0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #940 -: Декември 23, 2019, 13:35:13 pm »
Аз обожавам канела, често я приемам, не знаех, че не се препоръчва при бременност, защо така? Ако има други неща, кажете да знаем. Ще е полезно за всички.
Изрових си стари изследвания и видях, че от 33 годишна имам висок холестерол, както и проблем с Асат и ГГТ, не е сега заради процедурите или напредването на годините. С алкохол не прекалявам, спрях свинското, нискомаслени продукти приемам, предимно зехтин и кокосово масло ползвам, 2 или 3 пъти седмично ходя на йога и всеки ден си разхождам кучето по 40-60 мин. Преди няколко години водих народни танци, но винаги ми е проблемен този холестерол, т.е. не смятам, че водя застоял живот, а проблемът си е дългогодишен. Най-вероятно е генетична предразположеност. Просто сега ме наплашиха, че дай Боже да има бременност, всичко скачало с 50% и можело да е опасно. Както и да е! Павла е права - колкото, толкова. Исках да си помогна с този пектин, понеже е ново за мен, дано стане нещо.
Лина, съжалявам, че преминаваш през такъв период, но бъди сигурна, че след тъмнината идва светлина! Само бъди силна! Мисли за хубави неща, не се вторачвай в проблемите!
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #941 -: Декември 23, 2019, 13:55:52 pm »
Кукапетъл аз не ям пушени и мариновани риби и меса,непастьоризирано мляко и сирене(макар че съм сега на село и има домашно мляко ,страх ме е),чай не пия освен лайка и то рядко,малко са полезните билки при бременност .Меки сирена-бри,синьо също не ям,кафе си пия по едно сутрин и следобед по-слабо ,табуле примерно не ям ,четох че многото магданоз предизвиква контракции.Не знам дали е прекалено,така съм си решила ,така си карам.
Лина,дано се подредят нещата при вас и се успокои всичко🤗
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #942 -: Декември 23, 2019, 14:11:24 pm »
Благодаря момичета.Кукапетал, общо взето каквото каза Слънчицето и да внимаваш с лукакнки и общо взето печи месото и мий хубаво плодове, зеленчуци. За друго не се сещам.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #943 -: Декември 23, 2019, 14:17:39 pm »
Лина за миенето да,мия много добре и имаме отделна дъска за месо,отделна за зарзавати.
Луканки почти не ям,домашен суджук пък изобщо.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #944 -: Декември 23, 2019, 14:36:40 pm »
Лина дай си почивка от всичко ! Остави опитите за няколко месеца. Освободи съзнанието си от всякакви неща за бебета,много помага от личен опит ти го казвам. И ще видиш че и с ТМ ще се изгладите отношенията. Успех и ви прегръщам 🤗🤗
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #945 -: Декември 23, 2019, 14:51:32 pm »
Лина, първо,  ако не наследява нещо значимо, откаже се от наследство и проблемите приключват.
Къщата- това е малшанс. Една майна и ще ти олекне поне. Ще се оправят нещата.
Митко- ако може за малко да си починете. Не говорете за нищо освен- какво да ядем, дай солта, наспа ли се. Нещата ще си дойдат на мястото, а дали заедно или поотделно, важното е да намерите мир и да не тормозени себе си и детето. Много е уморително да си силен за двама. Нищо не излиза накрая. От опит го казвам. Трябва да знаеш, че дори да си силният 99% от времето, то в 1% можеш да се сринеш и има кой да те събере.
За другото- стига да го искате, ще стане.
Кога свършваш с АБ? Пийни си, хапни си, зарадвай себе си и близките си.

Кукапел, 50%, 75%... дрън дрън. Водиш нормален живот и продължавай така. Зехтин, авокадо, чаша хубаво червено вино. Ограничаваш червени меса и мазно. Другото каквото, такова.

Успех на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #946 -: Декември 23, 2019, 15:37:40 pm »
Така де, Павла, най-вече имам напрежение, че са почивни дни и ще се прекарва повече време у нас (потенциални причини да се скараме). Отделно да се реве в другата стая и да не се иска помощ от консултант... бая се пообрулихме, к'во да ти кажа. Не би си позволил да прави каквото и да е пред детето, имаме ограничение на звука и ефирно време :) Много си права за единия процент, но няма как все някой трябва да тегли. Така е за наследството, ама майка гони някакви вятърни мелници, виждайки ги като златна кокошка, но все тая, поредното нещо,което трябва да преборя. 4ти или 5ти ми е от Аб-то , утре ще  сложа втората доза арилин после имам гинофит да ползвам и ще ми дойде цикъла май след арилина. Кажете, моля как се пиеше алоето на хербалайф- около О или?
Cruella De Vil, това беше идеята ама като излезе уреата и да искам - не ми се полага. А другите неща няма как да ги прескоча. Прегръдки от мен <3  Слънчицето, браво само така. Няма смисъл да се чудиш дали не си пипнала няква чудесия от ябълка от улицата. Може би е прекалено, но и аз не знам вече правилното.
« Последна редакция: Декември 23, 2019, 15:44:05 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #947 -: Декември 23, 2019, 15:40:19 pm »
Щом не пиеш Аб си пийни по празниците по някое винце.
Лина, сигурна ли си, че се нагърбваш само с твои проблеми? Знай кога е време да се обърнеш само към своята къща и към себе си и да престанеш да мислиш за всички. Това нито те кара да мислиш по- малко, нито ти става по-леко от него. И пак стигаме до майната.

Извинявам се, че постоянно агитирам към пиене, но чак ме ядосване. Крилца ще ви избият, момичета! :lol: :oops:
« Последна редакция: Декември 23, 2019, 15:41:55 pm от Pav-la »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #948 -: Декември 23, 2019, 15:49:12 pm »
да ти кажа честно, го смятах, че на 29ти ще отворя банкетния клапан ххаха, но като почна нямам спирка и го осъзнавам, избиват ми всичките демончета. Докато не се постабилизирам, ще се въздържа, и не ме е срам да си го кажа. Ами Павла, баща ми и вторият съпруг на майка починха и тя ... не е е особено адекватна в ситуации на стрес. Няма как да я оставя, най-малкото защото аз след това ще плащам и това. Иначе да ви се похваля, оправих си самичка, казанчето-чичко Гугъл е гоуем.
Иначе е това,че мойта къща е с пробойна , много сериозна в основите, а без основи е трудно.
« Последна редакция: Декември 23, 2019, 15:51:52 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #949 -: Декември 23, 2019, 15:51:04 pm »
Ама и аз преди агитирах към пиене,сега по половин чаша червено вино си пия веднъж на десетина дни.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #950 -: Декември 23, 2019, 15:53:07 pm »
Абе за пиене ми говорете, ама много нося и ставам проклета. Ще си сърбам чайовете и така. Ще ме уморите от слюнкоотделяне.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #951 -: Декември 23, 2019, 18:55:02 pm »
Лина и аз съм на мнение, че трябва да си дадеш малко почивка от вдичко, явно ти се е насъбрало. Отпусни се по празниците и не мисли за нищо.
Аз пък да ви кажа, всяка вечер си пия по една чаша вино, не мисля че би навредило по някакъв начин на бебеправенето. Лошото е че тези дни попрекалих със сладкото, на работа всеки ден най-различни фирми носят почерпки, бонбони, меденки, щолен..... а аз с тази поликистоза и инсулинова резистентност....
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #952 -: Декември 23, 2019, 22:14:00 pm »
Лина, много добре те разбирам в какво положение си. Когато искаш всячески да си дадеш почивка и тялото, и сърцето ти имат нужда от тази почивка, но изскачат здравословни проблеми, които не ти позволяват да излезеш от гинекологичния кабинет. Вече колко пъти ми се случва, след неуспешния трансфер имах отчайваща нужда от тази почивка, която просто не ми се даде. След отрицателния тест реших, че няма да рева, защото първия път не спрях един месец. Мисля, че заради това сега имам една неизживяна мъка и вече не мога да говоря за стерилитет. Веднага ми засяда буца в гърлото, а бях по-отворена по въпроса.
Януари месец и нашия брак, поне според мен, беше върху тънък лед. Аз в жестока депресия, той опитващ се да му угоди, за да съм добре. Но на човек в депресия не можеш да угодиш, него нищо не го радва. Даже не иска помощ, само скапва и другите около себе си. Според мен при вас е същото, но той е този, който преживява нещо. Лошото е, че депресираните сме егоисти, не мислим, че и другия също преживява нещо. Пътят, по който всички вървим, е много различен, но и много еднакъв. Има семейства, които не успяват да го извървят, има и такива, които стават по-силни. Поняког Когато си дълго в този омагъосан кръг, се изказват едни грозни думи, които просто са израз на такава безпомощност.
В петък ще пусна микробиология. Вече не се надявам на чиста микробиология. Надявам се настинката да няма нищо общо с левкоцитите на директната микроскопия. Ако нямам масово левкоцити, ще пиша на ЦАР, едновременно с това края на януари смятам да пиша и на Турция, нищо не пречи да ида на преглед там. Но честно казано нито трансфер ми се прави, нито в Турция ми се ходи. Ако не бях с бактерии, които изискват постоянно да се старая да ги държа в граници, щях да се вглъбя в работа. Днес се подписа договор между моите клиенти за създаване на екип около мен с още 5 човека, които аз ще обучавам и ще ставам ръководител на екипи, ще отговарям за разработка на функционалности и т.н., чака ме много натоварена 2020 и ми се иска да се вглъбя в нея. Ще оставя стерилитета междудругото, ако остане време за него.
« Последна редакция: Декември 23, 2019, 22:17:26 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #953 -: Декември 24, 2019, 12:14:01 pm »
Весело посрещане на празниците, момичета! Нека бъдем здрави и скоро всички сбъднем мечтите си!   tree2a
Слънчицето, полезна информация за храните, мерси много!
Тери, всичко ще се нареди!
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #954 -: Декември 24, 2019, 12:44:49 pm »
Преди Моника минахме през нещо подобно което вие преживявате. Мисля че всеки има ужасни моменти на изпитание и докарване до състояние на безтегловност почти. За съжаление много често роднините вместо да помагат, пречат. Не го правят нарочно, но не се усещат.
Искала съм да се откажа, но за много кратко време после се амбицирах още повече. ИскалаА съм ако може да избягам от всичко и всички, не се получи! Исках да забравя, не става!
Момичета прегръщам ви и ви пращам сила, защото тя ви е нужна. Защото никой не си дава сметка колко трудно са тези дни за нас! Обичам ви, бъдете здрави и успех! Аз вярвам за вас!

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #955 -: Декември 24, 2019, 12:51:46 pm »
МЦ, ти метформин приемаше ли? Трябва да си го кажеш на себе си  да не ги ядеш тези неща. И аз преди не можех без сладко, но си го наложих. Приех храната като “ какво полезно давам на тялото си”, вместо “яде ми се”. Това при мен помогна. Тери, супер за екипа- представям си те като много добър обучител, но взискателен шеф. Не знам защо :) Абе направи една Турция, ей така да смениш климата поне! Знам, че ти е толкова омръзнало, помня как се надявахме и после каза, че не си плакала дори този път, помня и концерта- всичко! Прекрасно те разбирам, въпреки че съм в друга ситуация, ама ей така помеждудругото- както дойде на ДРЗ -като гост пък помниш какво стана :) Един мой професор ( мн тегав и късаше на поразия) каза “ изпит, на който си се явил е наполовина взет изпит”. Движи проектите пък прегледите м/у другото. Аз съм също така, три месеца не съм починала- постоянно чета за бактерии, лекарства. Даже и очакване нямам ‘ето, сега ще пия това и ще съм ок’ -каквото това.
П.П Маги, така е. На мен ми е адски празно вече. Като се замисля, съм прилично само като съм на слушалки на пътеката или зарита в офиса. Голям бич е това, през което минаваме. Не исках да спамя толкова, но благодаря че ме изслушахте. Я кажете, АHCC добавката някой има ли отзиви за нея? За имунитет е - японска?
« Последна редакция: Декември 24, 2019, 12:59:09 pm от Lina88 »
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #956 -: Декември 24, 2019, 13:43:21 pm »
Здравейте,  момичета! Желая ви светли и уютни празници!

Аз съм в някаква дупка, след последната биохимична въобще не ми се занимава повече , даже не ми се чете, а аз постоянно чета и ровя по принцип, почти нищо не съм прочела за ПКЯ и ИР, пия си добавките и лекарствата и това е. Много пъти започвам да пиша и се отказвам....чета ви и ви мисля всички.

Мц, съжалявам за неуспешния ти опит , дано следващият е вашият.

Тери, браво за инициативата за благотворителния обяд, изисква се смелост да говориш.

Кукапетъл и Хрис, стискам ви много силно палци, дано началото Новата 2020 -та ви донесе най- голямата радост.

Лина и Яничка, минавате през нещо много тежко, но вие сте силни и дано Новата година ви донесе много щастие.

Лина, дано се помирите с Митко скоро и да заровите томахавките. И моя брак напоследък не е цвете и до голяма степен аз съм виновна с моите депресии, пренабрегвам го и съм ден да мине друг да дойде...

Тази година ми е поне по- коледно, защото е първата ни Коледа в нашият си дом!

Прегръдки за всички ! tree2a
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #957 -: Декември 24, 2019, 15:56:26 pm »
Lina да пия метформин, инигинол и фолиева допълнително. След празниците ще си взема Фертилейф, чесно казано незнаех, че ПКЯ може да е толкова гадна.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #958 -: Декември 24, 2019, 16:06:55 pm »
Момичета,не потъвайте в черни мисли,разбирам ви много добре.Но мъжете ви искат деца също,гушнете се,бъдете си опора и се дръжте заедно,така ще е по-лесно.
Пожелавам ви светли и топли празници и дядо Коледа да не ви пропусне .Пийнете си винце,днес с боб плакия ,утре с пържола!
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #959 -: Декември 24, 2019, 17:50:46 pm »
Весели и светли празници момичета. Нека коледното чудо се случи на всяка една от вас. Пожелавам ви го от сърце, заслужавате го. Обичайте се и се подкрепяйте във всеки един момент, независимо колко ви е трудно. Винаги има светлина в тунела.