0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Турция
« Отговор #40 -: Юни 11, 2020, 11:10:56 am »
Това е отговорът, който получих от консулството в Турция

Във връзка с ваш и-мейл до дирекция "Консулски отношения" на Министерство на външните работи на Република България относно възможността за пътуване до Република Турция с цел провеждане на инвитро процедура, бихме желали да Ви уведомим за следното:

 

Гражданите, които се нуждаят от лечение,  се допускат по въздух през летище Истанбул, летище „Ататюрк“ - Истанбул, летище „Сабиха Гьокчен“ - Истанбул, летище „Есенбога“ - Анкара, летище Анталия.

По суша те ще могат да влизат през България от ГКПП „Капитан-Андреево-Капъкуле“ ГКПП „Сарп“, ГКПП „Хабур“.

При влизане в Турция на граничните пунктове на пациентите и техните придружители ще се извършват PCR тестове за Covid-19 срещу заплащане или ще се вземат проби за PCR тест.

В случай че пациентът и неговите придружители са направили в страната си на произход PCR тест за COVID-19, трябва да носят документа, показващ отрицателния резултат, направен в рамките на последните 48 часа преди пътуването.

Болниците, в които пациентите и техните придружители ще бъдат приемани, трябва да имат издаден от турското здравно министерство международен лиценз за разрешение за здравен туризъм, да бъдат оборудвани с компютърна томография и магнитен резонанс.

В лиценза и сертификата за дейност трябва да фигурират следните специалности: гръдни заболявания, вътрешни болести, детско здраве и детски болести, инфекциозни болести и клинична микробиология. Лечебните заведения трябва да имат отделение за реанимация за възрастни трета фаза.  За пациентите, идващи от чужбина по линия на международния здравен туризъм, в болницата трябва да има обособено помещение на отделен етаж или коридор, така че да няма контакт с други пациенти или придружаващи лица.   

Приемат се пациенти във всички основни клонове и отрасли на медицината, както и в областите асистирана репродукция, трансплантация на органи, трансплантация на костен мозък, трансплантация на стволови клетки, роботизирана хирургия, бариатрична хирургия и интервенционна радиология.

Пациентите, които ще бъдат приемани, ще бъдат регистрирани в системата за проследяване на пациенти на компанията „Международни здравни услуги“ към турското здравно министерство (USHAŞ) и след предварително одобрение ще бъдат изпращани писмени разрешения до съответните звена. Информацията и документите, поискани за предварително одобрение, ще бъдат публикувани от USHAŞ.

 

В тази връзка, е необходимо да бъде направена регистрация както за пациента, така и за придружителите (до двама души) на следния адрес: https://covid19st.ushas.com.tr/kayit?dil=en

 

За регистрацията Ви, препоръчваме да влезете в контакт с лекаря и лечебното заведение където планирате да бъде извършена процедурата при необходимост от предоставяне на документи.

Влизането в Турция ще бъде възможно само ако сте получили предварително одобрение чрез горепосочената система. Не препоръчваме да предприемате пътуване, ако нямате полученото съгласие.

 

При получаване на одобрението, бихте могли да влезете в контакт с Генералното консулство в Одрин, което от своя страна да се увери, че данните Ви са изпратени на ГКПП "Капъкуле".

 

За Ваше улеснение предоставяме и контактите на Генералното консулство на Република България в Одрин.

Адрес: Саръджа паша махала, ул. Талят паша № 146, 22030 Одрин, Република Турция
Телефон: +90 2842140617
Факс: +90 2842148482
Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: +90 533 7396140

Дежурен телефон в почивни и празнични дни: +90 533 6298164

Работно време: 09:00 - 17:30
Работно време на Консулската служба с граждани: 09:00-13:00ч.
Е-mail: Consulate.Edirne@mfa.bg

Дирекция „Консулски отношения“
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Ин витро в Турция
« Отговор #41 -: Юни 21, 2020, 10:31:27 am »
Момичета, Емре Тургут напусна Бахчеджи и сега единствен в клиниката във Фулия, който ще работи с български пациенти е Гювенч Карлъкая. Колкото и да е добър, той и преди беше претоварен и на практика не можеше да отдели нужното време и внимание на пациентите си. Какво ще бъде сега, след 3-4 месеца, в които не са работили и с 50% от лекарския капац
итет, не ми се мисли. За тези, които имат замразени ембриони в клиниката е трудно да правят промени, но другите, които тепърва ще започват- добре помислете! Изключително натоварващо е - пътуване, разходи, време и е добре в замяна да получаваме нужното внимание.
*
Re: Ин витро в Турция
« Отговор #42 -: Юни 21, 2020, 13:48:22 pm »
Аз чакам да падне Карантината за инвитро при де Карликая. Него си избрах по начало. Но ако бях при д-р Търгът, пак бих останала при д-р Карликая, защото колкото и да е добър д-р Тургут, то и в България имаме добри лекари. В Турция отиваме за ембриологията и техниката.

Аз оставам с впечатлението, че доста българки са в Мемориал, така че се надявам да не е толкова претоварено.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Ин витро в Турция
« Отговор #43 -: Юни 22, 2020, 16:01:09 pm »
Тургут отива в друга клиника и не е казано, че там условията са по-лоши от Бахчеджи. Той е доста по-перфекционист от Карлъкая, та не вярвам да се съгласи да работи някъде, където заради недобри условия ще страда рейтингът му. А в Бахчеджи има много какво да се желае.
Re: Ин витро в Турция
« Отговор #44 -: Юни 24, 2020, 23:35:13 pm »
 Здравейте, пускам линк към петицията за отмяна на 14 дневната ни карантина след пътуване до Турция заради ин витро лечение.

 https://www.peticiq.com/274474?uv=25769047
Ще съм благодарна, ако я  подпишете и споделите, благодаря!
( за който се притеснява от публичност има възможност за скриване на имената)