0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*


Отново наближава Рождество - светлият празник, на който си пожелаваме здраве, пълна къща и късмет. И тази година хиляди семейства в България ще си пожелаят в празничната нощ най-съкровено - да станат родители. Ние от сдружение "Зачатие" вярваме, че мечтите трябва се сбъдват и затова помагаме на семействата, които вървят по трънливия и дълъг път към своето очаквано дете. Благодарение на нашата дарителска и благотворителна инициатива "Коледно желание" през годините изгряха много детски усмивки.

Държавният "Център за асистирана репродукция" финансира до четири опита за лечение чрез ин витро, но това далеч не помага на всички хора с репродуктивни проблеми. Увеличават се двойките, които са изчерпали правото си на финансиране, но не са постигнали успех. Не се финансират пациентите с нужда от донорска процедура. Някои клиники в страната нямат договор с държавния фонд и техните пациенти са лишени от държавно финансиране.

Затова сдружение "Зачатие" ще подпомогне  3 двойки, които не могат кандидатстват за финансиране от фонда за асистирана репродукция. Ще им предоставим ваучери на стойност 2000 лева. Средствата ще се изплащат директно на клиниките, в които тези двойки се лекуват чрез ин-витро процедура. Средствата за тези ваучери са събрани от продажба на сувенирите на сдружение "Зачатие" в рамките на кампанията "Да завали слънце в повече български домове!" и от дарения на приятели на сдружението.

Призоваваме всички граждани и фирми да се присъединят към нашата дарителска инициатива, за да се раждат повече деца в България! Ще прибавим вашите дарения към дарените от нас средства и с общи усилия можем да помогнем на още български семейства.

Дарения можете да правите по банковата сметка на Сдружение "Зачатие" или чрез PayPal.

След приключване на кампанията ще оповестим публично на сайта на сдружение "Зачатие" всички дарени суми.

 

Банкова сметка:

Сдружение Зачатие
IBAN: BG10FINV915010BGN0JDTK
BIC: FINVBGSF
основание: дарение за Коледно желание

Или PayPal


Условия за кандидатстване за ваучер на стойност 2000 лева от сдружение "Зачатие"

Могат да кандидатстват всички двойки с репродуктивни проблеми, които отговарят на едно или повече от следните условия:

- Партньорката е с доказан изчерпан яйчников резерв (представя се копие от медицински документ - изследване, епикриза и др.);
- Кандидатите са изчерпали всички полагащи се опити към "Център за асистирана репродукция" и не са постигнали успешно забременяване и раждане на дете;
- Партньорката е на възраст над 43 г. или е чуждестранен гражданин и поради тази причина не може да се възползва от финансирането на "Център за асистирана репродукция";
- Кандидатите имат договор за лечение в клиника, която не работи с "Център за асистирана репродукция".

 

- Задължително условие е поне единият партньор от двойката да е регистриран потребител във форума на сдружение Зачатие преди 13.11.2019 г.

- Задължително условие е кандидатите да не са получавали досега финансово подпомагане от инициативата "Коледно желание" на сдружение "Зачатие".

 

 Какво трябва да направите, за да кандидатствате за финансово подпомагане от инициативата "Коледно желание":

1. Да изтеглите ФОРМУЛЯР ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ;
2. Да го отпечатате и подпишете собственоръчно;
3. Да го изпратите в сканиран вид на адрес zachatie@gmail.com до 6.12.2019 г. с тема на писмото "КОЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ 2019".
4. Да приложите към формуляра необходимите доказателствени документи в сканиран вид.

Изисквания към спечелилите финансово подпомагане от сдружение "Зачатие":

1. Всички, които са спечелили ваучер за финансово подпомагане, трябва да информират сдружението за резултата от процедурата, за която използват средствата.
2. Всички, които са спечелили ваучер за финансово подпомагане, трябва да са съгласни на публични изяви - интервю, статия, писмо и т.н. - по повод кампанията.
3. Ваучерите се използват в срок от 1 година след тяхното получаване.

Двойките, които ще получат ваучер за лечение на репродуктивни проблеми, ще бъдат определени чрез публичен жребий по време на Коледното тържество на Сдружение Зачатие, което ще се проведе на 07.12.2019 г. от 19:00 ч .

 
« Последна редакция: Ноември 18, 2019, 13:26:25 pm от Сдружение Зачатие »
*
Re: Благотворителна инициатива Коледно желание 2019
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2019, 13:25:53 pm »


[url=http://www.zachatie.org/novini/kakvo-pravi-zachatie/1446-kz2019][img]http://www.zachatie.org/images/theme/articles/kz2019/t1.png[/img][/url]


[url=http://www.zachatie.org/novini/kakvo-pravi-zachatie/1446-kz2019][img]http://www.zachatie.org/images/theme/articles/kz2019/t2.png[/img][/url]


[url=http://www.zachatie.org/novini/kakvo-pravi-zachatie/1446-kz2019][img]http://www.zachatie.org/images/theme/articles/kz2019/t3.png[/img][/url]
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: Благотворителна инициатива Коледно желание 2019
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2019, 11:41:55 am »
 Пожелавам много успехи и в тазгодишната инициатива!