0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за мнение за спермограма
« -: Юни 26, 2019, 19:50:59 pm »
Здравейте!Искам да споделя с вас,че със жена ми прави ме опит за забраменяване малко повече от година,но уви неуспешно за сега.Затова реших ме да се обърнем към клиника Щерев!Направих си спермограма и ще съм много благодарен да изкоментираме резултатите.Само да кажа че съм на 31години ако има някакво значение.Благодаря предварително!!!
« Последна редакция: Юни 26, 2019, 20:29:32 pm от krasigolf »
*
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #1 -: Юни 26, 2019, 19:58:06 pm »
Здравей! Първо си изтрий ЕГНто и личните данни от документа, който си качил. СГ е прилична, но трябва да се направи цялостна оценка и да има консултация с уролог, за да се коментира глобално проблема. Леко е намалена подвижността и морфологията, а обемът е увеличен, макар и в норма.
Хубаво е, че сте се обърнали към репродуктивен специалист.
Може да пишеш на д-р Даскалова (Мели) в темата за консултации за мнението ѝ.
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #2 -: Юни 26, 2019, 20:05:56 pm »
Усетих се за данните ама вече е късно.А пък и опитах да я изтрия но незнам откъде.
*
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #3 -: Юни 26, 2019, 20:12:21 pm »
Ами като влезеш да си редактираш поста смени документа с такъв без данни.
*
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #4 -: Юни 26, 2019, 20:13:17 pm »
Има един бутон "Действия" и оттам можеш да редактираш поста си.
Ще се включа и аз с мнение, като жена в двойка с мъжки фактор.
Според мен спермограмата си е повече от прилична. Забелязва се полововъздържание 5 дни. В нормата за спермограма е, но когато станат над 3 дена въздържание се наблюдава повишено количество концентрация и обем (насабирало се е 5 дена) и намалена подвижност, защото през това време започват евентуално да се забавят/умират някои сперматозоиди. Според мен при въздържание от 3 дена, подвижността би била над 50%.
По световните стандарти морфологията на Крюгер трябва да е над 14%, не гледайте какво си пише всяка отделна лаборатория, но и с 11% морфология може да се забременява вкъщи без проблем.

Ако все пак те съмнява, че е в теб проблема, има едни SDI тестове, които е полезно да се правят на мъже с добра спермограма, за да се види привидно хубавите сперматозоиди с каква ДНК фрагментация са (оплодителна способност).
Според мен сте много на прав път щом си се включил в процеса. Може би помислете за хормонален статус и проходимост на тръби на половинката. Но те в Щерев ще ви насочат какво да правите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #5 -: Юни 26, 2019, 20:14:41 pm »
Благодаря вече го направих.Сега ще изтрия данните и пак ще я кача спермограмата.
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #6 -: Юни 26, 2019, 20:47:08 pm »
Качих я вече без личните данни.Благодаря че ми казах те как се трие.И се извинявам за некомпетноста ми.
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #7 -: Юни 27, 2019, 00:17:41 am »
Забравих да вмъкна че правих ме консултация с уролог(д-р Бъчваров).И съответно ме накара да направя микробиология.Направих я и нея и се оказа че имам
1.Gardnerrela
2.Ureaplazma
3.Streptococcus agalactie
Назначи ми да пия антибиотици и се разбрах ме пак да повторим изледванията.След като ги повторих ме се оказа че първите 2 инфекций ги няма останаха само стрептококите.И сега пак ми назначи антибиотици и после микробиология.Според него заради тези инфекций спермограмата е със занижени стойности.Според вас има ли нещо вярно?Мен ме притеснява че морфологията е 11%,а подвижноста 46%.Не е ли лош този резултат като се има впредвид че съм на 31.Иначе пуша но не пия ако това има значение.
Поздрави
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #8 -: Юни 27, 2019, 06:58:55 am »
Здравей. С мъжа ми посещаваме д-р Бъчваров. Аз лично мисля, че напълно можеш да му се довериш. Със всички инфекции, който си имал направо се чудя на тая хубава спермограма. Когато излекуваш всичко и намалиш дните на въздържание за спермограмата, тя ще е с доста по добри стойности. Няма значение на колко години си. Всичко е доста индивидуално и не тряжва да се гледа само файтора години, а начин на живот, заседналост, пиене, пушене и т.н. и пак ти казвам спорем мен тези инфекции са проблема при теб. А пускал ли си хормони? Късмет желая.
« Последна редакция: Юни 27, 2019, 07:01:08 am от Слънцемое »
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #9 -: Юни 27, 2019, 07:38:27 am »
Хормони не съм пускал.Какво точно показва това изследване с хормони?Ако може да ми обясните и трябва ли да го правя.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #10 -: Юни 27, 2019, 09:51:09 am »
krasigolf, добре сте се насочили към репродуктивна клиника, там знаят какво трябва да изследвате и двамата. Ще ви съставят план кое след кое следва и ще работите по него. Хубаво сте уморили част от бактериите, стретококите са много упорити гадинки, но той лекарят ви си знае и ще ги преборите. Морфологията ви е повече от добра, това за АРТ, но и за спонтанно забременяване пак е добре, 4% е минимума, а вие сте доста над това.
Желая ви успех!
*
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #11 -: Юни 27, 2019, 10:17:41 am »
krasigolf, според мен като ти гледам спермограмата и микробиологията нямаш нужда от хормонален статус. По принцип всеки човек има нужда да знае как са му хормоните, но самата спермограма не го изисква. Лекувал си доста голяма флора с бактерии и все още имаш. Направо е чисто чудо тази хубава спермограма с тези бактерии. Да кажем, че спермограмата е сега с оценка "Много добър",  като изчистиш всички бактерии (влияят точно на морфологията) и имаш въздържание 3 дена, предполага ще докараш до спермограма "Отличен".
И междудругото: пушенето много скапва сперматогенезата, но както виждат при теб не е отдало чак такова голямо влияние и както знаеш, много мъже пушачи  си имат деца. Ако след време видиш незадоволителни резултати, помисли за цигарите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #12 -: Юни 28, 2019, 11:01:04 am »
Здравейте.Обърках се в началото че ви казах че не съм правил хормонален анализ.Оказа се че съм правил още в началото когато имах и инфекцийте.Прилагам снимка да ми кажете дали са добри резултатите.
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #13 -: Юни 28, 2019, 12:16:39 pm »
Добре са ти хормоните. Това ми беше интересно, защото той винаги иска хормони и микробиология. Оправи инфекциите и мисля че и самата спермограма ще се оправи. Както каза Тери ще стане за Отличен.
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #14 -: Юни 28, 2019, 12:45:43 pm »
Благодаря ви от все сърце за коментарите.Като има нещо ново ще пиша пак.Единствено лошо е че сутринта излязоха резултатите на жена ми и има положителен резултат на Gardnerella vaginalis.А тя вече пи антибиотици за гарднарелата обаче не се е излекувала и сега всичко наново.Имаче тя е при доктор Милчева.Секса ни е задължително с презерватив,за да не си предаваме инфекцийте.Но сега почваме наново да пиеме антибиотици,аз за стрептококи а тя за гарднарела(само трябва да ходим до Милчева да предпише).
Поздрави
*
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #15 -: Юни 28, 2019, 13:08:03 pm »
Krasi, аз имам сериозна одисея с бактерии и антибиотици. Да си следва лечението жена ти, но силно й препоръчвам и да си купи Гинофит вагинални апликатори. Подобряват ПХ-то на влагалището (което с бактерии не е в оптимални стойности) и от там нещата тръгват към лекуване. Няколко момичета го изпробвахме вече и имаше резултат.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #16 -: Август 12, 2019, 10:05:20 am »
Здравейте отново на всички.
Бих искал да споделя с вас резултат от микробилогия.Само искам да вмъкна че стрептококите ги лекуваме вече 2 пъти с антибиотици и то безуспешно.Лекувам се в клиника щерев при д-р Бъчваров.Явно трябва да ходя и 3 път и пак да ми предписва антибиотици и дано вече изчезнат.Прави ми впечатление,че първия път когато пусках микробиология пишеше сигнификатно количество,вторият път пишеше умерно количество,а сега пише малко количество.По логика явно намаляват щом така пише,но все още не изчезват.Питането ми е вредят ли по някакъв начин тези стрептококи(увреждат ли еякулата)или може човек да живее и с тях?
Поздрави
*
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #17 -: Август 12, 2019, 10:39:16 am »
Здравей, определено има напредък, намаляват Стрептококите. Не се отказвай сега от лечението, тъкмо си ги уморил. В микробиологичното ти изследване пише, че се намират и  левкоцити в еякулата, което говори за възпалителен процес. А всеки възпалителен процес пречи по един или друг начин. Според мен ги изтреби то крак. Но внимавай, в един момент трябва да кажеш: "Стоп". Аз се боря с бактерии от година и половина. Изпила съм 15 антибиотика и те не дадоха ефект. Стигала съм до микробиологии като твоята с "единични" бактерии и после пак се развиваха. Пробвай още веднъж с антибиотик дали ще успееш да ги изтрепеш всичките и ако не успееш, започни да мислиш може би и други варианти. Защото в моя случай лекарите не казаха "Стоп" и изпих 15 антибиотика, които освен да ми скапят тялото друго не направиха.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #18 -: Септември 10, 2019, 17:52:46 pm »
Здравейте.Да споделя отново с вас до къде стигнах с лечението и да ме посъветвате какво да правя.Значи днес пак бях при д-р Бъчваров и пак ми изписа антибиотици за стрептококите.Той беше много учуден че до сега не сме ги изчистили.До сега съм изпил 2 антибиотика доста силни и скъпи,като ефекта е че първия път след микробиологията резултата беше сигнификатно количество,а след втория път пише малко количество,но не изчезват!Днес ми изписа 2 антибиотика за 10 дни да ги пия без прекъсване между двата и пак микробиология.Той каза че това може да се дължи на това че имам хемероиди и оттам може да се появяват.Посъветва да ходя при специалист за хемероиди и  да се лекуват или да се махнат.Как мислите това решение ли е на въпроса и толкова ли пречат(вредят)стрептококите на спермата?На мен лично не ми се ходи да ме оперират за хемероиди.
Re: Моля за мнение за спермограма
« Отговор #19 -: Декември 04, 2019, 11:01:55 am »
Здравейте.Споделям с вас последния резултат,който правих за стрептококи.Виждам че вече ги няма,но немога да разбера,защо има още лввкоцити.Някой ако има представа нека пише.