0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Блокирали яйчници след стимулация
« -: Април 14, 2019, 20:01:48 pm »
Здравейте. На скоро правих инвитро. Стимулация, пункция и свеж трансфер.
За съжаление опита приключи на 12.03.  с биохимична като се изчистих сама. На 24.03. настъпи М като кървенето беше оскъдно, продължи със зацапване, общо 12 дена. На 7.04., 14 дена след предходната М,  отново настъпи М. 8O Назначиха ми да пия Примулут за 10 дена. Кървенето спря на 3тия ден от приемът му, но подозирам че щом приключа с хапчетата отново ще ми дойде.
През това време бях на преглед 4 пъти. Върху единият яйчник още си седяха смачканите остатъци от пунктираните Ф при процедурата. Другият беше направил само една киста която също пунктираха, но той я беше абсорбирал и изглеждаше чист. За нови Ф и надежда за О обаче дума не стана.
    Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо? Кога се очаква яйчниците отново да заработят? Има ли нещо с което да им помогна.
    Много ми е притеснено, а и тези М през 12-14 дена направо ме разбиха. :(
*
Re: Блокирали яйчници след стимулация
« Отговор #1 -: Април 14, 2019, 20:22:24 pm »
geizer, аз пиша и в другия форум. Не знаех за цикъла ти, затова не се сетих да ти предложа да изследваш Пролактин.
Аз имам проблеми с Пролактина и при стресови ситуации го вдигам и цикъла ми идва на 13 ден. Преди години ми се случи да вдигна Пролактина и след това за 50 дена имах 35 дена цикъл. Освен това Пролактинът подтиска наличие на овулация. Според мен може да има проблем там, все пак инвитрото си е доста натоварващ процес.
При един от тези случаи моята докторка ми каза: "Вдигнала си Пролактин или ТСХ". Знаех, че е Пролактин, но може да провериш и ТСХ. Явно и то оказва подобно влияние
« Последна редакция: Април 14, 2019, 20:28:01 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Блокирали яйчници след стимулация
« Отговор #2 -: Април 14, 2019, 22:43:17 pm »
Здравей и благодаря за отговора. Преди процедурата съм изследвала няколко пъти хормоните и не съм имала проблем с пролактина или ТСХ. Но след стимулацията явно хормоните ми са компот.
Интересно е че док. нищо не е споменала засега за изследването на хормони. Струва ми се че изчаква нещата да се наместят от само себе си. Аз пък се измъчих съвсем.  :(
Ще изчакам и следващият цикъл и ако не тръгнат пак никакви фуликули ще настоявам за някаква по-сериозна терапия. Днеска пак леко ми зацапа. След 5 дена ще спирам Примулута и пак ще ми дойде.  А аз съм и с доста силни менструални болки и  не се търпи вече.
Само се надявам да е просто нещо временно че ще изтрещя съвсем. Уффф
     А високият пролактин как се оправя по принцип?
« Последна редакция: Април 14, 2019, 22:47:00 pm от geizer »