0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Здравейте, отдавна не съм писала във форума, не защото репродуктивните проблеми вече са далече от съзнанието ми, а защото изучавам други дялове на медицината покрай сина ми. Той вече стана на 11 години, но от година и половина ходихме по мъките с една неизяснена субфебрилна температура само вечер. Дълга е одисеята и "светилата" , които го прегледаха. Наред с ревматолог, нефролог, кардиолог и прочие, няколко специалисти, доказани имена в инфекциозните болести или вирусологията го прегледаха и изключиха инфекциозен/вирусологичен проблем. Не се намери обяснение на нарушен клетъчен имунитет в В и T лимфоцити и НК клетки, както и увеличен антигладкомускулни антитела . В послествие постъпихме в Педиатрията, установи се хроничен хепатит, изключи се автоимунен чрез чернодробна биопсия и инсулинова резистентност. Към днешна датата ни изписват от болница с диагноза Вирусен хепатит с Ебщайн-Бар  етиология. Разгърна се цялата клиника на EBV -
 от ангина до хепатит. Понеже се развиках в болницата, че вече  в 2017 е имал същите симптоми - тежка ангина, увеличени лимфни възли, гъгнещ говор, продължителен фебрилитет, при който епизод едно светило изключи ЕBV през 2017, въпреки че лекар от УНГ от отделението в Пирогов упорито твърдеше, че е точно такава инфекция,  му пуснаха и маркери за прекарана в миналото такава инфекция, като според думите на лекарката се установи граничен титър, тоест, че е боледувал и в миналото. Това не е отразено в епикризата (разбира се), как иначе ще усвоят клинична пътека с остър инфекциозен хепатит.

Та издирвам инфекционист/вирусолог, който се занимава с деца. Независимо в кой град, ако въобще има такъв.

Досега е преглеждан от: доц. Мангъров (два пъти частен прием), доктор Любена Андонова и по документи проф. Кълвачев.

П.П. За протокола : крайно недоволна съм от лечението в Инфекциозна болница  - София.   

Благодаря Ви, че изчетохте! Бъдете здрави и щастливи!
*
Re: Добър инфекционист или вирусолог за дете
« Отговор #1 -: Март 13, 2019, 20:52:20 pm »
Инфекционист не знам, но  хепагастроентерог мога да кажа за Варна. Проф Искрен Коцев. http://kotzev.info/bg/hepatology.html
Късмет и дано да се оправи бързо детето.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Добър инфекционист или вирусолог за дете
« Отговор #2 -: Март 13, 2019, 21:11:04 pm »
За хепатолог (гастроентеролог) знам - доктор Байчева от Педиатрията. Страхотен специалист и човек. Всички гастроентеролози от личен опит в отделението са добри - от началник клиника доктор Янева, до специализантите. На чернодробната биопсия на сина ми всички се бяха събрали. Разполагат и с техника и най-важното, използват я умело и професионално.  Лошото е, че при нашата хепатоложка не можем да отидем сега, защото детето е все още със затихващи симптоми на вирусната мононуклеоза, а в гастрото на Педиатрията има и чернодробно трансплантирани деца, тоест с имунен дефицит и други тежки диагнози като автоимунен хепатит, болест на Кроун и прочие.
*
Re: Добър инфекционист или вирусолог за дете
« Отговор #3 -: Март 13, 2019, 21:20:27 pm »
За жалост не мога да препоръчам инфекционист, но мога да разпитам. Въпросът е, че ще е във Варна, защото съм от там и там познавам хората и лекарите.
Няма ли прием извън отделението лекарката?
Предполагам е изследван за лаймска болест, защото тя позитивира EBV, май и херпес симплекс също, но може и да се лъжа? То така или иначе остава хепаталният проблем де.
Съжалявам, че не мога да съм от полза.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Добър инфекционист или вирусолог за дете
« Отговор #4 -: Март 14, 2019, 06:48:37 am »
В момента си EBV. IgM VCA - 160. Просто искам някой лекар да интерпретира резултати за да се разграничи остра от хронична форма.

Re: Добър инфекционист или вирусолог за дете
« Отговор #5 -: Март 14, 2019, 09:23:44 am »
Не съм сигурна дали сте за там,но сте пробвали много неща.Аз бих пробвала да се обърна към Клиниката за клинична имунология в Александровска ,Следващите редове съм копирала от сайта им " В клиниката по Клинична имунология се извършва диагностично-лечебна дейност, съгласно медицински стандарт "Клинична имунология" в областта на имунологията, нефрологията, педиатрията, кардиологията, ревматологията, хематологията, трансплантологията, инфекциозните болести, имунните дефицити и други".
Аз съм се обръщала към тях по повод отлагане на ваксини след варицела на малката.Контакта ми беше с доцент Михайлова.Изключително разбран човек.Звъннах им първо по телефона,обясних за какво става въпрос,съгласи се в същия ден да отида на място да поговорим,не ми е взимала пари за консултацията.В рамките на 1 седмица съм и загубила поне 3 часа,платила съм си само изследванията.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Добър инфекционист или вирусолог за дете
« Отговор #6 -: Март 14, 2019, 13:08:34 pm »
Много благодаря!