0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

СПКЯ и проблемна овулация.
« -: Април 11, 2019, 18:16:02 pm »
Здравейте, може ли да ме насочите какво трябва да направя .Имам пкя на двата яйчника по изразена в ляво. Имам понякога овулация, но много често става задържан фокикул и не се пукат. В клиника Селена ми направиха стимулация с Фемара след направена цветна снимла, направих прекрасни 3 фоликула, 23,20 и 18 мм бяха,лигавицата прекрасна и поставиха Прегнил 10000,но не се пукна нито един,отчаях се и повече не съм ходила повече.Моля ви кажете защо става така,отчаях се.Какво да направя,купих си Инозитол 1000 мг и мисля от другия цикъл да почна 2*1 ,дайте ми съвет.
Мечтите, не винаги са осъществими,, но когато искаме нещо толкова силно, то намира начин да дойде в живота ни!  :)
*
Re: СПКЯ и проблемна овулация.
« Отговор #1 -: Април 11, 2019, 19:01:21 pm »
Beril, задължително си ходи на репродуктивен лекар. Щом си в Селена, върни се пак там. Трябва да те проследят дали успяваш да пукаш фоликули. При 3 месеца в годината, в който има задържани фоликули, се води ЛУФ синдром и за съжаление може да те насочат към финансирано от фонда инвитро.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: СПКЯ и проблемна овулация.
« Отговор #2 -: Април 11, 2019, 20:59:19 pm »
Благодаря ви от сърце, ще отида
Мечтите, не винаги са осъществими,, но когато искаме нещо толкова силно, то намира начин да дойде в живота ни!  :)
*
Re: СПКЯ и проблемна овулация.
« Отговор #3 -: Април 11, 2019, 21:26:45 pm »
На 8ми юни има Ден на репродуктивното здраве. http://www.zachatie.org/novini/kakvo-pravi-zachatie/1434-drz2019
Посети го!
Re: СПКЯ и проблемна овулация.
« Отговор #4 -: Юни 06, 2019, 11:33:19 am »
    Здравей! Не бях влизала отдавна тук понеже следя вече детските теми. Но търсейки нещо за приятелка преминаваща през моите премеждия ето ме тук.
    Аз съм с Хашимото и имах проблеми подобни на твоите - близо 2 години до преди да разбера че имам понижена функция на щитовидната жлеза и за това овулация липсва, ако забременея бебетата не се задържат и........
    Отиди на ендокринолог  ако не си ходила. Ако ТСХ е над 2,5 в репродуктивна възраст всички гинекологични проблеми тръгват от там. Свалиш ли ТСХ се нормализира хормоналния баланс , поликистозата изчезва , цикъла се регулира и аз поне още в същия месец задържах вече 10 годишната ми дъщеря. С малкия когато се показаха 2 черти - отидох първо при ендокринолога - защото нуждите от тироиден хормон се увеличават през бременността. Преди година пак имах поликистоза при рутинен преглед и куп други гинекологични проблеми , но понеже гинеколога знае за Хашимотото ми ме прати на ендокринолог да видим как са там нещата . Каза ,че след като оправя ТСХ тогава ще ме види и ще говорим ако поликистозата е още на лице. Е всичко беше ок.
    Сега си следя диетата , храня се без глутен , пия повече вода и дори успях да намаля Л-тироксина :D
    Успех момиче  osi_9
« Последна редакция: Юни 06, 2019, 11:40:43 am от megan06 »
<br />www.mtm.bg - Мобилни телефони, аксесоари, сервиз