0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #20 -: Февруари 22, 2020, 14:04:53 pm »
При нас коликите почнаха малко след като ни изписаха. И сега е майко мила. Каквото и да дам не действа. Пък с кърменето какво е. Слагам на едната, суче каквото суче, изправям го да се уригне и като видя че почва да търси, хайде на другата. Ама докато захапе и става един рев, едно давене и така поне 10мин докато го накарам да сукне. Ама мъчим се, като имам кърма, трябва да я оползотворя 😀
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #21 -: Февруари 22, 2020, 15:55:45 pm »
Щом имаш кърма ще се натъманите, спокойно.Да ти кажа е сега са на 2 месеца и половина през друг етап с кърменето минаваме, като скачени съдове сме, ядат през 30 минути, все не им стига, а кърма имам.

Моите госпожици се заглеждат вече, активната гимнастика им е интересна.обичат да им пусна музика и да слушат, успокояват ги някои детски песнички.Ади много обича шезлонга с вибрация :) а Габи люлката.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #22 -: Февруари 22, 2020, 16:47:36 pm »
Лазар все още се оглежда и се обръща по посока на някой шум, който е привлякъл вниманието му. Вторачва се и в силуета ми, абе голям е цъкльо 😀 Пък се приспиваме с едно приложение, на което му пускам прахосмукачка, почва да се кокори и след това се унася.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #23 -: Февруари 22, 2020, 22:36:15 pm »
Маги и ние сме на същата вълна, плюс много гукания, най - различни звуци и усмивки 😁 Но болката я мъчи постоянно 😔 Дано мине като навърши 3 месеца 🤔
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #24 -: Март 02, 2020, 10:55:39 am »
Да пиша да знаете, че не сте сами ако ви се случи.На Габи и се налага да носи Стремена на Павлик.След доста поредни прегледни при ортопед и на двете девойки.Правене на гимнастика, слагане на два памперса, за да се разтворят добре ставите, при Габи лявата тазобедрена става се оказа на ръба.Днес доктора и сложи стремена на Павлик и иска след седмица да я види.Според него бързо ще се оправи, но не иска да рискува и да останем само с гимнастика и да не даде ефект.
На мен всичко ми звучеше много страшно и бях в тих ужас какво се случва с детето ми.Днес като и сложи стремената установих, че е изключително леко това което става и ще и бъде неудобно, да.Но ще се справи и тя и ние.Важното е като порасне да може да тича и играе без проблеми!

В заключение:
Ходете на всички полагащи ви се по каса прегледи и то при добри специалисти!Някакъв проблем хванат в толкова ранна възраст може да се коригира и да се излекува или минимализира!Ако не сте сигурни в доктора потърсете второ мнение!

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #25 -: Март 02, 2020, 11:06:21 am »
Маги, хич не се шашкай, наистина не е страшно това и е лесно коригируемо. Племеницата също носи, нищо й няма. :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #26 -: Март 02, 2020, 11:45:36 am »
Габи, а и вие ще се справите. Каква е диагнозата? С каква луксация е?
Хубавото е, че се оправят напълно без други интервенции.

Аз доста се притеснявам с тези прегледи. Тук няма нищо- нито интернист, нито ортопед, нито изследвания, нищо. Отиваш си при лекаря, който най-често е общопрактикуващ и това е. Ние поне се добрахме до педиатър.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #27 -: Март 02, 2020, 13:45:23 pm »
Дисплазия на лява тазобедрена става, ако правилно го запомних.Лявата става на детето не е развита до край, има някакво ръбче, което при Габи го няма.
А нашата бандитка успяла да си измъкне и двата крака от каишите и рита ли рита на воля  :lol: е сега я затегнах пак.Надявам се този път е както трябва.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #28 -: Март 03, 2020, 17:10:05 pm »
Браво на бебчовците че растат здрави и лъчезарни. Маги това се среща юри много бебета и когато се хване на време лесно се коригира. Моята принцеска на 29.02 стана на 4м. Колко бързо минаха. Вече си похапва и по малко пюре от картоф. От утре ще добавя и малко морковче. Правя си ги вкъщи поне да знам какво има в тях.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #29 -: Март 04, 2020, 14:55:37 pm »
Маги, неприятно звучи, но поне ще даде добър резултат без да се налагат инвазивни процедури и пожелавам да е скоро. Ние като ходихме на ортопед,той обясни точно това, пее важно до 14-та седмица на детето да се заведе на профилактичен преглед, защото до тогава почти всичко може да се коригира доста леко и лесно.
Еличка, честита месечинка. Вие от навършването на 4м. ли започнахте захранването и как ти каза педиатъра да процедираш? Аз също по това време ще я захранвам.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #30 -: Март 04, 2020, 18:38:33 pm »
Защо захранвате толкова рано?Червата им тъкмо са започнали да си почиват от коликите и вие ще внесете нови елементи и пак ще започнат проблеми?На 4 месеца се препоръчва захранване на деца който отказват да пият мляко или имат други проблеми.Препоръката на СЗО е около 6-ти месец.И най-вече следете децата си.
Моника на 5,5 месеца следеше храната ни с очи и мляскаше като ядем.Тогава и я захраних.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #31 -: Март 04, 2020, 19:00:22 pm »
Аз съм на мнението на Маги. Също и на 4м не могат да седят и ядат полегнали, което увеличава риска от задаване.
Симеон към 5м започна да проявява интерес и 5,5м го захраних също. Преди 5м, поне за мен, е много рано.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #32 -: Март 05, 2020, 09:04:01 am »
На нас гастроентеролога ни каза, че е по - добре, защото има алергия към белтъка на млякото, запек, вече от два месеца е почти постоянно на клизми, броени пъти е акала сама и рефлукс. Отделно педиатъра, при когото ходим си прилага ранно захранване по принцип. Иначе преди проблемите, които и се появиха също мислех към 6-ти месец да захранвам.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #33 -: Март 05, 2020, 09:33:44 am »
Захраних на 4м по препоръка на педиатъра, тъй като е на АМ. Колики не е имала. Започнах захранването с картоф, след това добавих морков. Приготвям си и пюретата в къщи, като към сварените зеленчуци добавям 1 лъжица АМ. А колкото за задавянето не я храня пошулегнала, а подпряна на възглавница. Тя от 3м възраст започна да се опитва да се изправя като ми хване пръстите и като я подпра на възглавницата си е стабилна. Почти всички педиатри препоръчват захранване на 4м възраст, ако бебето е изцяло на АМ, освен ако не е имало много тежки колики.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #34 -: Март 05, 2020, 10:39:21 am »
Съжалявам Еличка, но тези педиатри дето препоръчват на бебе на АМ захранване на 4 месеца, не четат нова медицинска литература.Но ти избираш разбира се!

Мише, при вас наистина са се натрупали доста проблеми.Само да кажа, не се надявай на редовно изхождане със захранването, даже обратното.Дори с редовни пюрета от синя слива и тиква, в началото докато корема свикне с новата храна се получава запек т.е. детето започва да ака още по-трудно и то твърдо.Колкото до клизмите, имам познати при които децата, макар кърмени, бяха с трудно изхождане докато не проходиха.Доколкото знам ходенето, клякането и качването на стъпала са свързани с волевото изхождане.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #35 -: Март 05, 2020, 11:33:54 am »
Симеон беше на АМ. Дори тогава не се препоръчва преди 5м.

Мише, истински запек ли има или нередовно изхождане? Вода даваш ли или някакъв чай от тези за колики примерно, че имат разхлабващ ефект?
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #36 -: Март 05, 2020, 11:34:32 am »
Ех, Маги, точно на това се надявах, а ти ме отчая  :( И педиатъра и гастрото ме успокояват, че клизмите били механично дразнене и нямало да има привикване, но мен това много ме тормози и притеснява. Все пак се надявам при нея да има някакво подобрение след пюретата ☹️ В същото време тя от 12-ти, 13-ти ден до сега е със страшни колики и не знам и аз вече кое ще е най - добрият вариант. Специално за нея не мога да се доверя напълно на никой лекар, при когото ходим и се ядосвам, защото постоянно се натоварвам с четене и размисли за всяко нещо да взема най - правилното решение. А това не трябва да е моя отговорност, а на лекарите  :(
Значи, Павла, не знам и аз вече. Знам, че като не е трудно изхождането и с твърди изпражнения не се води запек, обаче... Тя бързо започна с АМ, може би след около две седмици, беше на хип комбиотик и си акаше след всяко хранене. Обаче коликите бяха зверски, не можеше и да се храни от болка и педиатъра ни изписа безлактозно мляко и се започна запека. След това минахме на хипоалергенно, но и се появиха обриви и слуз и гастрото изписа мляко за АБКМ. И през цялото това време съм я чакала най - много 4 дни да не ака и то два или три пъти, иначе си и правя клизма през ден. Както казах и в предишният пост, случвало се е няколко пъти през тези два месеца да се изака сама и не е било твърдо или трудно. Но като не ака имам чувството, че и се влошават коликите, но не мога да съм сигурна дали не е период, защото си има такива. Та, не смея да я изчакам повече от 3 дни общо взето, защото не мога да преценя. Гастрото също каза да не чакам повече от 24ч. Та, общо взето съм в постоянна дилема и притеснение.
Давам и чайче за храносмилане на Блевит, пробиотик актив флора и сироп Бонисан, който уж също е за храносмилане.
« Последна редакция: Март 05, 2020, 11:45:50 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #37 -: Март 05, 2020, 12:58:10 pm »
Значи Габи е на смесено и има седмици не ака по 4-5 дни.Когато вече започне много да плаче и правим клизма, но в повечето случай те се изхожда сама.Е вчера е акала 3 пъти за един ден, преди това не беше акала 4 дни.Ади е само на кърма и ми ака на 4-5 дни също и при нея към 5-6 правим клизма, защото почва много да плаче, а и не е препоръчително.
Да ти пратя едни капки Лефакс, за колики?Но ти  май имаше.
Запек е твърдо ако, а при вас е нередовно изхождане.Да ти кажа, че племенника изцяло на АМ имаше колики до 6-тия месец, и захранването не ги махна, просто порасна коремчето.

Еличка, въобще не е поклезно ранното слагане на детето в полуседнало положение.Ти говориш за рефлекси, които ги имат всички бебета.Да ти кажа, че племенника на 3-4 месеца се издърпваше сам по пръчките на кошарата  8O ужасно живо и жилаво бебе.Проходи на 9 месеца!Но нито веднъж сестра ми целенасочено, не го сложи рано в позиция за която му е рано.Но ти си решаваш.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #38 -: Март 05, 2020, 13:02:38 pm »
Да, Маги, има още повече газове от капките със симетикон. За кърмените бебета знам, че е нормално и повече дни да не акат. Но, когато е на АМ не е ли много да я чакам 4-5 дни? Аз това питах сто пъти и гастрото и педиатъра колко дни е добре да я изчаквам, за да не и правя клизма напразно. Гастрото каза 24ч, а педиатър до 3 дни. И за това не смея да изчакам повече.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #39 -: Март 05, 2020, 15:45:02 pm »
Аз знам 5 дена за АМ и до 8-10 за кърма. Тук е така. Клизма никога не съм правила. Или чай на педиакид за колики или изхождане или просто давам вода. През ден е много често и има привикване. Буен терапия за коликите може да пробваш.
Знам, че е по-добре да се попадне на лекар, на който можеш да се довериш, но ние сме 24ч с децата. Колкото пъти съм пренебрегнала инстинкта си, толкова пъти съм си доказвала, че стига да е безопасно, аз знам най-добре. 
https://apteka.framar.bg/30081692/%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%B4-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%82-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%82-125-%D0%BC%D0%BB


« Последна редакция: Март 05, 2020, 15:46:47 pm от Pav-la »