги й вярвам. Що се отнася до дъщеря ми или бременност, винаги е била права.

В Англия захранване се препоръчва на 6 месеца без значение дали детето е на кърма или АМ. Даване на вода при хранене с АМ не се препоръчва.
Аз вода не съм давала и пробвах да захраня на 6 месеца. Детето отказа и реално беше захранена на 7 месеца и половина, като до година и два месеца нямаше нито едно заместено хранене. Тук съм се водила изцяло по нея. Сама спря АМ на година и девет месеца. Също сама спря нощното хранене и сама определяше колко пъти да се храни и с по колко АМ. Тоест беше на поискване, нищо че е на АМ. Относно това бях подкрепена от лекарите.
Аз лично като съм ходила на разни училища за родители, знам че бебето трябва да може да седи стабилно само, за да бъде захранено. Тогава храносмилателната система е готова за твърда храна.
Също ме предупредиха въпреки нейното желание да бъде седнала, да не я подпирам с възглавници и т.н.преди да й стане време затова, но сега не помня колко месеца бяха. Но не е нещо по 4 със сигурност, защото помня че тя искаше да е подпряна още на 2 месеца. Процеса по заставане в седнало положение трябва да се случи естествено, тоест тя сама да може да се поставя в него.

Леле, колко много писах. Спирам, адиос  :D

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #43 -: Март 05, 2020, 18:02:04 pm »
Аз също храня на поискване. Симеон беше изцяло на АМ без проблеми с изхождането и колики, а Борис отначало изцяло кърмене, а сега смесено с тенденцията към изцяло АМ да мине, има колики, но са ок. До детето си е,  а и то си казва всичко. Просто отнема време да се научим да ги 'чуваме'.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #44 -: Март 06, 2020, 14:04:55 pm »
Здравейте, имам едно притеснение последно време с малкия...Той е на 5г и 4м, но в групата в градината е един от най-малките /другите са на 6г +/. Като материал знае това, което се изисква за възрастта, но откъм поведение имаме големи проблеми. В нас е кротък, добър, играе, шавлив е, не стои мирен много-много, но не е никак проблемен. Виждаме се с други деца, излизаме постоянно и ходим на различни места, но си се държи сравнително добре - не се тръшка, няма истерии, слуша. Но госпожите от градината казват, че оставим ли  го там - крещи, събаря на децата играчките, не иска да сяда на стола, даже не спи на обяд /а той си спи по 2-3 часа без проблем по принцип/ и дори обсебва  някои от децата. Дори е имало случаи, когато му кажат да не прави нещо - и той нарочно го прави... Психоложката от градината го наблюдава, но  не може да даде обяснение. Стигнахме до там, че му спрях витамините от 3 седмици /пие витамини  от група B/, купих хомеопатични капки успокоителни, но засега не виждам ефект.  :? Уикендите ще направим обследване при психолог, да видим дали ще каже нещо, с което да ни помогне. Ходихме и на детски психиатър, но тя не вижда проблем, защото там се факто се държи добре...Какво ще ме посъветвате?
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #45 -: Март 06, 2020, 16:12:47 pm »
Възможно е в градината да има някакъв проблем, може би отношение от другите деца или учителите, което го кара само там да променя поведението си.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #46 -: Март 09, 2020, 09:44:24 am »
Аз също мисля, че проблемът е в градината, учителки или друго... там.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #47 -: Март 09, 2020, 12:42:46 pm »
Аз бих търсила проблем в заобикалящата среда - учителки, градина, поведение на друго дете. Щом поведението на детето е различно там, то значи и проблема е там.
Пробвали ли сте, вие родителите да говорите с детето и да питате има ли проблем и какъв е?

26.09.2019
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #48 -: Март 09, 2020, 13:44:02 pm »
Здравейте,
Благодаря за мненията. Оказва се като че ли, че в градината има някакво разминаване по въпроса - например едната госпожа казва, че не е спал и е дразнел децата, другата каза, че е слушал, писал и спал  8O  8O  8O , а това за един и същи ден. Според мен, понеже още не може да си изразява добре, и се бута при децата и понякога им  разваля играта, те го гонят и той тогава пък не иска да се махне и става една какофония.
Питала съм го защо се държи лошо, той казва , че е слушал и че има деца, които му развалят неговите постройки от кубчета, например.
Говоря постоянно с госпожите и ги помолих да ми снимат с клипче "лошото държание", за да знам поне в какво се изразява, защото те самите си противоречат.
Ще видим тази седмица, живи и здрави, как ще бъде и ще продължавам да настоявам да разуча докрай какво точно се случва.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #49 -: Март 09, 2020, 14:00:33 pm »
Децата са нетолерантни. Ние като вид сме такива, но моралните норми ни правят да се съобразяваме с околните. Детето има проблем, който идва от това, че е най-малък. Явно е отхвърлен от средата там, а учителите не правят нищо, за да му помогнат да бъде приет. Нормално е да има поведение 'извън нормите' щом не е приет. А като и не бива оставен сам за се забавлява- тогава е нормално да е фрустриран, изнервен и да отказва да прави, каквото се очаква от него. Това е вид протест.
Говорете с учителките дали има възможност да си наблюдавате детето за някой час, но без той да вижда. Ако изглежда объркан, значи проблемът са учителките, а ако има поведението, което описват учителките- проблем са децата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #50 -: Март 10, 2020, 08:03:59 am »
И според мен е учителки и деца проблема.

След слагане на стремената от търкането на кожата и от запарване Габи се обрина жестоко.Мазахме с какво ли не, накрая овладяхме, но беше ужасно.Почти цялото и телце беше на пъпчици, зачервено и раздразнено.А сгъвките зад коленцата се бяха подсекли много сериозно.

Другата седмица трябваше да сме на консултация, но с тАя Корона не знам как ще е.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #51 -: Март 10, 2020, 09:43:48 am »
Маги, някаква пудра дали няма да помогне или подложки да измислите.

Има ли паника в Плевен? На фона на ужасната грипна епидемия, коронавирусът може да остане незабелязан.
Тук, за да избегнат паниката с много заразени, просто спряха да изследват. Проверяват само тежко болни.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #52 -: Март 10, 2020, 10:11:37 am »
Ужасно е, когато толкова малки човечета страдат по какъвто и да било начин ☹️ Маги, на Дари и бяха изписали някакво мазило, което се прилага за 5 дни, за обривите. Дано сте овладели нещата и да не се налага, но, ако ти трябва мога да погледна как се казва.
Аз също трябваше да я водя на консултация тази седмица, но мисля да изчакам поне този грип да се разкара.
Маги, вие направихте ли им първата ваксина (без тези при раждането де)?
И като цяло, тези които вече са я правили, как я понесоха бебчетата?
Нейните нали ги отложиха, но мисля като навърши 4м. да ги започнем и тъкмо да е преди започването на захранването, че до колкото знам не е добре да са едновременно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #53 -: Март 10, 2020, 10:30:24 am »
От хепатитната Симеон вдига леко температура и му остава по -дълго надуто. Иначе всички ги понася добре.
Тук няма значение захранването с ваксините. При положение като при Дари, бих гледала да има да има 2 седмици от захранването.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #54 -: Март 10, 2020, 10:46:52 am »
Направихме им първите и вдигнаха Т и двете.Габи повече вдигна Т, Ади вече вечерта и беше по-ниска.Надуха им се крачетата леко.Аз взех Куул пач, за мястото на убождането, а вечерта им дадох Панадол.

И аз бих правила захранване и ваксини с 2 седмици разтояние.Мише, говори с още един лекар за това захранване ранно.Точно за бебе с гастро проблеми не знам дали е удачно, казвам го сериозно, не се заяждам.

Иначе на Габи и изписаха първоначално Тридерм по веднъж на ден мазане за 5 дни и после пудра.Също и обилно мазане с по-мазен крем на цялото тяло и самите каишки ги облякохме в тензухени пелени.Днес трябва да се чуя с доктора да видим как ще се срещнем да я прегледа контролно.

Абе да ви кажа с тоя Корона вирус, народа откачи.Липсват елементарни лекарства по аптеките, санитарните материали са на свършване.Все едно никога не са купували препарати за чистене???Аз взимам големи пакети тоалетна и домакинска хартия, че ми е лесно и имаме, АМ също взехме на скоро голяма кутия и това не го мисля, памперси имаме също, но аз по принцип така пазарувам, да имам за дълъг период.Но вит. Ц и Д е изчерпан, мултивитамини никакви няма, пробиотици също.Парацетамол няма в някои аптеки  8O

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #55 -: Март 10, 2020, 14:14:04 pm »
Маги, изобщо не го приемам като заяждане, защото аз самата постоянно мисля кое би било по - правилно. Но и педиатъра, който е с доста стаж и уж има само добри отзиви за него и гастроентеролога казват ранно, за да намали по - бързо АМ, което явно не и влияе добре. По принцип бих я завела на още един гастроентеролог, но нямам препоръки за никой конкретен тук. А и го има момента, че колкото лекари, толкова и мнения. Поне до сега само съм се обърквала повече като съм обикаляла по кабинетите.
Иначе кремчето май беше същото, което и вие сте ползвали.
За интервала от ваксината до захранването също мисля да е около две седмици.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #56 -: Март 10, 2020, 15:00:33 pm »
Привет мами. Присъединявам се и към тази темичка.
Бебка е добре. Изпи един антибиотик в болницата заради някаква инфекция. Вкъщи сме си. Май успявам с кърменето за сега. Само на кърма е. В началото я дохранвах с изцедена кърма след това спрях. Мисля че си се наяжда. Беше качила за няколко дена. Роди се близо 4 кила. Смъкна 300 грама в болница, но сега си качва. Май почват коликите да ни мъчат. От време на време пропуска някое спане. Придремвах, реве, пак придремва, но накрая ядем по рано че ще си изяде ръцете иначе. Гледам да спазвам някакъв график горе долу. Има нощи в който спи от 2 до 7, но има и нощи в които се буди към 4 и и давам да цока.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #57 -: Март 10, 2020, 18:55:44 pm »
Слънцемое, дано да хродължава да си спи.

Мише, решението ще си го вземеш ти, но при алергия към млякото препоръчват късно, еднокомпонентно захранване. Така или иначе на 4м няма да замести хранене. С какво с малко картоф и морков ли? Тя не е ли на специалното АМ, които се изписва с рецептурна книжка?
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #58 -: Март 10, 2020, 19:19:30 pm »
Да, Павла, на него е, но продължават да и излизат обриви. Ту изчезват, ту се появяват. А защо не се препоръчва ранно захранване, поради увеличен риск от алергични реакции ли?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #59 -: Март 10, 2020, 19:43:50 pm »
Да. Бях чела препоръки. Ще си опитам да ги намеря на английски.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.allergyuk.org/assets/000/001/207/Cow%27s_Milk_Free_Diet_Information_for_Babies_and_Children_original.pdf%3F1501228993&ved=2ahUKEwio1duFuZDoAhWmA2MBHXbSALYQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw1-DxEyqxUiAvmllqmGKK_d&cshid=1583861926598

Има и на френски от здравната каса и министерството. Препоръките са подобни- около 6м, но не преди 4м. Дневен прием на около 600-800мл мляко до 1г, защото при алергия няма от къде да си набавя микроелементи и калция основно.

Да не би да има и други алергии- прах, перилни препарати, влага и тн?