0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Как се пие МАКА
« -: Юли 19, 2006, 23:38:14 pm »
Четох темата за МАКА и си купих, да пробвам. Днес ми е 4 ден от цикъла. Пише, че се пие 3 по 1 на ден. Но е противопоказно при бременност. Въпросът ми е: колко време се пие? От начало на цикъла до овулация ли? Някой беше написъл, че му е предписано от гинеколог. Моля да сподели как го пие и колко дълго време! Благодаря!
Re: Как се пие МАКА
« Отговор #1 -: Юли 20, 2006, 00:29:31 am »
Аз не съм пила Мака а Вилкакора,но те са все на една фирма и ми беше предписано от гинеколог,но не ми е казвал да ги спирам или да не правя бебе.Имам книжка с продуктите им и от там ще ти препиша какво пише:Натурален източник на аминокиселини,каротин,витамини Б1,Б2,Б6,С и Е,минерали:калций,желязо,цинк,йод и др.Съдържа прекурсори на половите хормони,оказва благоприятен ефект в/у функцията на яйчниците,повишава сексуалните възможности,стимулира имунната система,засилва паметта,при стрес психическа и физическа преумора.
Никъде в цялата книжка не е написано,че са противопоказни при бременност.3 пъти на ден по 1-2 капсули по време на ядене.Ти за какво всъщност го пиеш не е ли по подходящ някой друг продукт на същата фирма?
*
Re: Как се пие МАКА
« Отговор #2 -: Юли 20, 2006, 13:41:49 pm »
Ние сме в почивка. На есен май ще сме на инвитро. Исках в почивката да увелича шансовете си за зачеване. Но на шишето пише: противопоказания, бременност, кърмене.....
В сайта не пише нищо, но на шишето го има. Притеснявам се, че ако не го спра след овулацията и взема че забременея ( дай боже ), нещо може да се обърка.
Между другото в сайта за вилкакора пише изрично да не се приема при бременност!
Моля ако някой има повече информация да я сподели!
Иначе след овулацията го спирам пък каквото ще да става.
Re: Как се пие МАКА
« Отговор #3 -: Юли 20, 2006, 19:45:46 pm »
Аз съм пила Мака в комбинация със Сарсапарила (както вече написах в темата за тази билка) 3 месеца подред и после организмът трябва да си почине. Пие се нон стоп и неща като овулация и менструация нямат значение. Мисля обаче, че ако се констатира бременност през това време трябва да се спре; доколкото си спомням не се препоръчва на бременни. Аз я пих 3 месеца, за да подготвя организма си за забременяването и чак тогава почнахме опитите за бебе - забременях още първия месец, след като я спрях. Но, момичета, прекрасно разбирате, че всеки организъм реагира различно. Сега обаче пак си купих и двете билки, но не от БГ; получих ги по пощата преди седмица и смятам пак да ги подкарам от август. Впечатленията от Мака-та са ми много добри, защото тя влияе положително на организма и за други неща, не само свързани със забременяването. Докато я пиех, се чувствах неуморима и изпълнена с много енергия. Успех на всички!